Helgerna går mot sitt slut

2009-01-05 10:42 | 0 kommentarer

Tänk vad tiden går fort. Tyckte det var som igår när man satt inför julafton med en låååång ledighet framför sig, och allt man planerade att göra. Vad blev det? Mest ligga på soffan med pralinasken och titta på nå`n gammal film som man sett sjutton gånger. Men var sak har sin tid, och nu tar vi nya tag inför det nya året.

Julafton var vi här hela familjen, vi är 13 stycken, så det blir ganska fullt men roligt. Extra skönt nu när tillbyggnaden är klar och man verkligen fick plats. Tomten kom i år igen, och vi hade alla varit snälla. Om det är nå`n som undrar över Hasses fina paket så var det ( rätt gissat) en jättefin snöskyffel.

På juldagen var det meningen att Hasses familj skulle komma från Vingåker, men tyvärr blev de förkylda så vi fick skjuta på det några dagar. I stället blev det härliga långpromenader i det vackra vintervädret. Försökte ägna mej lite åt hundträning i mellandagarna, men det var lite svårt eftersom mellandagsjakten höll på för fullt. Fick i alla fall till några spår, bl.a. fick Lexus ett spår över gärdet där de precis skjutit några rådjur. Lite osportsligt kanske, med tanke på alla som gått där och slaktavfall m.m. men han löste det riktigt bra och fick med sej alla pinnarna. Annars har det mest blivit lydnadsträning.

Nyårsaftonen firade vi här hemma i goda vänners lag. Mycket trevligt och i år var det italienskt på menyn, mycket gott tillsammans med det goda vinet Tina fixat. Sen några år tillbaka så har vi arrangerat gemensamt fyrverkeri på stranden vid tolvslaget. Dels är det väldigt trevligt och sen är det skönt att det inte skjuts hej vilt, trodde jag. I år var sonen i en grannstuga här med kompisar och vi trodde väl inget annat än att de skulle skjuta vid tolvslaget. Halv elva gick jag ut med hundarna på en sista rastning innan tolvslaget, och döm om både min och hundarnas förvåning när ett jättefyrverkeri satte igång just när vi kom hem genom grindhålet. Raketerna flög över grannhuset och allting blev rött. Det märks ju extra tydligt här på landet när det är så mörkt.  Både hundarna och jag hoppade till, men försökte behålla lugnet och gå in som vanligt. Lyckligtvis så verkar ingen av hundarna tagit åt sej, för när vi var ute efter tolvslaget och det sköts från alla håll runt sjön så var det ingen som brydde sej. Skönt!

Fredag efter nyår så trotsade jag, Agneta, Towa och Pia kylan ( - 14 på morgonen) och gav oss av ut i sökskogen. Vi hade en mycket trevlig dag och pricken över i:et var när Agneta plockade fram grillen och bjöd på korv. Mums! När jag kom hem från träningen så hade Hasse varit ute och borrat isen, och konstaterat att den var nästan 30 cm. Jippi, här ska åkas skridskor. Hann inte mer än börja tänka på var jag hade skridskorna så började det snöa, så då blev det till att ta fram skotern och köra upp ett skidspår i stället. Härligt! Nu har termometern fastnat på -20 grader, men det är soligt och vindstilla och jätteskönt om man har rätt kläder. Idag gick morgonpromenaden över sjön och sen en härlig tur runt Österängarna. Hundarna bryr sej inte alls om kylan utan ligger helst ute som vanligt. Hoppas det ger resultat på Lexus päls.

God fortsättning på det nya året till er alla.


Uppesittarkväll

2008-12-23 18:20 | 1 kommentarer

 

Da`n före julafton och jag är klar, tror jag. All mat är färdig och ska bara läggas upp i morgon, julklapparna inslagna, städat och pyntat. Helt otroligt.

Många paket blir det, och ska man gå efter storleken så har Hasse varit snällast.

Hasses julklapp

Inte så mycket till julstämning på den julklappen, men jag antar att grabbarna haft roligt när de slagit in den. Kan meddela att den är 160 cm hög.

Vi får väl ha en gissningstävling om vad den innehåller med ledning av versen. Vinnaren utses på juldagen.

Just nu är alla mina grabbar och bastar julbadet. Sen har de lovat att det blir ett juldopp i sjön, får väl se hur det blir med den saken. Om det blir så så ska jag försöka hinna med med kameran, om den funkar i mörkret.

Ha en God Jul och försök att njuta av vila och ledighet.

................................

Efter att ha hackat hål i isen......Dom gjorde det

julbad

Julbad 2

Julbad3

Nu ska jag värma på glöggen till grabbarna, det kan dom behöva.


Sökträning

2008-12-15 13:04 | 3 kommentarer

Igår var det äntligen dags för lite sökträning igen, det var ett tag sen sist. Den här gången var det Kjell med Luna, Towa och Qaala ( även "lille" Arko var med i skogen), Karin med Pixel, Jonas med Ior och Jag med Lexus. Det var blött underifrån och det kom blötsnö uppifrån träden men det var kul ändå. Lite väta brukar vi ju klara bra.

Kjell och Luna inledde. Husse trodde nog att Luna glömt det här med söket, men inte då. Hon kopplade på näsan direkt och visade husse hur duktig hon är. Nu får vi börja med markeringsövningarna på henne så hon får gå vidare, för "hitta", det kan hon. Towa och Qaala skötte sej bra som vanligt. Qaala har ju gått från rullmarkering till skallmarkering, och det fungerar jättebra. Bra fart som vanligt i den hunden och mycket bra markeringar. Jonas körde några skick med Ior som inte kört "skogssök" på länge, och även han hittade sina figuranter och markerade bra.

Sök 4

Sen var det dags för Lexus. Han mognadsprocess går faktiskt framåt, för nu är vi mer ett team i rutan och han går även bättre att korrigera på stigen, utan att börja skälla. Det var ett tag sen vi körde, men takterna sitter i. Möjligtvis lite tveksamt skall på första figgen, men sen kom han igång bra. Körde 5 figgar och ett tomskick, och det klarade han mycket bra. Han får ibland en tendens att gå för nära figgen, men enligt utsago så var det inget problem den här gången.

Sök 3

Sist körde Karin och Pixel. Även här var det lite ringrostigt, så vi nöjde oss med några hittaövningar som blev riktigt bra till slut. Lexus tyckte att Pixel var en mycket angenäm bekantskap, nästan i klass med Jezz.

Lexus sök

Jag tackar Towa Lindh för de härliga bilderna från vår träning.

Tack även till er alla för en lyckad ( om än lite blöt ) träning.

Sök 2

Nu är det hög tid att sätta igång med julsysslorna. Har faktiskt inte förberett något än, och inte köpt en endaste julklapp, men vadå, det är ju över en vecka kvar. Nu ska jag ju visserligen ha fullt med folk både julafton och juldan, men det ska nog gå i lås, bara jag kommer igång.


Mysdag på jobbet

2008-12-08 15:19 | 0 kommentarer

Det är inte ofta som hundarna kan följa med när jag är ute på vägarna. Antingen finns det inte plats för dom, eller så ska jag till någon industri där hundar betraktas som potentiella spioner och får inte följa med in på området, och att lämna dom i vakten känns inte som nå´t bra alternativ, så då får dom vara hemma hos pappa i stället. Men idag passade det alldeles utmärkt. Lite gods så vi kunde åka Caddyn och ändå var det gott om plats för jycksen. Dessutom skulle jag vänta några timmar i Motala och då är det skönt med sällskap. Trodde största problemet skulle bli att få upp Ellie 4.30 på morgonen, men hon trodde nog att det var hundträning på gång och hoppade glatt ur sängen.

Framme i Motala så lämnade vi av godset som skulle ytbehandlas, sen blev det en "baklucke-fika" på tre i hamnen, är det mysdag så är det. Mätta i magen så började vår promenad längs Göta Kanal. Trots att det är riktiga bondhundar som knappt är vana att gå på asfalt så imponerades dom inte av varken stadstrafik ( ok då, Motalatrafik), tåg, bussar, byggarbetare eller annat, däremot dofterna. Hemma är det på sin höjd grannens hund som går förbi nå´n gång i veckan, så det är fort avnosat, men här luktade det överallt. Nåväl, är det mysdag så är det, gott om tid hade vi ju i alla fall. Skulle tippa att det första 300 metrarna tog ungefär en kvart, men sen ökade vi farten. Lite kulturella var vi då vi passerade Baltzar von Platens grav, Motala gamla verkstäder ( där flera av kanalbåtarna ligger i torrdocka över vintern), slussarna i Borenshult samt en massa annat sevärt. Dessutom var det fullt göra med att se till att änderna höll sej i vattnet ( hundarna var naturligtvis kopplade). Helt plötsligt såg vi en liten skylt som det stog "Motala 5" på, dags att vända. Lagom när vi kom tillbaka till bilen så öppnade sej himlen och det kom en jätteskur. Vilken tur vi hade. Hann med en tidig lunch innan det var dags att hämta godset och åka hem igen, nu med riktig trötta hundar där bak. I morgon får dom vara på "dagis" (pappa) igen, men det är nog så bra.

Igår var vi på en alldeles fantastisk konsert i Dingtuna Kyrka till förmån för cancerfonden. Trots att jag tillbringat både mina och mina barns  skolavslutningar i kyrkan, så har jag aldrig sett så mycket folk där. Det var knökfullt i bänkarna, längs väggarna, på läktaren, ja till och med fullt med sittandes på golvet längs gången. Det var de som fick vända i dörren för att det var så fullt. Med risk för att låta som en viss känd sångerska, så var det otroligt mycket värme och känslor. Trots att inte ett öga var torrt, kände man ändå en viss glädje på något underligt sätt. Man blir imponerad hur man kan genomföra en solokonsert med musikal-låtar, svårt cancersjuk i båda lungorna. Javisst, rösten höll väl inte som förr alla gånger, men ändå. Dessutom inbringade det hela en stor summa pengar till cancerfonden.


Det är något däruppe som lyser

2008-12-03 13:48 | 0 kommentarer

Länge sen sist, men det har inte hänt så mycket.

Vi har lyckats med konststycket att misslyckas ännu en gång på tävling. Den här gången var det total katastrof. Började redan när vi kom dit, nosen i backen hela tiden och mer eller mindre okontaktbar. Anade redan då vart det skulle sluta. Försökte få honom fokuserad, men han levde helt i sin egen lilla värld med de underbara dofterna. När det blev våran tur så späddes det hela på med att "tvåan" gick alldeles intill, och Lexus som har så svårt med koncentrationen försökte lyssna på båda tävlingsledarna i stället för att lyssna på mej. Ska man dessutom även hålla koll på dofterna på marken så kan det inte gå annat än åt h---ete.

Annars har det varit mest regn och lera den senaste veckan. Fick främmande från Umeå förra veckan, och när de åkte från Umeå så kunde jag berätta att vi hade snö och kallt, men innan de kom hit så hade nästan allt töat bort. Trist! Man blir väldigt less på leriga hundar, dessutom har det inte varit ljust på flera da´r. Men nu måste det blivit något fel, för det är något stort, ljust gult som lyser in genom fönstret.

I måndags fick vi besök av den sjungande "chaffisen" Johan från Karlstad. Efter mat och kaffe satte han sej vid pianot och drog igång en smärre julkonsert. Nu har vi i alla fall fått se att både väggar och fönster håller för Johans version av " O Helga Natt". Han har en otrolig pipa den mannen.

Passar på att gratulera Ellie som fyller 8 år den 4 december!

Ellie


Pigg och utvilad

2008-11-18 10:34 | 2 kommentarer

Ja, då var vi tillbaka i verkligheten igen, efter en underbar helg på Badhotellet i Tranås. Ett ställe som jag verkligen kan rekommendera om man vill ha några dar´s avkoppling.

I år åkte vi tåg dit, vilket var mycket bekvämt och även ett litet äventyr i sig, för oss bilburna människor. Efter tågbyte i Norrköping så var vi framme i Tranås strax efter 1 på fredagseftermiddagen. Direkt efter incheckningen och välkomstfikat så blev det ombyte till "uniform" ( badrock och vita tofflor), därefter gick vi ner till favoritavdelningen; den varma poolen ( 34 grader). Där låg vi och flöt omkring och hade det bra, med lite svalkande på poolkanten. Snyggade till oss inför kvällens middag, en "fem-rätters" med bl.a.fasanbröst, laxrullader samt fruset is-thé med mynta, naturligtvis med mycket gott vin till. Efter en liten "sängfösare" i baren så sov man gott.

SPA

Lördagen började med en jättefrukost, nybakat bröd, färska frukter och en massa annat gott. Därefter så var det dags för en ler-och värmebehandling. Mycket skönt för en värkande kropp. Hann med ett dopp i både den kalla! ( 28 grader) och den varma poolen innan lunchen. Mätt i magen var det dags för aroma-massage, och en mycket duktig liten dam gjorde verkligen underverk med kroppen. Jätteskönt! Därefter var det fikadags med nybakta scones och sen skulle vi  prova badtunnorna ute vid ån, så det var bara att tassa ut i badtofflor och morgonrock, och krypa ner i värmen. Jätteskönt att sitta där i värmen, men det var lite problem när man skulle ta sig upp i snålblåsten. Det blev gatlopp direkt in till "den varma poolen" och även lite bastubad, innan det var dags att göra sig i ordning för mat igen. Konstigt nog så var man hungrig igen.

Nu var det "bara" en tre-rätters middag på lördagen, men det var nog så bra. Bestämde oss för att skippa dansen och gick ner till poolen i stället. Därefter sov vi som klubbade oxar. Söndagsmorgonen inleddes förstås med frukost, och sen bestämde jag att vi skulle vara lite nyttiga, så det blev ett pass i gymmet före badet. Efter packning och utcheckning så bar det av hemåt igen, en helg går alltför fort.

Nog kändes det att man var utvilad när man kom hem. Vaknade halv fyra i går morse, klarvaken. Det var lika bra att gå upp och sticka iväg , Falkenberg tur och retur. När jag kom hem på kvällen så var jag inte ett dugg trött, däremot började jag känna mig sugen på att städa. Nåväl, städ-suget avtog efter en stund, och jag ägnade kvällen åt vovvarna som jag inte träffat på flera dar. Får se hur länge energin finns kvar, man är väl snart som vanligt igen, men både  kroppen och knoppen känns i alla fall mycket piggare. Längtar redan till nästa års resa.


På hundfronten intet nytt

2008-11-12 10:57 | 0 kommentarer

Ja, här händer det inte speciellt mycket. De senaste veckorna har mest bestått av arbete. Tur att jag har en pappa som mer än gärna är hundvakt.  Har försökt klämma in lite lydnadsträning mellan varven, men i övrigt går det mesta på sparlåga. Har ju en tävling kvar i år, så vi försöker ligga i.

I lördags var det fest på klubben. Tack till hela festkommittén som gjorde ett fantastiskt arbete. Behöver jag nämna att det var väldigt trevligt, som vanligt. Söndagen ägnades åt farsdagsmiddag med hela familjen, och se´n var det måndag igen.

Nu till helgen ska vi i alla fall vara hel-lediga. Åker till Tranås på SPA på fredag, och det känns verkligen välbehövligt. Vi är ju ett gäng på 10 personer som åker på SPA-resa varje höst, och tidigare har vi alltid haft som princip att alltid prova något nytt ställe. När vi skulle bestämma vart vi skulle åka i år så var samtliga överens om att Tranås varit bäst hittills, så då fick det bli det igen.

Hoppas på att batterierna är väl-laddade nästa vecka.

Jag och Lexus tackar för alla gratulationer i samband med MT:t


Lexus godkänd på MT!

2008-10-25 15:27 | 2 kommentarer

Vad gör det väl att det inte lyckas för oss på lydnadstävlingarna, när man har en så´n liten prins. Idag på Örebro BK så lyckades Lexus klara mentaldelen av korningen! Har ju varit lite nojjig inför det här, och dessutom fick jag för mig att han reagerade på skotten vid träningen i tisdags, men tack och lov var det bara inbillning. Full pott på skotten och han skötte sig riktigt snyggt i övrigt. Ett stort tack till alla mina kamrater som bar mig runt banan, ni är guld värda. Med en riktig dunderförkylning i kroppen och dessutom tråkiga nyheter i "bagaget", så var jag inte riktigt mig själv när vi kom in på banan, men tack vare Lexus fina agerande och ert starka stöd så blev det en riktigt lyckad dag till slut. Lexus själv tyckte det hela var jättekul, dock tyckte han nog att funktionärsteamet kunde dela med sig lite av fikat nu när han hade varit så duktig.Nu är det exteriören kvar och jag hoppas vi får tillfälle till det så snart som möjligt.

Vill passa på att gratta Mirjiam Kemppainen med Oneway´s Good Charlotte, Pia Larsson med Oneway´s Sprinter samt Marianne Hellsing med Oneway´s Johnny Be Good, som också lyckades bra idag.

Med tanke på de "tråkiga nyheterna" vill jag bara förbanna sjukdomen cancer och uppmana er alla att stödja cancerfonden i den mån ni kan.

 


En alldeles hundfri helg ( nästan)

2008-10-13 11:23 | 1 kommentarer

I helgen var det dags för Strömsholms båtklubbs årliga eskader till Strängnäs marknad. Avresa på fredag em, och trots att vi tyckte att vi förberett allt, så upptäckte vi när vi skulle koka kaffe att gasolen var slut. En liten detalj vi helt missat. Nåväl, vi ringde hamnvärden i Sundbyholm som var jättebussig och trots att det var stängt för säsongen så fixade han ny gasol till oss. Tack för det.

När vi kom fram till Strängnäs så var det dags att gratta en av klubbens äldsta medlemmar som passade på att fylla 80 år just den här da´n. Vilken energi! Inte lätt att hänga med i hennes tempo. Dock tror jag hon blev lite besviken när den utlovade "brygg-shottisen" vid midnatt blev inställd. Hennes hälften så gamla danskavalier hade gått och lagt sig.

Fredagskvällen i övrigt ägnades åt "båt-mingel". Bl.a så gjordes det ett inofficiellt båttest på hur många glögg-drickare det går att få in i styrhytten på en Apollo, och det var en hel del. Allt ackompangerat av Johannas fantastiska spel på synten, fast grodlätet har jag aldrig hört förut.

Lördagen ägnades åt marknads-shopping. Efter att ha gått några varv runt marknadsstånden var det dags för lite relax, och en glühwein på däck. Nu hade  solen kommit fram, och det var riktigt skönt. På kvällen var det gemensam middag på restaurang, 31 pers blev vi och som vanligt var det väldigt trevligt och många skratt.

Hemfärd på söndagen. Motorljudet och vågorna blev väldigt sövande, och det gick åt mycket kaffe för att hålla sig vaken.

Hämtade hundarna hos pappa när vi kom hem, och inspirerad av mina klubbkamrater och dessutom lite dåligt samvete för utebliven träning i helgen, skulle jag köra lite med Lexus, men han var om möjligt ännu tröttare än jag. Det gäller på när de är hos min pappa, där händer det saker hela tiden, till skillnad från här ute på landet, när det på sin höjd går förbi nå`n per dag.

Ja, medans jag var ute och roade mig i helgen, så var det några som var flitiga och var ute och tävlade lydnad. Ett stort grattis till Agneta och Razzel samt Annelie och Yack för era fantastiska resultat i elitlydnanden. Varsin seger och två 1:a pris var, toppat med Agnetas och Razzels fantastiska 307 poäng. Vilka duktiga tjejer och hundar.


Summering av veckan som gått

2008-10-06 09:55 | 2 kommentarer

Det var länge se´n vi mötte schäfern som attackerade Lexus i skogen. Trodde/hoppades nästan att den var borta, men icke. I veckan var det dags igen. Kom i skogen på vår vanliga morgonrunda, när jag i ett tidigt skede såg att Lexus hade något i näsan. Kopplade hundarna, och mycket riktigt, där kom schäfern emot oss och han hade inte något trevligt uttryck precis. Lyckligtvis så lyckades ägaren få tag i sin hund i sista stund. Se´n tyckte hussen att vi skulle låta hundarna leka , men jag avböjde erbjudandet. Precis då så ringde min telefon, så jag tog mina kopplade hundar och vände, samtidigt som jag fortsatte samtalet med en kund. När vi kommit cirka 100 m från "mötesplatsen" så hörde jag hur det kom något bakifrån. Vänder mig om och ser schäfern komma i full fart mot Lexus, och det var definitivt inte lek han hade i tankarna. Fråga mig inte hur jag bar mig åt, men samtidigt som jag höll mina hundar bakom mig och försökte koncentrera mig på den stackars kunden i telefon, så lyckades jag gå till motattack mot hunden, och just som han skulle ta min arm så fick jag ett bra tag under hakan på den. Jag hann varken tänka eller bli rädd, jag skulle bara rädda Lexus ( Ellie bryr han sig inte så mycket om). Trots att hundägaren började skrika om att vi skulle ringa polisen, så var den stackars kunden i telefon förstående, och det blev en körning i alla fall.

Har nu senare fått reda på att hundägaren ifråga har föreläggande om att ha hunden kopplad och munkorg när de är ute. Törs inte tänka på om de möter barnen som brukar leka i skogen, eller en stackars ovetande svampplockare.

I torsdags när jag var ute och spårade med hundarna, så hade jag lagt ett spår åt dom var, och började med Ellie. Ni som brukar vara ute med oss i skogen vet hur jag kan leta länge efter både nycklar och telefon, och oftast ligger de i någon av alla fickor man har. Precis när Ellie tagit slutet ringde telefonen ( ständigt denna telefon), som låg i samma ficka som bilnyckel=nyckeln hoppade ur när jag tog ut telefon. Märkte det inte förrän jag skulle byta hund, men eftersom bakluckan var öppen och skadan redan skedd, så fick Lexus gå sitt spår innan vi började leta nyckeln. Det kunde ju ligga i någon av alla fickor, men icke. Visste ju på ett ungefär vart jag kunde ha tappat den, men att leta efter en liten svart fyrkant i blåbärsriset är ju inte direkt lätt. Gissa om jag var tacksam när min svarta prins sticker ner nosen i riset och viftar på svansen, där låg den.

Ja, igår var det lydnadstävling igen, och nu börjar jag tycka att det går troll i det här. Visserligen hade SMHI lovat regn, men inte mycket, och dessutom blåste det rejält. Nåja, det var bara att pallra sig iväg till Sala, förutsättningarna är ju lika för alla. Platsliggningen gick jättebra, han låg helt tyst, och när vi skulle in och köra resten så kändes det verkligen bra. Ingen okynnesskällande under väntetiden, och han var helt fokuserad. På linförigheten missade han första halten, men sen var han igång fint. Sen var det ju läggandet, och nu blåste det verkligen rejält,  så antagligen blev han osäker på mitt kommando och gör ett perfekt ställande. Där rök den chansen till 1:a-pris. Nu kände Lexus direkt att det blivit fel, och blev därmed lite osäker under resten av programmet, men han försökte verkligen, och trots allt så kändes det som vi kommit ett steg framåt ändå. Vi gratulerar Anders Törnblom från Västerås med Birkelands Cherokee som tog hem segern med fina 171,5 p i ruskvädret.

Nu var vi ju ändå blöta, så då kunde vi ju lika gärna fortsätta till klubben, där det var Öppet Hus. Snacka om otur med vädret, och det var inte direkt någon anstormning av folk,men det var glädjande att se så många medlemmar på klubben samtidigt, nästan lika många som på klubbfesten.


«maj 2023»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Blogg

Helgerna går mot sitt slut

2009-01-05 10:42 | 0 kommentarer

Tänk vad tiden går fort. Tyckte det var som igår när man satt inför julafton med en låååång ledighet framför sig, och allt man planerade att göra. Vad blev det? Mest ligga på soffan med pralinasken och titta på nå`n gammal film som man sett sjutton gånger. Men var sak har sin tid, och nu tar vi nya tag inför det nya året.

Julafton var vi här hela familjen, vi är 13 stycken, så det blir ganska fullt men roligt. Extra skönt nu när tillbyggnaden är klar och man verkligen fick plats. Tomten kom i år igen, och vi hade alla varit snälla. Om det är nå`n som undrar över Hasses fina paket så var det ( rätt gissat) en jättefin snöskyffel.

På juldagen var det meningen att Hasses familj skulle komma från Vingåker, men tyvärr blev de förkylda så vi fick skjuta på det några dagar. I stället blev det härliga långpromenader i det vackra vintervädret. Försökte ägna mej lite åt hundträning i mellandagarna, men det var lite svårt eftersom mellandagsjakten höll på för fullt. Fick i alla fall till några spår, bl.a. fick Lexus ett spår över gärdet där de precis skjutit några rådjur. Lite osportsligt kanske, med tanke på alla som gått där och slaktavfall m.m. men han löste det riktigt bra och fick med sej alla pinnarna. Annars har det mest blivit lydnadsträning.

Nyårsaftonen firade vi här hemma i goda vänners lag. Mycket trevligt och i år var det italienskt på menyn, mycket gott tillsammans med det goda vinet Tina fixat. Sen några år tillbaka så har vi arrangerat gemensamt fyrverkeri på stranden vid tolvslaget. Dels är det väldigt trevligt och sen är det skönt att det inte skjuts hej vilt, trodde jag. I år var sonen i en grannstuga här med kompisar och vi trodde väl inget annat än att de skulle skjuta vid tolvslaget. Halv elva gick jag ut med hundarna på en sista rastning innan tolvslaget, och döm om både min och hundarnas förvåning när ett jättefyrverkeri satte igång just när vi kom hem genom grindhålet. Raketerna flög över grannhuset och allting blev rött. Det märks ju extra tydligt här på landet när det är så mörkt.  Både hundarna och jag hoppade till, men försökte behålla lugnet och gå in som vanligt. Lyckligtvis så verkar ingen av hundarna tagit åt sej, för när vi var ute efter tolvslaget och det sköts från alla håll runt sjön så var det ingen som brydde sej. Skönt!

Fredag efter nyår så trotsade jag, Agneta, Towa och Pia kylan ( - 14 på morgonen) och gav oss av ut i sökskogen. Vi hade en mycket trevlig dag och pricken över i:et var när Agneta plockade fram grillen och bjöd på korv. Mums! När jag kom hem från träningen så hade Hasse varit ute och borrat isen, och konstaterat att den var nästan 30 cm. Jippi, här ska åkas skridskor. Hann inte mer än börja tänka på var jag hade skridskorna så började det snöa, så då blev det till att ta fram skotern och köra upp ett skidspår i stället. Härligt! Nu har termometern fastnat på -20 grader, men det är soligt och vindstilla och jätteskönt om man har rätt kläder. Idag gick morgonpromenaden över sjön och sen en härlig tur runt Österängarna. Hundarna bryr sej inte alls om kylan utan ligger helst ute som vanligt. Hoppas det ger resultat på Lexus päls.

God fortsättning på det nya året till er alla.


Uppesittarkväll

2008-12-23 18:20 | 1 kommentarer

 

Da`n före julafton och jag är klar, tror jag. All mat är färdig och ska bara läggas upp i morgon, julklapparna inslagna, städat och pyntat. Helt otroligt.

Många paket blir det, och ska man gå efter storleken så har Hasse varit snällast.

Hasses julklapp

Inte så mycket till julstämning på den julklappen, men jag antar att grabbarna haft roligt när de slagit in den. Kan meddela att den är 160 cm hög.

Vi får väl ha en gissningstävling om vad den innehåller med ledning av versen. Vinnaren utses på juldagen.

Just nu är alla mina grabbar och bastar julbadet. Sen har de lovat att det blir ett juldopp i sjön, får väl se hur det blir med den saken. Om det blir så så ska jag försöka hinna med med kameran, om den funkar i mörkret.

Ha en God Jul och försök att njuta av vila och ledighet.

................................

Efter att ha hackat hål i isen......Dom gjorde det

julbad

Julbad 2

Julbad3

Nu ska jag värma på glöggen till grabbarna, det kan dom behöva.


Sökträning

2008-12-15 13:04 | 3 kommentarer

Igår var det äntligen dags för lite sökträning igen, det var ett tag sen sist. Den här gången var det Kjell med Luna, Towa och Qaala ( även "lille" Arko var med i skogen), Karin med Pixel, Jonas med Ior och Jag med Lexus. Det var blött underifrån och det kom blötsnö uppifrån träden men det var kul ändå. Lite väta brukar vi ju klara bra.

Kjell och Luna inledde. Husse trodde nog att Luna glömt det här med söket, men inte då. Hon kopplade på näsan direkt och visade husse hur duktig hon är. Nu får vi börja med markeringsövningarna på henne så hon får gå vidare, för "hitta", det kan hon. Towa och Qaala skötte sej bra som vanligt. Qaala har ju gått från rullmarkering till skallmarkering, och det fungerar jättebra. Bra fart som vanligt i den hunden och mycket bra markeringar. Jonas körde några skick med Ior som inte kört "skogssök" på länge, och även han hittade sina figuranter och markerade bra.

Sök 4

Sen var det dags för Lexus. Han mognadsprocess går faktiskt framåt, för nu är vi mer ett team i rutan och han går även bättre att korrigera på stigen, utan att börja skälla. Det var ett tag sen vi körde, men takterna sitter i. Möjligtvis lite tveksamt skall på första figgen, men sen kom han igång bra. Körde 5 figgar och ett tomskick, och det klarade han mycket bra. Han får ibland en tendens att gå för nära figgen, men enligt utsago så var det inget problem den här gången.

Sök 3

Sist körde Karin och Pixel. Även här var det lite ringrostigt, så vi nöjde oss med några hittaövningar som blev riktigt bra till slut. Lexus tyckte att Pixel var en mycket angenäm bekantskap, nästan i klass med Jezz.

Lexus sök

Jag tackar Towa Lindh för de härliga bilderna från vår träning.

Tack även till er alla för en lyckad ( om än lite blöt ) träning.

Sök 2

Nu är det hög tid att sätta igång med julsysslorna. Har faktiskt inte förberett något än, och inte köpt en endaste julklapp, men vadå, det är ju över en vecka kvar. Nu ska jag ju visserligen ha fullt med folk både julafton och juldan, men det ska nog gå i lås, bara jag kommer igång.


Mysdag på jobbet

2008-12-08 15:19 | 0 kommentarer

Det är inte ofta som hundarna kan följa med när jag är ute på vägarna. Antingen finns det inte plats för dom, eller så ska jag till någon industri där hundar betraktas som potentiella spioner och får inte följa med in på området, och att lämna dom i vakten känns inte som nå´t bra alternativ, så då får dom vara hemma hos pappa i stället. Men idag passade det alldeles utmärkt. Lite gods så vi kunde åka Caddyn och ändå var det gott om plats för jycksen. Dessutom skulle jag vänta några timmar i Motala och då är det skönt med sällskap. Trodde största problemet skulle bli att få upp Ellie 4.30 på morgonen, men hon trodde nog att det var hundträning på gång och hoppade glatt ur sängen.

Framme i Motala så lämnade vi av godset som skulle ytbehandlas, sen blev det en "baklucke-fika" på tre i hamnen, är det mysdag så är det. Mätta i magen så började vår promenad längs Göta Kanal. Trots att det är riktiga bondhundar som knappt är vana att gå på asfalt så imponerades dom inte av varken stadstrafik ( ok då, Motalatrafik), tåg, bussar, byggarbetare eller annat, däremot dofterna. Hemma är det på sin höjd grannens hund som går förbi nå´n gång i veckan, så det är fort avnosat, men här luktade det överallt. Nåväl, är det mysdag så är det, gott om tid hade vi ju i alla fall. Skulle tippa att det första 300 metrarna tog ungefär en kvart, men sen ökade vi farten. Lite kulturella var vi då vi passerade Baltzar von Platens grav, Motala gamla verkstäder ( där flera av kanalbåtarna ligger i torrdocka över vintern), slussarna i Borenshult samt en massa annat sevärt. Dessutom var det fullt göra med att se till att änderna höll sej i vattnet ( hundarna var naturligtvis kopplade). Helt plötsligt såg vi en liten skylt som det stog "Motala 5" på, dags att vända. Lagom när vi kom tillbaka till bilen så öppnade sej himlen och det kom en jätteskur. Vilken tur vi hade. Hann med en tidig lunch innan det var dags att hämta godset och åka hem igen, nu med riktig trötta hundar där bak. I morgon får dom vara på "dagis" (pappa) igen, men det är nog så bra.

Igår var vi på en alldeles fantastisk konsert i Dingtuna Kyrka till förmån för cancerfonden. Trots att jag tillbringat både mina och mina barns  skolavslutningar i kyrkan, så har jag aldrig sett så mycket folk där. Det var knökfullt i bänkarna, längs väggarna, på läktaren, ja till och med fullt med sittandes på golvet längs gången. Det var de som fick vända i dörren för att det var så fullt. Med risk för att låta som en viss känd sångerska, så var det otroligt mycket värme och känslor. Trots att inte ett öga var torrt, kände man ändå en viss glädje på något underligt sätt. Man blir imponerad hur man kan genomföra en solokonsert med musikal-låtar, svårt cancersjuk i båda lungorna. Javisst, rösten höll väl inte som förr alla gånger, men ändå. Dessutom inbringade det hela en stor summa pengar till cancerfonden.


Det är något däruppe som lyser

2008-12-03 13:48 | 0 kommentarer

Länge sen sist, men det har inte hänt så mycket.

Vi har lyckats med konststycket att misslyckas ännu en gång på tävling. Den här gången var det total katastrof. Började redan när vi kom dit, nosen i backen hela tiden och mer eller mindre okontaktbar. Anade redan då vart det skulle sluta. Försökte få honom fokuserad, men han levde helt i sin egen lilla värld med de underbara dofterna. När det blev våran tur så späddes det hela på med att "tvåan" gick alldeles intill, och Lexus som har så svårt med koncentrationen försökte lyssna på båda tävlingsledarna i stället för att lyssna på mej. Ska man dessutom även hålla koll på dofterna på marken så kan det inte gå annat än åt h---ete.

Annars har det varit mest regn och lera den senaste veckan. Fick främmande från Umeå förra veckan, och när de åkte från Umeå så kunde jag berätta att vi hade snö och kallt, men innan de kom hit så hade nästan allt töat bort. Trist! Man blir väldigt less på leriga hundar, dessutom har det inte varit ljust på flera da´r. Men nu måste det blivit något fel, för det är något stort, ljust gult som lyser in genom fönstret.

I måndags fick vi besök av den sjungande "chaffisen" Johan från Karlstad. Efter mat och kaffe satte han sej vid pianot och drog igång en smärre julkonsert. Nu har vi i alla fall fått se att både väggar och fönster håller för Johans version av " O Helga Natt". Han har en otrolig pipa den mannen.

Passar på att gratulera Ellie som fyller 8 år den 4 december!

Ellie


Pigg och utvilad

2008-11-18 10:34 | 2 kommentarer

Ja, då var vi tillbaka i verkligheten igen, efter en underbar helg på Badhotellet i Tranås. Ett ställe som jag verkligen kan rekommendera om man vill ha några dar´s avkoppling.

I år åkte vi tåg dit, vilket var mycket bekvämt och även ett litet äventyr i sig, för oss bilburna människor. Efter tågbyte i Norrköping så var vi framme i Tranås strax efter 1 på fredagseftermiddagen. Direkt efter incheckningen och välkomstfikat så blev det ombyte till "uniform" ( badrock och vita tofflor), därefter gick vi ner till favoritavdelningen; den varma poolen ( 34 grader). Där låg vi och flöt omkring och hade det bra, med lite svalkande på poolkanten. Snyggade till oss inför kvällens middag, en "fem-rätters" med bl.a.fasanbröst, laxrullader samt fruset is-thé med mynta, naturligtvis med mycket gott vin till. Efter en liten "sängfösare" i baren så sov man gott.

SPA

Lördagen började med en jättefrukost, nybakat bröd, färska frukter och en massa annat gott. Därefter så var det dags för en ler-och värmebehandling. Mycket skönt för en värkande kropp. Hann med ett dopp i både den kalla! ( 28 grader) och den varma poolen innan lunchen. Mätt i magen var det dags för aroma-massage, och en mycket duktig liten dam gjorde verkligen underverk med kroppen. Jätteskönt! Därefter var det fikadags med nybakta scones och sen skulle vi  prova badtunnorna ute vid ån, så det var bara att tassa ut i badtofflor och morgonrock, och krypa ner i värmen. Jätteskönt att sitta där i värmen, men det var lite problem när man skulle ta sig upp i snålblåsten. Det blev gatlopp direkt in till "den varma poolen" och även lite bastubad, innan det var dags att göra sig i ordning för mat igen. Konstigt nog så var man hungrig igen.

Nu var det "bara" en tre-rätters middag på lördagen, men det var nog så bra. Bestämde oss för att skippa dansen och gick ner till poolen i stället. Därefter sov vi som klubbade oxar. Söndagsmorgonen inleddes förstås med frukost, och sen bestämde jag att vi skulle vara lite nyttiga, så det blev ett pass i gymmet före badet. Efter packning och utcheckning så bar det av hemåt igen, en helg går alltför fort.

Nog kändes det att man var utvilad när man kom hem. Vaknade halv fyra i går morse, klarvaken. Det var lika bra att gå upp och sticka iväg , Falkenberg tur och retur. När jag kom hem på kvällen så var jag inte ett dugg trött, däremot började jag känna mig sugen på att städa. Nåväl, städ-suget avtog efter en stund, och jag ägnade kvällen åt vovvarna som jag inte träffat på flera dar. Får se hur länge energin finns kvar, man är väl snart som vanligt igen, men både  kroppen och knoppen känns i alla fall mycket piggare. Längtar redan till nästa års resa.


På hundfronten intet nytt

2008-11-12 10:57 | 0 kommentarer

Ja, här händer det inte speciellt mycket. De senaste veckorna har mest bestått av arbete. Tur att jag har en pappa som mer än gärna är hundvakt.  Har försökt klämma in lite lydnadsträning mellan varven, men i övrigt går det mesta på sparlåga. Har ju en tävling kvar i år, så vi försöker ligga i.

I lördags var det fest på klubben. Tack till hela festkommittén som gjorde ett fantastiskt arbete. Behöver jag nämna att det var väldigt trevligt, som vanligt. Söndagen ägnades åt farsdagsmiddag med hela familjen, och se´n var det måndag igen.

Nu till helgen ska vi i alla fall vara hel-lediga. Åker till Tranås på SPA på fredag, och det känns verkligen välbehövligt. Vi är ju ett gäng på 10 personer som åker på SPA-resa varje höst, och tidigare har vi alltid haft som princip att alltid prova något nytt ställe. När vi skulle bestämma vart vi skulle åka i år så var samtliga överens om att Tranås varit bäst hittills, så då fick det bli det igen.

Hoppas på att batterierna är väl-laddade nästa vecka.

Jag och Lexus tackar för alla gratulationer i samband med MT:t


Lexus godkänd på MT!

2008-10-25 15:27 | 2 kommentarer

Vad gör det väl att det inte lyckas för oss på lydnadstävlingarna, när man har en så´n liten prins. Idag på Örebro BK så lyckades Lexus klara mentaldelen av korningen! Har ju varit lite nojjig inför det här, och dessutom fick jag för mig att han reagerade på skotten vid träningen i tisdags, men tack och lov var det bara inbillning. Full pott på skotten och han skötte sig riktigt snyggt i övrigt. Ett stort tack till alla mina kamrater som bar mig runt banan, ni är guld värda. Med en riktig dunderförkylning i kroppen och dessutom tråkiga nyheter i "bagaget", så var jag inte riktigt mig själv när vi kom in på banan, men tack vare Lexus fina agerande och ert starka stöd så blev det en riktigt lyckad dag till slut. Lexus själv tyckte det hela var jättekul, dock tyckte han nog att funktionärsteamet kunde dela med sig lite av fikat nu när han hade varit så duktig.Nu är det exteriören kvar och jag hoppas vi får tillfälle till det så snart som möjligt.

Vill passa på att gratta Mirjiam Kemppainen med Oneway´s Good Charlotte, Pia Larsson med Oneway´s Sprinter samt Marianne Hellsing med Oneway´s Johnny Be Good, som också lyckades bra idag.

Med tanke på de "tråkiga nyheterna" vill jag bara förbanna sjukdomen cancer och uppmana er alla att stödja cancerfonden i den mån ni kan.

 


En alldeles hundfri helg ( nästan)

2008-10-13 11:23 | 1 kommentarer

I helgen var det dags för Strömsholms båtklubbs årliga eskader till Strängnäs marknad. Avresa på fredag em, och trots att vi tyckte att vi förberett allt, så upptäckte vi när vi skulle koka kaffe att gasolen var slut. En liten detalj vi helt missat. Nåväl, vi ringde hamnvärden i Sundbyholm som var jättebussig och trots att det var stängt för säsongen så fixade han ny gasol till oss. Tack för det.

När vi kom fram till Strängnäs så var det dags att gratta en av klubbens äldsta medlemmar som passade på att fylla 80 år just den här da´n. Vilken energi! Inte lätt att hänga med i hennes tempo. Dock tror jag hon blev lite besviken när den utlovade "brygg-shottisen" vid midnatt blev inställd. Hennes hälften så gamla danskavalier hade gått och lagt sig.

Fredagskvällen i övrigt ägnades åt "båt-mingel". Bl.a så gjordes det ett inofficiellt båttest på hur många glögg-drickare det går att få in i styrhytten på en Apollo, och det var en hel del. Allt ackompangerat av Johannas fantastiska spel på synten, fast grodlätet har jag aldrig hört förut.

Lördagen ägnades åt marknads-shopping. Efter att ha gått några varv runt marknadsstånden var det dags för lite relax, och en glühwein på däck. Nu hade  solen kommit fram, och det var riktigt skönt. På kvällen var det gemensam middag på restaurang, 31 pers blev vi och som vanligt var det väldigt trevligt och många skratt.

Hemfärd på söndagen. Motorljudet och vågorna blev väldigt sövande, och det gick åt mycket kaffe för att hålla sig vaken.

Hämtade hundarna hos pappa när vi kom hem, och inspirerad av mina klubbkamrater och dessutom lite dåligt samvete för utebliven träning i helgen, skulle jag köra lite med Lexus, men han var om möjligt ännu tröttare än jag. Det gäller på när de är hos min pappa, där händer det saker hela tiden, till skillnad från här ute på landet, när det på sin höjd går förbi nå`n per dag.

Ja, medans jag var ute och roade mig i helgen, så var det några som var flitiga och var ute och tävlade lydnad. Ett stort grattis till Agneta och Razzel samt Annelie och Yack för era fantastiska resultat i elitlydnanden. Varsin seger och två 1:a pris var, toppat med Agnetas och Razzels fantastiska 307 poäng. Vilka duktiga tjejer och hundar.


Summering av veckan som gått

2008-10-06 09:55 | 2 kommentarer

Det var länge se´n vi mötte schäfern som attackerade Lexus i skogen. Trodde/hoppades nästan att den var borta, men icke. I veckan var det dags igen. Kom i skogen på vår vanliga morgonrunda, när jag i ett tidigt skede såg att Lexus hade något i näsan. Kopplade hundarna, och mycket riktigt, där kom schäfern emot oss och han hade inte något trevligt uttryck precis. Lyckligtvis så lyckades ägaren få tag i sin hund i sista stund. Se´n tyckte hussen att vi skulle låta hundarna leka , men jag avböjde erbjudandet. Precis då så ringde min telefon, så jag tog mina kopplade hundar och vände, samtidigt som jag fortsatte samtalet med en kund. När vi kommit cirka 100 m från "mötesplatsen" så hörde jag hur det kom något bakifrån. Vänder mig om och ser schäfern komma i full fart mot Lexus, och det var definitivt inte lek han hade i tankarna. Fråga mig inte hur jag bar mig åt, men samtidigt som jag höll mina hundar bakom mig och försökte koncentrera mig på den stackars kunden i telefon, så lyckades jag gå till motattack mot hunden, och just som han skulle ta min arm så fick jag ett bra tag under hakan på den. Jag hann varken tänka eller bli rädd, jag skulle bara rädda Lexus ( Ellie bryr han sig inte så mycket om). Trots att hundägaren började skrika om att vi skulle ringa polisen, så var den stackars kunden i telefon förstående, och det blev en körning i alla fall.

Har nu senare fått reda på att hundägaren ifråga har föreläggande om att ha hunden kopplad och munkorg när de är ute. Törs inte tänka på om de möter barnen som brukar leka i skogen, eller en stackars ovetande svampplockare.

I torsdags när jag var ute och spårade med hundarna, så hade jag lagt ett spår åt dom var, och började med Ellie. Ni som brukar vara ute med oss i skogen vet hur jag kan leta länge efter både nycklar och telefon, och oftast ligger de i någon av alla fickor man har. Precis när Ellie tagit slutet ringde telefonen ( ständigt denna telefon), som låg i samma ficka som bilnyckel=nyckeln hoppade ur när jag tog ut telefon. Märkte det inte förrän jag skulle byta hund, men eftersom bakluckan var öppen och skadan redan skedd, så fick Lexus gå sitt spår innan vi började leta nyckeln. Det kunde ju ligga i någon av alla fickor, men icke. Visste ju på ett ungefär vart jag kunde ha tappat den, men att leta efter en liten svart fyrkant i blåbärsriset är ju inte direkt lätt. Gissa om jag var tacksam när min svarta prins sticker ner nosen i riset och viftar på svansen, där låg den.

Ja, igår var det lydnadstävling igen, och nu börjar jag tycka att det går troll i det här. Visserligen hade SMHI lovat regn, men inte mycket, och dessutom blåste det rejält. Nåja, det var bara att pallra sig iväg till Sala, förutsättningarna är ju lika för alla. Platsliggningen gick jättebra, han låg helt tyst, och när vi skulle in och köra resten så kändes det verkligen bra. Ingen okynnesskällande under väntetiden, och han var helt fokuserad. På linförigheten missade han första halten, men sen var han igång fint. Sen var det ju läggandet, och nu blåste det verkligen rejält,  så antagligen blev han osäker på mitt kommando och gör ett perfekt ställande. Där rök den chansen till 1:a-pris. Nu kände Lexus direkt att det blivit fel, och blev därmed lite osäker under resten av programmet, men han försökte verkligen, och trots allt så kändes det som vi kommit ett steg framåt ändå. Vi gratulerar Anders Törnblom från Västerås med Birkelands Cherokee som tog hem segern med fina 171,5 p i ruskvädret.

Nu var vi ju ändå blöta, så då kunde vi ju lika gärna fortsätta till klubben, där det var Öppet Hus. Snacka om otur med vädret, och det var inte direkt någon anstormning av folk,men det var glädjande att se så många medlemmar på klubben samtidigt, nästan lika många som på klubbfesten.