Grattis Jimmie

2009-06-11 14:01 | 0 kommentarer

Jodå, det blir ett Grattis idag.

GRATTIS TILL KÖRKORTET, JIMMIE!

Mycket bra jobbat att fixa det på första försöket som privatist. Kör försiktigt!


På bättringsvägen

2009-06-10 19:00 | 2 kommentarer

Ett stort tack till er alla som hört av er via hemsidan, sms, mail och samtal angående Lexus. Han är på bättringsvägen, och nu börjar man se hur dålig han varit. Har nyss kommit in efter promenad, och det var full fart, en riktig liten odåga. Både jag och Ellie fick oss varsin flygtur, och tokrycket gick över stock och sten i full fart. Han flämtar nästan ingenting ( nå`t som jag inte heller reagerat på, att han andats tungt) och är pigg och vaken och kollar allt som låter och rör sig, dvs gamla vanliga Lexus. Kunde inte låta bli att köra ett liiitet lydnadspass, och nu börjar det bli tryck igen. Vågade t.o.m. prova ett lite kryp och det blev endast ett startpip sen kröp han fint, dock bara några steg eftersom vi ska ta det lugnt. Kan inte fatta att det tog så lång tid för mig att förstå att något var fel, jag har ju t.o.m. skrivit i bloggen om att han varit låg vissa da`r.  Nu står vi på karens till den 10 juli, sen hoppas vi vara på banan igen.

Tack även till veterinär Lotta Öhman på Strömsholm för att du verkligen tog oss på allvar när jag kom in med en hund utan egentlig symtom. Tack även för att du ringer med jämna mellanrum och frågar hur det är.

Jag lovade ju bilder från festen i lördags;

Garaget smyckat för fest

Garaget fint och välkomnande.

Dukat o klart

Dukat o klart, och visst är det en björkskog i bakgrunden.

Syster o pappa

Pappa och syster i en svängom.

Värdparet

Värdparet själva kopplar av med en dans efter allt slit. Tack för en mycket trevlig fest.

 

Ja, nu är dom på plats i Karlskrona, våra kära SM-deltagare. Tänk att få med tre ekipage från samma klubb i ett lydnads-SM, ni är väl medvetna om att ni skriver historia, tjejer. Måste erkänna att det är hemskt nervöst att vara hemma och bara vänta på resultat framåt helgen, hur ska inte då ni känna. Fast jag hoppas att det är bra SM-stämning där nere, och att ni kommer i lagom mästerskapsform. Tummar, tassar och tår hålls så det krampar. Kom ihåg att det är att kvala in som är bedriften, på tävling kan allt hända. STORT LYCKA TILL Agneta o Razzel, Towa o Qaala samt Annelie m Yack! Sänder även ett Lycka Till till Västerås BK:s agilityekipage som också ska försvara klubbens färger på SM!

Avslutar med ett Grattis till Erica Svensson som efter år av studier nu har klarat sin fil kand! Bra kämpat!

Hoppas få återkomma med ännu ett grattis i morron, men det är lite hemligt än så länge.

Snälla, snälla, snälla......jag ber dej snälla, snälla sommarn kom tillbaks till oss.........


Väntan på provsvar

2009-06-05 12:55 | 2 kommentarer

Efter att ha misslyckats totalt i två tävlingar under veckan, så började jag rannsaka både mig och Lexus. Tävling 1 i måndags skyllde jag på att det var löptik där, och nog för att han var gapig och okoncentrerad, men direkt vi kom in på planen så blev han som en slagpåse, låg och seg och kunde ingenting. Där borde jag tänkt till, men icke då. Tränade i tisdags på klubben och visserligen gjorde han det han skulle, men i övrigt var han väldigt lugn och sansad. Nytt försök med tävling i onsdags och den här gången vägrade han lägga sig på platsen. La sig direkt men studsade upp och sen gick det inte att få ner honom igen. Den här gången var det inget annat som störde honom, så jag tänkte att vi går in och kör resten som en träning: Lf gick sådär men sen när vi kom till läggandet så satte han sig, och då bröt vi. Han var så låg och bjöd inte till nå`t alls. Tog en promenad och då kom tankarna; -Har han inte varit ovanligt lugn ett tag? -Han har ju inte ätit speciellt bra heller.-Har varit ovanligt sansad på våra promenader och inte har det blivit så mycket bus med Ellie heller. Och varför denna plötsliga ovilja att lägga sig?

Jag kan inte säga att han visat sjukdomssymptom, men om man tänker lite bakåt så har han inte varit den vanliga Lexus, utan tvärtom en vädligt lugn och sansad herre, har skyllt på att han äntligen blivit vuxen men det kanske finns andra förklaringar. Nåväl, för att utesluta ev. fel så beställde jag tid hos veterinär idag på morgonen. Typiskt nog så var han verkligen på hugget i går kväll på promenaden och likadant i morse. Åkte i alla fall iväg och nu har de tagit alla möjliga och omöjliga prover, så nu är det bara att vänta på resultatet. Veterinären ringde alldeles nyss och ville ta fler prover på måndag som ska skickas till Uppsala. Finns det något så bör de hitta det nu. När det var dags att gå ut och försöka få till ett urinprov så var han alldeles omöjlig. I normala fall så är han en riktig skvättherre, men jag fick ta med honom och åka till min far som bor precis vid ett rastningsstråk. Där fanns det i alla fall några dofter kvar efter regnet, så vi fick ihop en liten skvätt. Pappas grannar måste tro att det slagit runt hos mig när jag kommer dit,  utflygande ur bilen med en hund i ena handen och en pappmugg i den andra, samt uppkavlad jackärm i kylan. Håll nu tummarna för att det inte är någonting.

Ja, nu har Strömsholmstävlingarna kommit igång och det är full fart på andra sidan sjön. Tyvärr så blåser det kraftigt, annars brukar man höra jättebra från deras högtalare, och få resultaten direkt hem på altanen. Vi ska i alla fall åka över och se fälttävlan idag och käka där. Hasse och jag har knappt sett varann under den här veckan så det kan vara skönt att göra något tillsammans. Jimmie är där och jobbar så då kanske man får se honom lite också.

I morgon blir det storfest i garaget. Min faster o farbror fyllde jämt i vintras och nu ska det firas. Det har putsats och fejats så både oljefläckar och fettklickar har försvunnit. Nu ska det pyntas och ryktena säger att det kommer finnas en björkskog där inne i morrn, och det förvånar mig inte alls om det är så. Tar med mig kameran.

_ _ _ _ _ _

Har nu fått provsvaren; Både Borelia och Erlichia. Dock inget med bukspottkörteln som man hade misstänkt. Nu blir det medicinering så hoppas vi att det hjälper. Man får onekligen lite dåligt samvete för att man tränat och tävlat med en sjuk hund, men om jag inte gjort det så hade jag nog inte haft en tanke på att han är sjuk. Ett stort tack till dig som på tävlingen i Sura fick mig att tänka till på att det kanske var något fel. Tack också för alla SMS. Vi kommer tillbaka.

Har nyss kommit hem från terrängritten i fälttävlan. Lexus skötte sig väldigt snyggt, men Ellie blir lite galen när det kommer springande hästar. Hon vill gärna vara med. Många avfallningar och vurpor. En tjej föll på ansiktet mitt framför oss, men det gick bra.


Långhelg m.m.

2009-05-26 08:48 | 2 kommentarer

Äntligen fungerar internet som det ska igen. Det har varit så segt några da´r att det inte gått att skriva något.

I torsdags borde jag varit med på sökträning, men då kroppen och knoppen sa ifrån ( mycket jobb i kombination med pollen och skov) så bestämde jag mig för att ta en lugn slapparhelg. Har bara kört lite lydnad på tomten. Har återigen fått backa bandet när det gäller krypet. Skallet kom tillbaka, men nu har vi jobbat från början igen, och igår kröp han helt tyst. Håll tummarna för att det är på rätt väg.

Torsdag och fredag ägnades åt lite arbete på tomten varvat med några tupplurar. Skönt! Hade nästan glömt hur det är att vara hemma en hel dag. Fick gräsmattan klippt, slog av det "gamla" potatislandet, körde igång poolen samt planterade ut blommor och mysade till det på altanen. Vi fick även hjälp att lyfta upp det 6 meter långa skorstenröret på plats, så nu är väntar vi bara på plåtslagarn, sen kan vi koppla in pannan och solpanelerna.

Lördag fm var det styrelesemöte i sportstugeföreningen hemma hos oss, sen var det den årliga strandstädningen på vår gemensamma strand och brygga. Det klipptes gräs, krattades sand, rensades vass och skurades brygga, så nu ser "Playa Sjöhagen" mycket inbjudande ut. Enda felet är väl vattetemperaturen, men det ska väl ordna till sig.

Efter det packade vi ihop lite mat och stack iväg ut på sjön. Skönt! Strålande sol varvat med störtskurar. Fick ett SMS när jag låg och slappade på däck på söndan; det var Towa som efteranmält sin SUCH SBCH SLCH Ipo 1 Havrevingens Qaala till högre skydd och naturligtvis segrat med uppflyttning till elit. Stort Grattis till er! Elitspår, elitsök, elitskydd, elitlydnad! Notera att Qaala inte fyllt 4 år än. Vilket ekipage!


Utställning

2009-05-18 09:09 | 1 kommentarer

I lördags var det åter dags att kliva upp i ottan ( som så många andra helgdagar). Den här gången bar det av till Katrineholms BK och utställning. Åkte via Vingåker där vi släppte av Hasse och Ellie hos Hasses pappa, Lexus och jag fortsatte till Katrineholm.

Hade absolut inga förväntningar inför utställningen, det var ju så länge sen vi ställde ut. Hittade inte ens ett vettigt utställningskoppel hemma, Tack snälla Bettan för lånet.

Resultatet då: ja, vi fick ett 1:a pris i bruksklass och en 2:a plac. Slagna av Marie-Louise Muhr och Rex ( Springmist`s the Rednex), men den förlusten tar vi gärna då Rex tog hem certet och blev bästa hane och BIM. Stort Grattis till er!

Lexus kritik: Mycket god typ och helhetsintryck. Maskulint huvud. Harmoniskt uttryck. Kunde ha mer stop.Bra ögon. Något brett ansatta öron. Bra hals och skuldra, något trång i fronten. Bra benstomme och vinklar. Något glad svans. Rör sig bra från sidan, men något trångt bak. Välskött päls. Som helhet något långsträckt.

Domare var Yvonne Brink. Stort grattis även till "Bettan" Pettersson som med sin Babsan ( Korad Springmist`s Haunted Lady)  10 år, blev bästa veteran med CK samt tog hem BIS-Veteran! Grattis! Tack Marie-Louise och Bettan för en mycket trevlig dag. Tyvärr kunde jag inte stanna och följa era framgångar, eftersom Hasse satt i Vingåker och väntade, ivrigt trampande för att få gå på Outlet och shoppa, "Häpp". Nåja, efter en god lunch hos Hasses pappa och Berit så blev det en rejäl shoppingvända på Vingåkers Factory Outlet. Jag köpte på mig en massa toppar ( 50:- för märkestoppar), bälten, en ny handväska samt en ny bikini, som var svindyr i mina ögon, men ack så snygg. Shoppingproffset Hasse köpte ett par jeans.

Därefter bar det av hemåt en snabbvända. Jimmie skulle ha 18-årsfest här hemma, så vi blev förpassade till att sova i båten. Packade snabbt ner lite mat och sen åkte vi ner till båtklubben. Där blev det en väldigt trevlig kväll ihop med båtgrannar, och vädret var ju underbart. Tog en härlig långfrukost på morgonen och efter disk och hopplockning bar det av hemåt för att se om huset stog kvar, och tänk det gjorde det. Nystädat och fint och endast ett glas som gått sönder.

Nu lägger vi oss i hårdträning med lydnaden, tävling på gång.


Äggtjuv?

2009-05-08 09:09 | 1 kommentarer

När jag satt och åt frukost i morse hörde jag hur Lexus, som var ute, skällde på ett  konstigt sätt. Gick ut på altanen och där hade Lexus bevakning på en mycket stor "ekorre" som satt uppe i en björk. "Ekorren" visade sig vara en mård, som förmodligen var på äggjakt. Utanför köksfönstret har vi en gran där vi har ett fågelbo som vi följer med spänning. Än har inga ägg kläckts. Antagligen så var mården på jakt efter frukost, men den här gången gick han bet, tack vare Lexus.

Annars då, det var ett tag sen jag skrev något.

Ja, vi kämpar på med lydnaden. Försöker köra ett litet pass varje dag, varvat med träning på klubben.

Valborg firade vi tillsammans med grannar på vår gemensamma strand. Det var ju väldigt torrt, så vi vågade inte göra en så stor brasa, men det blev mysigt ändå. För säkerhets skull blötte vi ner allt runt omkring med brandsprutan, och korvgrillningen fick ske på grillen. Trevligt hade vi i alla fall. Fick en stämningsfull avslutning när vår tailändska granne skickade upp en rislykta ( heter det så) över sjön när mörkret lagt sig.

Valborg på stranden

Resten av 1:a maj-helgen tillbringade jag i Sala, där jag hade mentalutbildning, M3 och M4. Så nu kan jag meddela att distriktet berikats med 6 nya A-figuranter. Grattis till er!

Nu ligger vi i slutspurten för sjösättning. På söndag ska hon i. Det har blivit lite dåligt med underhåll de senaste åren ( pga husbygget), men det har vi tagit igen i år. I går jag gick loss med teak-oljan, så nu ser den nästan ut som ny invändigt. Hasse och Jimmie har polerat skrovet så det blänker och kapellet är nytvättat. Dessutom har vi lackat om durken i styrhytten och gjort en del småfix. Nu ska bara sängarna bäddas och köksförråden fyllas, sen kan vi ge oss ut på böljan den blå.

Idag gratulerar vi Jimmie som fyller 18! Lillpojken har blivit stor. Bil är införskaffad och uppkörningstid bokad, så se upp när ni är ute på vägarna framöver.

Oj då, får inte glömma att gratulera Towa och Qaala som tog hem DM-titeln i spår för andra året i rad. Grattis! Håller även tummarna för våra underbara träningskamrater ( hört det förut?) som ligger i hårdträning inför lydnads-SM i Karlskrona. Lycka Till; Annelie m Yack, Agneta m Razzel och Towa m Qaala!


Vilken Helg!

2009-04-19 15:59 | 4 kommentarer

Ja, det måste man få säga.

Det började på lördagen med att vi klev upp i ottan och for till Stockholm, närmare bestämt Sätra och Östra LO:t av Collieklubben. Där var det lydnadstävling, och efter att det gått troll i det här med lydnadsettan för oss, så provade jag att debutera efter vintervilan. Vilan hade gjort gott, nu var det full koncentration på "matte" och han sket (nästan) fullständigt i vad som hände utanför plan. Resultatet kom direkt; trots en hel del småmissar så fick vi ihop 169,5 poäng och kom på 3:e plats. Glädjande var att trots flertalet raser i "ettan", så belades de 5 första platserna av den bästa rasen på jorden, nämligen Collie. Segrade gjorde Britta Hammarström med Hippie på fina 192 poäng. Grattis!

Sen var det dags för det som vi egentligen reste till Stockholm för, nämligen exteriörbeskrivningen. (Mentaldelen klarade vi ju av i oktober.) Något som Lexus klarade galant, han var helt obekymrad av mätning och annat "kladd", 61 cm hög ( = maxgräns), alla tänderna på plats och även de båda små stenarna. Saken var biff= KORAD.

Måste erkänna att resan hem från Stockholm gick väldigt lätt. Stort tack till Marie-Louise och Hasse för trevligt sällskap och Grattis till Hetsas godkända exteriör.

Nu hade vi ju tänkt ägna lördagskvällen åt filande på lydnaden inför söndagen, men både Lexus och jag var rätt så trötta, så vi beslöt oss för att vila oss i form i stället.

Söndag morgon: Upp i ottan igen. Idag var det dags för debut i Lägre Sök, något som vi egentligen inte var klara för, men man vill ju stämma av träningen och nu var det ju ändå på hemmaplan. Måste säga att jag var rätt så nöjd med lördagens bravader, så jag beslutade mig för att ta det hela som en träning. Har velat fram och tillbaka om hur jag skulle göra med platsliggningen. Har ju inte haft så många tillfällen att träna det under vintern, och tidigare så har jag inte velat "kladda" med skotten, eftersom han haft en tendens att låta när han ligger. För en gångs skull fick visheten råda; vi avstod platsen. Det kommer ju fler tävlingar och då ville jag inte förstöra något eller ge honom en chans att kliva upp. Budföring kom jag på när det var dags, att vi inte tränat på full sträcka ( seriöst, va). Nåja, efter att travat sig fram och varit och hälsat på skytten så lyckades vi med hjälp av mattes Dk:n få ihop en 5:a. I övrigt så började lydnaden ganska bra, men sen fick jag för mig att berömma honom, och det blev som en startsignal till att komma igång att låta. Behöver jag säga att vi var väldigt långt efter de andra efter lydnaden. Nåja, vi skulle ju ta det som en träning, så vi följde med de andra ut i skogen för söket. Ber om ursäkt om jag låter kaxig, men söket går ju så himla bra på träning så jag var ganska så säker på att vi åtminstone skulle få ihop de poäng som fattades för att bli godkända. Och javisst, trots att han tappade lite i skallet på två figgar, samt att jag inte vågade skicka där han varit och fått en  dold figge i bakkant av rädsla för blindmarkering, så fick vi 8,5 - 9 på söket. Totalt blev det 380 p  ( utan plats och med en nolla på krypet) och godkänt. Faktum var att vi nästan knappat in på de andras försprång efter lydnaden. Stort grattis till Annelie m Yack som även de blev godkända i sin allra första söktävling.

Tusen tack för alla gratulationer! Stort tack till mina fantastiska träningskamrater! Har sagt det förr men det kan aldrig sägas för mycket; Ni är underbara! Jag har äran att få tillhöra världens bästa träningsgäng som stöttar, supportar och kritiserar, alltid med ett leende på läpparna. Vi har så himla roligt när vi tränar tillsammans. Utan er = ingenting!

Trött Lexus

En mycket trött Lexus med helgens skörd.


Härlig påskhelg!

2009-04-14 09:06 | 0 kommentarer

Vilken underbar påsk det har varit! Helt plötsligt så var det sommarvärme. 18 grader i skuggan och 28 i solen sa termometern, sug i er mina vänner i norra landsändan. Fast ni har väl tillbringat påsken i en härlig snödriva, och det är inte heller fel.

Skärtorsdan inleddes med lite lydnadsträning tillsammans med Annelie och Kjell ( som ställer upp och kommer till klubben utan hund, bara för att hjälpa oss. Tack Kjell!). Därefter bar det av på sedvanlig resa till Blåkulla. Fick faktiskt piffa till kvasten i år, den började bli lite sliten. Det gäller på att flyga så långt.

Fredag och lördag ägnades åt matlagning, varvat med solstolen på altan. Underbart! Hade 22 personer på mat och dryck på lördagskvällen. Fantastiskt trevligt! Och det bästa av allt; vi fick plats. Det är så skönt att ha den delen av huset klart, så man slipper trängas.

På söndagen blev det mest slappa i solen, varvat med lite (med betoning på lite) hundträning på gräsmattan. Hasse har mest hållit på med båten, det börjar ju bli dags att lägga i den.

Igår så var det dags att röra på sig igen, sökträning på schemat. Vi fick en fantastiskt dag i skogen, lite "sämre" väder än tidigare under helgen, men perfekt för hundträning. Tänk vad skönt det är all ligga i mossan bakom nå`n sten och kisa mot solen och bara vänta på att bli hittad av en hund. Tack alla för ännu en underbar dag. Vi har ju fantastikt roligt på våra träningar, både tvåbenta och fyrbenta.

Till sist så lyfter vi på hatten och bugar för "våran" Towa Lindh och hennes fantastiska Qaala. 622 poäng och vinst på Påsksmällen! Stort Grattis!

 


Ups and downs

2009-04-02 09:57 | 0 kommentarer

Ja, det är verkligen upp och ner det här med hundträning. I tisdags hade vi bestämt träff för lydnadsträning på klubben. Tyckte kanske att Lexus varit lite låg under dan, till ex blev det inget tokryck med mattes handske under promenaden, något som brukar vara obligatoriskt, men det kändes ändå inte som det var nåt allvarligt. Lite trött efter helgen kanske. När vi kom ut till klubben så kändes det ändå inte som vanligt. Inget läte och inget drag ner på plan. Här ska man ju vara observant och åka hem igen, men inte då. Visserligen gjorde han det jag bad om, men helt utan tryck och vilja och lite låg.  Mycket grubblerier blev det på hemvägen.

Onsdag=första riktiga vårdan. Vad gör man inte för att få träna hund, jo man går upp extra tidigt så man hinner klart med dagens arbete i god tid för att hinna ut i vårsolen. Annelie gjorde likadant och Mariann hade en ledig dag, så vi kunde träffas för sökträning. Blev återigen konfunderad då Lexus inte reagerade när jag tog fram träningssäcken. Normalt brukar han inte släppa mig ur sikte då, men nu låg han lugnt kvar på trappen medans jag packade. Inte reagerade han på väg ut till skogen heller, han som brukar ha full koll på vart vi är på väg när det vankas träning. Däremot var Ellie väldigt med i matchen, här vankas det fika i skogen. Nu var jag i alla fall uppmärksam på Lexus, och bestämde mig för att om han inte ville gå för fullt så skulle jag genast bryta. Men så fort de andra började köra så lät han som vanligt i bilen.

Mariann och Andorra inledde, och eftersom de inte har någon tävling på gång så blev det hitta-övningar med kampbelöning av flyende figurant. Jättekul sa Andorra, även om hon blev lite förvånad första gången jag tog leksaken och sprang iväg. Yack börjar bli säkerheten själv i söket, det gäller bara att tala om det för matte också. Mycket bra jobb. Nu var det dags för Lexus, och nu var han verkligen på när jag hämtade honom i bilen. En helt annan hund än för en timme sen. Dagens träning skulle fokuseras på transporter och "skogslydnad". Redan när vi gick in i rutan så kändes det som jag hade honom helt i min hand. Han var helt fokuserad på mina dirigeringar och mycket kontaktvillig. Raka, fina skick, mycket bra fart och även när han såg figgen som låg på en sten nära stigen, så gick han ändå ut på min dirigering. Duktig hund! Lexus gör sällan en riktig dålig sökträning, men idag var det något alldeles extra, nästan så man blev lite knottrig.

Efter sedvanligt fika så körde vi budföring på stigen. Det var ingen fart i Lexus när vi körde på plan i tisdags, men nu var det helt annorlunda. Full fart. Även Yack var väldigt på, kanske lite för mycket, men fick honom att vänta på kommandot. Ellie fick också springa en vända, sen fick hon även leta upp en flyende Annelie. Tack för det. -Nu åker vi till klubben och kör budföring, sa Annelie, och så blev det. Nu var det gamla vanliga Lexus som kom till klubben full av iver att få gå ner på plan. Sprang återigen med full fart, exakt på samma plats som vi körde i tisdag. Skönt! Tack snälla Annelie för ditt engagemang. Nu kändes allt mycket bättre.

Hemma igen så var det en mycket nöjd Lexus ( och även Ellie) som var som vanligt igen. Nu var han till och med när vi ställde ut ryggan i förrådet igen, han hade gärna åkt ut i sökskogen igen.

Idag på morronpromenaden så blev jag av med handsken igen, och det sedvanliga tokrycket blev extra långt. Skönt! Om hundar kunde prata. Såg både Tussilago och Blåsippor efter vägen, så nu är väl ändå våren här på riktigt.


MH-helg

2009-03-30 09:29 | 0 kommentarer

I helgen har det varit MH för hela slanten. Det var collieklubben som arrangerade en 2-dagars på Västerås BK. Måste säga att det var lite nervöst under fredagen, då ett snöoväder drog förbi. Lyckligtvis så kom det inte så mycket snö i Västerås som det gjorde i närliggande trakter, och det gick fort att skotta fram banan på lördagsmorgonen. Den ovärderlige Kjell hade  fixat i ordning banan under fredagen, stort tack för det.

Det beskrevs både långhår och korthår ur  fem olika kombinationer, och här måste jag framföra gratulationer till både uppfödare och ägare. En 3:a, några 2:or och resten 1:or på skotten, knappast några kvarstående rädslor", och samtliga mycket trevliga individer med mycket "go" i sig. Sällan man ser så många hundar som springer ut både på "haren" och avståndsleken, och dessutom var  nästan samtliga mycket lekfulla och med på dragkampen. Mycket roligt att se och en fantastisk bra PR för rasen. Tack till alla funktionärer som såg till att vi kunde genomföra det hela, extra tack till Annelie och Kjell som slet som testledare samt kökspersonalen som såg till att vi inte minskade i vikt. Uttrycket MH-metoden myntades under helgen, som ett alternativ till andra bantningsmetoder, och nog gäller det på att vandra runt under två da`r. Själv tyckte jag att det gick extra tungt under söndagen, och en envis hosta gjorde det inte lättare. Kom hem helt utmattad och somnade direkt på soffan. Efter väckning av Hasse när det var dags för sängen, så kollade jag febern: 38,4. Inte undra på att det gick lite tungt. Blir hemarbete idag, varvat med "sofflocket".

Hasse åkte till Madrid tidigt i morse, så nu har jag och hundarna huset för oss själva under veckan.

 


«september 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Blogg

Grattis Jimmie

2009-06-11 14:01 | 0 kommentarer

Jodå, det blir ett Grattis idag.

GRATTIS TILL KÖRKORTET, JIMMIE!

Mycket bra jobbat att fixa det på första försöket som privatist. Kör försiktigt!


På bättringsvägen

2009-06-10 19:00 | 2 kommentarer

Ett stort tack till er alla som hört av er via hemsidan, sms, mail och samtal angående Lexus. Han är på bättringsvägen, och nu börjar man se hur dålig han varit. Har nyss kommit in efter promenad, och det var full fart, en riktig liten odåga. Både jag och Ellie fick oss varsin flygtur, och tokrycket gick över stock och sten i full fart. Han flämtar nästan ingenting ( nå`t som jag inte heller reagerat på, att han andats tungt) och är pigg och vaken och kollar allt som låter och rör sig, dvs gamla vanliga Lexus. Kunde inte låta bli att köra ett liiitet lydnadspass, och nu börjar det bli tryck igen. Vågade t.o.m. prova ett lite kryp och det blev endast ett startpip sen kröp han fint, dock bara några steg eftersom vi ska ta det lugnt. Kan inte fatta att det tog så lång tid för mig att förstå att något var fel, jag har ju t.o.m. skrivit i bloggen om att han varit låg vissa da`r.  Nu står vi på karens till den 10 juli, sen hoppas vi vara på banan igen.

Tack även till veterinär Lotta Öhman på Strömsholm för att du verkligen tog oss på allvar när jag kom in med en hund utan egentlig symtom. Tack även för att du ringer med jämna mellanrum och frågar hur det är.

Jag lovade ju bilder från festen i lördags;

Garaget smyckat för fest

Garaget fint och välkomnande.

Dukat o klart

Dukat o klart, och visst är det en björkskog i bakgrunden.

Syster o pappa

Pappa och syster i en svängom.

Värdparet

Värdparet själva kopplar av med en dans efter allt slit. Tack för en mycket trevlig fest.

 

Ja, nu är dom på plats i Karlskrona, våra kära SM-deltagare. Tänk att få med tre ekipage från samma klubb i ett lydnads-SM, ni är väl medvetna om att ni skriver historia, tjejer. Måste erkänna att det är hemskt nervöst att vara hemma och bara vänta på resultat framåt helgen, hur ska inte då ni känna. Fast jag hoppas att det är bra SM-stämning där nere, och att ni kommer i lagom mästerskapsform. Tummar, tassar och tår hålls så det krampar. Kom ihåg att det är att kvala in som är bedriften, på tävling kan allt hända. STORT LYCKA TILL Agneta o Razzel, Towa o Qaala samt Annelie m Yack! Sänder även ett Lycka Till till Västerås BK:s agilityekipage som också ska försvara klubbens färger på SM!

Avslutar med ett Grattis till Erica Svensson som efter år av studier nu har klarat sin fil kand! Bra kämpat!

Hoppas få återkomma med ännu ett grattis i morron, men det är lite hemligt än så länge.

Snälla, snälla, snälla......jag ber dej snälla, snälla sommarn kom tillbaks till oss.........


Väntan på provsvar

2009-06-05 12:55 | 2 kommentarer

Efter att ha misslyckats totalt i två tävlingar under veckan, så började jag rannsaka både mig och Lexus. Tävling 1 i måndags skyllde jag på att det var löptik där, och nog för att han var gapig och okoncentrerad, men direkt vi kom in på planen så blev han som en slagpåse, låg och seg och kunde ingenting. Där borde jag tänkt till, men icke då. Tränade i tisdags på klubben och visserligen gjorde han det han skulle, men i övrigt var han väldigt lugn och sansad. Nytt försök med tävling i onsdags och den här gången vägrade han lägga sig på platsen. La sig direkt men studsade upp och sen gick det inte att få ner honom igen. Den här gången var det inget annat som störde honom, så jag tänkte att vi går in och kör resten som en träning: Lf gick sådär men sen när vi kom till läggandet så satte han sig, och då bröt vi. Han var så låg och bjöd inte till nå`t alls. Tog en promenad och då kom tankarna; -Har han inte varit ovanligt lugn ett tag? -Han har ju inte ätit speciellt bra heller.-Har varit ovanligt sansad på våra promenader och inte har det blivit så mycket bus med Ellie heller. Och varför denna plötsliga ovilja att lägga sig?

Jag kan inte säga att han visat sjukdomssymptom, men om man tänker lite bakåt så har han inte varit den vanliga Lexus, utan tvärtom en vädligt lugn och sansad herre, har skyllt på att han äntligen blivit vuxen men det kanske finns andra förklaringar. Nåväl, för att utesluta ev. fel så beställde jag tid hos veterinär idag på morgonen. Typiskt nog så var han verkligen på hugget i går kväll på promenaden och likadant i morse. Åkte i alla fall iväg och nu har de tagit alla möjliga och omöjliga prover, så nu är det bara att vänta på resultatet. Veterinären ringde alldeles nyss och ville ta fler prover på måndag som ska skickas till Uppsala. Finns det något så bör de hitta det nu. När det var dags att gå ut och försöka få till ett urinprov så var han alldeles omöjlig. I normala fall så är han en riktig skvättherre, men jag fick ta med honom och åka till min far som bor precis vid ett rastningsstråk. Där fanns det i alla fall några dofter kvar efter regnet, så vi fick ihop en liten skvätt. Pappas grannar måste tro att det slagit runt hos mig när jag kommer dit,  utflygande ur bilen med en hund i ena handen och en pappmugg i den andra, samt uppkavlad jackärm i kylan. Håll nu tummarna för att det inte är någonting.

Ja, nu har Strömsholmstävlingarna kommit igång och det är full fart på andra sidan sjön. Tyvärr så blåser det kraftigt, annars brukar man höra jättebra från deras högtalare, och få resultaten direkt hem på altanen. Vi ska i alla fall åka över och se fälttävlan idag och käka där. Hasse och jag har knappt sett varann under den här veckan så det kan vara skönt att göra något tillsammans. Jimmie är där och jobbar så då kanske man får se honom lite också.

I morgon blir det storfest i garaget. Min faster o farbror fyllde jämt i vintras och nu ska det firas. Det har putsats och fejats så både oljefläckar och fettklickar har försvunnit. Nu ska det pyntas och ryktena säger att det kommer finnas en björkskog där inne i morrn, och det förvånar mig inte alls om det är så. Tar med mig kameran.

_ _ _ _ _ _

Har nu fått provsvaren; Både Borelia och Erlichia. Dock inget med bukspottkörteln som man hade misstänkt. Nu blir det medicinering så hoppas vi att det hjälper. Man får onekligen lite dåligt samvete för att man tränat och tävlat med en sjuk hund, men om jag inte gjort det så hade jag nog inte haft en tanke på att han är sjuk. Ett stort tack till dig som på tävlingen i Sura fick mig att tänka till på att det kanske var något fel. Tack också för alla SMS. Vi kommer tillbaka.

Har nyss kommit hem från terrängritten i fälttävlan. Lexus skötte sig väldigt snyggt, men Ellie blir lite galen när det kommer springande hästar. Hon vill gärna vara med. Många avfallningar och vurpor. En tjej föll på ansiktet mitt framför oss, men det gick bra.


Långhelg m.m.

2009-05-26 08:48 | 2 kommentarer

Äntligen fungerar internet som det ska igen. Det har varit så segt några da´r att det inte gått att skriva något.

I torsdags borde jag varit med på sökträning, men då kroppen och knoppen sa ifrån ( mycket jobb i kombination med pollen och skov) så bestämde jag mig för att ta en lugn slapparhelg. Har bara kört lite lydnad på tomten. Har återigen fått backa bandet när det gäller krypet. Skallet kom tillbaka, men nu har vi jobbat från början igen, och igår kröp han helt tyst. Håll tummarna för att det är på rätt väg.

Torsdag och fredag ägnades åt lite arbete på tomten varvat med några tupplurar. Skönt! Hade nästan glömt hur det är att vara hemma en hel dag. Fick gräsmattan klippt, slog av det "gamla" potatislandet, körde igång poolen samt planterade ut blommor och mysade till det på altanen. Vi fick även hjälp att lyfta upp det 6 meter långa skorstenröret på plats, så nu är väntar vi bara på plåtslagarn, sen kan vi koppla in pannan och solpanelerna.

Lördag fm var det styrelesemöte i sportstugeföreningen hemma hos oss, sen var det den årliga strandstädningen på vår gemensamma strand och brygga. Det klipptes gräs, krattades sand, rensades vass och skurades brygga, så nu ser "Playa Sjöhagen" mycket inbjudande ut. Enda felet är väl vattetemperaturen, men det ska väl ordna till sig.

Efter det packade vi ihop lite mat och stack iväg ut på sjön. Skönt! Strålande sol varvat med störtskurar. Fick ett SMS när jag låg och slappade på däck på söndan; det var Towa som efteranmält sin SUCH SBCH SLCH Ipo 1 Havrevingens Qaala till högre skydd och naturligtvis segrat med uppflyttning till elit. Stort Grattis till er! Elitspår, elitsök, elitskydd, elitlydnad! Notera att Qaala inte fyllt 4 år än. Vilket ekipage!


Utställning

2009-05-18 09:09 | 1 kommentarer

I lördags var det åter dags att kliva upp i ottan ( som så många andra helgdagar). Den här gången bar det av till Katrineholms BK och utställning. Åkte via Vingåker där vi släppte av Hasse och Ellie hos Hasses pappa, Lexus och jag fortsatte till Katrineholm.

Hade absolut inga förväntningar inför utställningen, det var ju så länge sen vi ställde ut. Hittade inte ens ett vettigt utställningskoppel hemma, Tack snälla Bettan för lånet.

Resultatet då: ja, vi fick ett 1:a pris i bruksklass och en 2:a plac. Slagna av Marie-Louise Muhr och Rex ( Springmist`s the Rednex), men den förlusten tar vi gärna då Rex tog hem certet och blev bästa hane och BIM. Stort Grattis till er!

Lexus kritik: Mycket god typ och helhetsintryck. Maskulint huvud. Harmoniskt uttryck. Kunde ha mer stop.Bra ögon. Något brett ansatta öron. Bra hals och skuldra, något trång i fronten. Bra benstomme och vinklar. Något glad svans. Rör sig bra från sidan, men något trångt bak. Välskött päls. Som helhet något långsträckt.

Domare var Yvonne Brink. Stort grattis även till "Bettan" Pettersson som med sin Babsan ( Korad Springmist`s Haunted Lady)  10 år, blev bästa veteran med CK samt tog hem BIS-Veteran! Grattis! Tack Marie-Louise och Bettan för en mycket trevlig dag. Tyvärr kunde jag inte stanna och följa era framgångar, eftersom Hasse satt i Vingåker och väntade, ivrigt trampande för att få gå på Outlet och shoppa, "Häpp". Nåja, efter en god lunch hos Hasses pappa och Berit så blev det en rejäl shoppingvända på Vingåkers Factory Outlet. Jag köpte på mig en massa toppar ( 50:- för märkestoppar), bälten, en ny handväska samt en ny bikini, som var svindyr i mina ögon, men ack så snygg. Shoppingproffset Hasse köpte ett par jeans.

Därefter bar det av hemåt en snabbvända. Jimmie skulle ha 18-årsfest här hemma, så vi blev förpassade till att sova i båten. Packade snabbt ner lite mat och sen åkte vi ner till båtklubben. Där blev det en väldigt trevlig kväll ihop med båtgrannar, och vädret var ju underbart. Tog en härlig långfrukost på morgonen och efter disk och hopplockning bar det av hemåt för att se om huset stog kvar, och tänk det gjorde det. Nystädat och fint och endast ett glas som gått sönder.

Nu lägger vi oss i hårdträning med lydnaden, tävling på gång.


Äggtjuv?

2009-05-08 09:09 | 1 kommentarer

När jag satt och åt frukost i morse hörde jag hur Lexus, som var ute, skällde på ett  konstigt sätt. Gick ut på altanen och där hade Lexus bevakning på en mycket stor "ekorre" som satt uppe i en björk. "Ekorren" visade sig vara en mård, som förmodligen var på äggjakt. Utanför köksfönstret har vi en gran där vi har ett fågelbo som vi följer med spänning. Än har inga ägg kläckts. Antagligen så var mården på jakt efter frukost, men den här gången gick han bet, tack vare Lexus.

Annars då, det var ett tag sen jag skrev något.

Ja, vi kämpar på med lydnaden. Försöker köra ett litet pass varje dag, varvat med träning på klubben.

Valborg firade vi tillsammans med grannar på vår gemensamma strand. Det var ju väldigt torrt, så vi vågade inte göra en så stor brasa, men det blev mysigt ändå. För säkerhets skull blötte vi ner allt runt omkring med brandsprutan, och korvgrillningen fick ske på grillen. Trevligt hade vi i alla fall. Fick en stämningsfull avslutning när vår tailändska granne skickade upp en rislykta ( heter det så) över sjön när mörkret lagt sig.

Valborg på stranden

Resten av 1:a maj-helgen tillbringade jag i Sala, där jag hade mentalutbildning, M3 och M4. Så nu kan jag meddela att distriktet berikats med 6 nya A-figuranter. Grattis till er!

Nu ligger vi i slutspurten för sjösättning. På söndag ska hon i. Det har blivit lite dåligt med underhåll de senaste åren ( pga husbygget), men det har vi tagit igen i år. I går jag gick loss med teak-oljan, så nu ser den nästan ut som ny invändigt. Hasse och Jimmie har polerat skrovet så det blänker och kapellet är nytvättat. Dessutom har vi lackat om durken i styrhytten och gjort en del småfix. Nu ska bara sängarna bäddas och köksförråden fyllas, sen kan vi ge oss ut på böljan den blå.

Idag gratulerar vi Jimmie som fyller 18! Lillpojken har blivit stor. Bil är införskaffad och uppkörningstid bokad, så se upp när ni är ute på vägarna framöver.

Oj då, får inte glömma att gratulera Towa och Qaala som tog hem DM-titeln i spår för andra året i rad. Grattis! Håller även tummarna för våra underbara träningskamrater ( hört det förut?) som ligger i hårdträning inför lydnads-SM i Karlskrona. Lycka Till; Annelie m Yack, Agneta m Razzel och Towa m Qaala!


Vilken Helg!

2009-04-19 15:59 | 4 kommentarer

Ja, det måste man få säga.

Det började på lördagen med att vi klev upp i ottan och for till Stockholm, närmare bestämt Sätra och Östra LO:t av Collieklubben. Där var det lydnadstävling, och efter att det gått troll i det här med lydnadsettan för oss, så provade jag att debutera efter vintervilan. Vilan hade gjort gott, nu var det full koncentration på "matte" och han sket (nästan) fullständigt i vad som hände utanför plan. Resultatet kom direkt; trots en hel del småmissar så fick vi ihop 169,5 poäng och kom på 3:e plats. Glädjande var att trots flertalet raser i "ettan", så belades de 5 första platserna av den bästa rasen på jorden, nämligen Collie. Segrade gjorde Britta Hammarström med Hippie på fina 192 poäng. Grattis!

Sen var det dags för det som vi egentligen reste till Stockholm för, nämligen exteriörbeskrivningen. (Mentaldelen klarade vi ju av i oktober.) Något som Lexus klarade galant, han var helt obekymrad av mätning och annat "kladd", 61 cm hög ( = maxgräns), alla tänderna på plats och även de båda små stenarna. Saken var biff= KORAD.

Måste erkänna att resan hem från Stockholm gick väldigt lätt. Stort tack till Marie-Louise och Hasse för trevligt sällskap och Grattis till Hetsas godkända exteriör.

Nu hade vi ju tänkt ägna lördagskvällen åt filande på lydnaden inför söndagen, men både Lexus och jag var rätt så trötta, så vi beslöt oss för att vila oss i form i stället.

Söndag morgon: Upp i ottan igen. Idag var det dags för debut i Lägre Sök, något som vi egentligen inte var klara för, men man vill ju stämma av träningen och nu var det ju ändå på hemmaplan. Måste säga att jag var rätt så nöjd med lördagens bravader, så jag beslutade mig för att ta det hela som en träning. Har velat fram och tillbaka om hur jag skulle göra med platsliggningen. Har ju inte haft så många tillfällen att träna det under vintern, och tidigare så har jag inte velat "kladda" med skotten, eftersom han haft en tendens att låta när han ligger. För en gångs skull fick visheten råda; vi avstod platsen. Det kommer ju fler tävlingar och då ville jag inte förstöra något eller ge honom en chans att kliva upp. Budföring kom jag på när det var dags, att vi inte tränat på full sträcka ( seriöst, va). Nåja, efter att travat sig fram och varit och hälsat på skytten så lyckades vi med hjälp av mattes Dk:n få ihop en 5:a. I övrigt så började lydnaden ganska bra, men sen fick jag för mig att berömma honom, och det blev som en startsignal till att komma igång att låta. Behöver jag säga att vi var väldigt långt efter de andra efter lydnaden. Nåja, vi skulle ju ta det som en träning, så vi följde med de andra ut i skogen för söket. Ber om ursäkt om jag låter kaxig, men söket går ju så himla bra på träning så jag var ganska så säker på att vi åtminstone skulle få ihop de poäng som fattades för att bli godkända. Och javisst, trots att han tappade lite i skallet på två figgar, samt att jag inte vågade skicka där han varit och fått en  dold figge i bakkant av rädsla för blindmarkering, så fick vi 8,5 - 9 på söket. Totalt blev det 380 p  ( utan plats och med en nolla på krypet) och godkänt. Faktum var att vi nästan knappat in på de andras försprång efter lydnaden. Stort grattis till Annelie m Yack som även de blev godkända i sin allra första söktävling.

Tusen tack för alla gratulationer! Stort tack till mina fantastiska träningskamrater! Har sagt det förr men det kan aldrig sägas för mycket; Ni är underbara! Jag har äran att få tillhöra världens bästa träningsgäng som stöttar, supportar och kritiserar, alltid med ett leende på läpparna. Vi har så himla roligt när vi tränar tillsammans. Utan er = ingenting!

Trött Lexus

En mycket trött Lexus med helgens skörd.


Härlig påskhelg!

2009-04-14 09:06 | 0 kommentarer

Vilken underbar påsk det har varit! Helt plötsligt så var det sommarvärme. 18 grader i skuggan och 28 i solen sa termometern, sug i er mina vänner i norra landsändan. Fast ni har väl tillbringat påsken i en härlig snödriva, och det är inte heller fel.

Skärtorsdan inleddes med lite lydnadsträning tillsammans med Annelie och Kjell ( som ställer upp och kommer till klubben utan hund, bara för att hjälpa oss. Tack Kjell!). Därefter bar det av på sedvanlig resa till Blåkulla. Fick faktiskt piffa till kvasten i år, den började bli lite sliten. Det gäller på att flyga så långt.

Fredag och lördag ägnades åt matlagning, varvat med solstolen på altan. Underbart! Hade 22 personer på mat och dryck på lördagskvällen. Fantastiskt trevligt! Och det bästa av allt; vi fick plats. Det är så skönt att ha den delen av huset klart, så man slipper trängas.

På söndagen blev det mest slappa i solen, varvat med lite (med betoning på lite) hundträning på gräsmattan. Hasse har mest hållit på med båten, det börjar ju bli dags att lägga i den.

Igår så var det dags att röra på sig igen, sökträning på schemat. Vi fick en fantastiskt dag i skogen, lite "sämre" väder än tidigare under helgen, men perfekt för hundträning. Tänk vad skönt det är all ligga i mossan bakom nå`n sten och kisa mot solen och bara vänta på att bli hittad av en hund. Tack alla för ännu en underbar dag. Vi har ju fantastikt roligt på våra träningar, både tvåbenta och fyrbenta.

Till sist så lyfter vi på hatten och bugar för "våran" Towa Lindh och hennes fantastiska Qaala. 622 poäng och vinst på Påsksmällen! Stort Grattis!

 


Ups and downs

2009-04-02 09:57 | 0 kommentarer

Ja, det är verkligen upp och ner det här med hundträning. I tisdags hade vi bestämt träff för lydnadsträning på klubben. Tyckte kanske att Lexus varit lite låg under dan, till ex blev det inget tokryck med mattes handske under promenaden, något som brukar vara obligatoriskt, men det kändes ändå inte som det var nåt allvarligt. Lite trött efter helgen kanske. När vi kom ut till klubben så kändes det ändå inte som vanligt. Inget läte och inget drag ner på plan. Här ska man ju vara observant och åka hem igen, men inte då. Visserligen gjorde han det jag bad om, men helt utan tryck och vilja och lite låg.  Mycket grubblerier blev det på hemvägen.

Onsdag=första riktiga vårdan. Vad gör man inte för att få träna hund, jo man går upp extra tidigt så man hinner klart med dagens arbete i god tid för att hinna ut i vårsolen. Annelie gjorde likadant och Mariann hade en ledig dag, så vi kunde träffas för sökträning. Blev återigen konfunderad då Lexus inte reagerade när jag tog fram träningssäcken. Normalt brukar han inte släppa mig ur sikte då, men nu låg han lugnt kvar på trappen medans jag packade. Inte reagerade han på väg ut till skogen heller, han som brukar ha full koll på vart vi är på väg när det vankas träning. Däremot var Ellie väldigt med i matchen, här vankas det fika i skogen. Nu var jag i alla fall uppmärksam på Lexus, och bestämde mig för att om han inte ville gå för fullt så skulle jag genast bryta. Men så fort de andra började köra så lät han som vanligt i bilen.

Mariann och Andorra inledde, och eftersom de inte har någon tävling på gång så blev det hitta-övningar med kampbelöning av flyende figurant. Jättekul sa Andorra, även om hon blev lite förvånad första gången jag tog leksaken och sprang iväg. Yack börjar bli säkerheten själv i söket, det gäller bara att tala om det för matte också. Mycket bra jobb. Nu var det dags för Lexus, och nu var han verkligen på när jag hämtade honom i bilen. En helt annan hund än för en timme sen. Dagens träning skulle fokuseras på transporter och "skogslydnad". Redan när vi gick in i rutan så kändes det som jag hade honom helt i min hand. Han var helt fokuserad på mina dirigeringar och mycket kontaktvillig. Raka, fina skick, mycket bra fart och även när han såg figgen som låg på en sten nära stigen, så gick han ändå ut på min dirigering. Duktig hund! Lexus gör sällan en riktig dålig sökträning, men idag var det något alldeles extra, nästan så man blev lite knottrig.

Efter sedvanligt fika så körde vi budföring på stigen. Det var ingen fart i Lexus när vi körde på plan i tisdags, men nu var det helt annorlunda. Full fart. Även Yack var väldigt på, kanske lite för mycket, men fick honom att vänta på kommandot. Ellie fick också springa en vända, sen fick hon även leta upp en flyende Annelie. Tack för det. -Nu åker vi till klubben och kör budföring, sa Annelie, och så blev det. Nu var det gamla vanliga Lexus som kom till klubben full av iver att få gå ner på plan. Sprang återigen med full fart, exakt på samma plats som vi körde i tisdag. Skönt! Tack snälla Annelie för ditt engagemang. Nu kändes allt mycket bättre.

Hemma igen så var det en mycket nöjd Lexus ( och även Ellie) som var som vanligt igen. Nu var han till och med när vi ställde ut ryggan i förrådet igen, han hade gärna åkt ut i sökskogen igen.

Idag på morronpromenaden så blev jag av med handsken igen, och det sedvanliga tokrycket blev extra långt. Skönt! Om hundar kunde prata. Såg både Tussilago och Blåsippor efter vägen, så nu är väl ändå våren här på riktigt.


MH-helg

2009-03-30 09:29 | 0 kommentarer

I helgen har det varit MH för hela slanten. Det var collieklubben som arrangerade en 2-dagars på Västerås BK. Måste säga att det var lite nervöst under fredagen, då ett snöoväder drog förbi. Lyckligtvis så kom det inte så mycket snö i Västerås som det gjorde i närliggande trakter, och det gick fort att skotta fram banan på lördagsmorgonen. Den ovärderlige Kjell hade  fixat i ordning banan under fredagen, stort tack för det.

Det beskrevs både långhår och korthår ur  fem olika kombinationer, och här måste jag framföra gratulationer till både uppfödare och ägare. En 3:a, några 2:or och resten 1:or på skotten, knappast några kvarstående rädslor", och samtliga mycket trevliga individer med mycket "go" i sig. Sällan man ser så många hundar som springer ut både på "haren" och avståndsleken, och dessutom var  nästan samtliga mycket lekfulla och med på dragkampen. Mycket roligt att se och en fantastisk bra PR för rasen. Tack till alla funktionärer som såg till att vi kunde genomföra det hela, extra tack till Annelie och Kjell som slet som testledare samt kökspersonalen som såg till att vi inte minskade i vikt. Uttrycket MH-metoden myntades under helgen, som ett alternativ till andra bantningsmetoder, och nog gäller det på att vandra runt under två da`r. Själv tyckte jag att det gick extra tungt under söndagen, och en envis hosta gjorde det inte lättare. Kom hem helt utmattad och somnade direkt på soffan. Efter väckning av Hasse när det var dags för sängen, så kollade jag febern: 38,4. Inte undra på att det gick lite tungt. Blir hemarbete idag, varvat med "sofflocket".

Hasse åkte till Madrid tidigt i morse, så nu har jag och hundarna huset för oss själva under veckan.