Badvakten Lexus

2009-09-14 09:02 | 3 kommentarer

Tänk vad många roliga skratt vi får när vi umgås med våra fyrfota vänner. Som alla säkert vet så älskar vi att bada i vår familj, och extra skönt är det nu på höstkanten när vi värmt upp poolen till 30 grader. Det blir både morrondopp och kvällsdopp, som vanligt med hundarna ivrigt vaktande vid kanten. Vi har aldrig låtit hundarna bada i poolen, dels för att inte få revor i poolduken och dels för att kloret inte är speciellt bra för collie-pälsar, dom får bada i sjön i stället. I torsdags så var det väldigt varmt och skönt, med andra ord så var jag allt annat än fräsch när jag kom hem från jobbet och beslöt därför att ta ett dopp innan jag åkte ut till klubben för träning. När jag skulle dyka i från kortsidan så stog Lexus som vanligt på långsidan, beredd att rycka in om något skulle hända. Gissa om jag blev förvånad när jag efter att ha dykt i simmade rätt in i något lurvigt. Jodå, visst var det Lexus som hade dykt i samtidigt som mig. Där simmade han omkring och hade det hur skönt som helst. Tur att det inte var så kallt på kvällen när vi skulle träna, för som alla vet så tar det lite tid för en collie-päls att torka. Vet ej om det var doppet som gjorde det, men han gick i alla fall väldigt bra på träningen. Lugn, sansad och fokuserad.

I fredags kväll blev det ett litet spontant pool-party tillsammans med våra kära grannar. Jättetrevligt! Till saken hör att när vi tävlade sist så vann vi en hundleksak i form av en livboj som dessutom piper. Nog har det väl lekts en del med den, men den har inte tillhört favoritleksakerna, utan mest legat i leksakskorgen. Gissa om det blev stort skratt när vi alla ligger i poolen och njuter och Lexus plötsligt springer i i huset för att komma ut med just livbojen påträdd på nosen, mycket lik en delfin. Med en underbar snärt med nosen så lyckades han kasta i "livbojen" mitt bland oss badande i poolen. Vet inte om han tänkte på sina egna erfarenheter da'n innan, men nog verkade det som han tyckte att vi behövde den. Underbara jycke!

I helgen har det varit full fart i collie-klubbens LO. MT på lördagen och MH på söndagen, båda dagarna på Lindesbergs BK. Glädjande att 4 hundar blev godkända på MT. Stort grattis till er alla! Söndagens MH blev också en mycket trevlig dag. Jag var beskrivare och det är alltid lika roligt att få se så många trevliga, lekfulla, skottfasta colliesar utan kvarstående rädslor. Men jag måste nog få säga att dagens stora överraskning var en litet toy-pudel. En riktig liten tuffing utan kvarstående rädslor och helt skottfast.

Får ju inte glömma att gratulera Agneta och Razzel som varit ute och tävlat elit-lydnad även denna helg. Trots en mycket förarglig nolla på sittande i grupp = 30 poäng borta så lyckas dom samla ihop hela 285,5 poäng! Lägg på 30 poäng och räkna själva. Vilket ekipage!


Varannandags-Lexus och pip-ost

2009-09-06 19:21 | 2 kommentarer

I tisdags när jag var ute på körning så hann jag bara konstatera att jag skulle hinna hem till träningen på klubben, när det började smälla i motorn. Ringde Hasse som sa; -stå still - jag kommer. Lyckligtvis så var jag i Örebro och ringde till goda vänner som var snälla och dels kom och hjälpte mig leta felet, dels tog med mig hem och bjöd på kaffe medan jag väntade på Hasse. Lyckligtvis så var det inget jättefel, en spridare hade lossnat och vi kunde köra den hem, men då var träningen slut för länge sen. Tur att man har en händig karl som service-team.

I onsdags så träffade vi Towa på klubben för att köra lite sökträning. Båda Lexus och Qaala var lite ringrostiga på den biten, men det märktes absolut inte på Qaala. Snabb som vanligt och med jättebra skallmarkeringar fanns det ingenting för Towa att oroa sig för inför stundande tävling. Lexus visade lite ringrost på första figgarna. Han sprang lite förbi, men jobbade bra hela tiden med näsan på, och markeringarna var jättebra. Och vad kul han tyckte det var. Efteråt så gick jag ner på plan för att fila lite lydnad, och det kändes sådär. Apporteringen som varit så bra och framför allt tyst den senaste tiden, där gick han tillbaka till startskall, och även startskall i krypet, men i övrigt så gick han skapligt.

I torsdags så var det träning igen, och nu stärktes mina misstankar om att han håller på att få ett återfall med anaplasman. Det var den "gamla" gapiga och stressiga Lexus, och han kändes lite låg. Ringde vet. i fredags och har en tid nu på tisdag för nya provtagningar. Eftersom han förmodligen har kvar antikroppar från förra svängen, så kommer man nu mäta med två veckors mellanrum, för att se om de ökar eller minskar. Det går väldigt upp och ner, ena dan är han på topp och nästa lite låg.

Skulle ha tävlat sök igår, men pga dessa misstankar så strök jag oss. Ville inte utsätta honom för en hel dags tävlande om han inte mår bra. Som tur är så finns det andra som är ute och tävlar och håller fanan uppe. Annelie m Yack, som efter att under lång tid fokuserat på lydnads-SM dammade av spårselen och tävlade Elitspår med den äran; 548 p och en 3:e plats. Towa och Qaala vill ju inte vara sämre dom, en vecka efter spår-SM debuterar dom i elit-sök med 557,25 p och 3:a. Certpoäng för båda tjejerna. Agneta och Razzel tävlade lydnad med den äran, 282 p och 2:a. På samma tävling var nygifta fru Palm, dvs Anna  med Winna, och trots en förarglig nolla fick dom ihop 257,5 p. Även Karin och Saffran gjorde bra ifrån sig på lägre spår, 488 p uppfl. och 3:a. Grattis till er alla. Vilka träningkompisar man har.

Pip-osten då? Jo, vi har ju fortfarande kartonger oupp-packade, det är ju bara tre år sen vi flyttade. I lördags var jag i garaget och rotade i en låda, som vanligt med Lexus hjälp. Vilken lycka för Lexus då han hittade en pipande ost i naturlig storlek, förmodligen av märket Port Salut. Trots att Lexus har mycket stor kamplust så har han alltid föredragit godis framför kamp som belöning, men då har vi ju inte provat pip-ost tidigare. Körde lite lydnad hemma på tomten, med osten i fickan och Jeeesus vilket läggande han fick till. Det snabbaste jag har sett. Övriga moment gick också jättebra, visserligen så hade han en bra dag ( skulle kanske åkt och tävlat ändå), men jag är övertygad om att det var ostens förtjänst. Så kära vänner, nästa gång vi ses på plan och jag har en ost i väst-fickan så har det inte slagit runt helt, det är bara helt normal hundträning.


Tack

2009-08-28 10:20 | 1 kommentarer

TUSEN, TUSEN tack för alla gratulationer vi fått för vårt Lp 1. Med tanke på mängden gratulationer skulle man kunna tro att vi gjort ett stordåd, och när det gäller "ettan" för oss så var det nästan det. Det har verkligen gått troll för oss i den klassen, och det har varit olika moment som krånglat varje gång. Nu satsar vi i alla fall fullt mot nya mål och meriter.

Sommarn börjar dra ihop sig mot slutet, och i och med det så börjar det bli full fart på alla hundaktiviteter. Roligt att det börjar bli så många ekipage på träningskvällarna på klubben. Vi är ju några tappra som försökt hålla igång under sommaren, men visst är det roligare när man är fler på plan.

Nu i helgen så är det dags att krama ihop tummar och tår för våra SM-ekipage, Towa Lindh med Qaala och ("collie-kändisen") Dick  Lindfors med Nimbus. Towa tävlar i spår och Dick i rapport. Vi kommer att tillbringa helgen på sjön, men jag kommer att ha datorn med mig, och hoppas vi har täckning så man kan följa tävlingarna. För säkerhets skull så har jag försäkrat mig om täta SMS-rapporter.

Visst är det lite vemodigt när sommaren börjar ta slut, men det finns också mycket att glädjas över. Kantareller t.ex, det fullkomligt kryllar av dom, till Lexus stora förtret. Han tycker det är urtråkigt att stå still på samma fläck, när det finns så mycket att utforska i skogen. Med Ellie är problemet precis tvärtom, hon lägger sig gärna mitt bland svamparna, så man får lyfta både på henne och mossan när man ska plocka.

Ett annat stort glädjeämne här i huset är att Jimmie har fått jobb, trots att han har ett år kvar i skolan. Nu kommer han att göra all praktikt under året på det företaget, som då har en bra chans att "skräddarsy" honom för sina behov. Att han dessutom blivit lovad en ny grävmaskin när han börjar där "på riktigt" gör ju inte saken sämre. Det värmer ett modershjärta att båda grabbarna har jobb i dessa tider, tids nog så kommer det nog motgångar för dom också, men den dan den sorgen.

Nej, nu ska jag göra en kantarellpaj att ta med ut på sjön. I kväll vankas det nykokta hjälmar-kräftor. Mums!


Marginaler

2009-08-16 20:39 | 8 kommentarer

Ja, det är små marginaler som avgör. Idag var det Aroslydnaden på klubben, två tävlingar på samma dag. Om jag inte är felinformerad så var det över hundra starter sammanlagt. Jättekul!

Började förmiddagens tävling med platsliggningen som gick bra, därefter även full pott på tandvisning. Fortsatte med linförigheten som visserligen kändes mycket bra, men hade nå`n liten småmiss. Blev så glad när vi fick betyg - 9,5, att jag gjorde ett kardinalfel = berömde Lexus. Ja, ni som känner honom vet nog hur det gick........Jättelycklig hund med startskall och bristande koncentration. Kämpade för att hålla ihop honom men tyvärr, förargliga 159 poäng. Trots allt så är jag jätteglad för betyget på lf samt att vi fick 9 på helheten, men däremellan så var det både slarv och ljud.

OK, det är bara att bryta ihop och komma igen. Bestämde mig för att nu fick det bli sista tävlingen i 1:an, det har ju mest spökat för oss i den klassen. Det var väldigt blåsigt idag och samtidigt mycket folk och det märktes på de hundar som tävlat förmiddags-passet, att nu började dom bli trötta. Återigen 10-10 på plats o tandvisning, men när vi började lf så blev han lite loj. 7,5 på lf och  lojt på läggande och ställande,( 6,5 resp 5,) samtidigt som vi hade 10 på inkallning och 9 på hopp gjorde att det blev en spännande väntan på prisutdelningen. Skulle det räcka eller skulle det återigen fattas nåt ynka poäng. Jodå, det räckte precis. Den här gången hade vi poängen på vår sida, kom trea och dessutom äntligen vårt Lp. Underbart skönt att det blev ett Lp till slut.

Ett stort grattis till Anna, Towa, Agneta, Jeanette, Börje m. fl som hade fina framgångar idag! Ni är jätteduktiga!

Nu kommer vi att fokusera på brukset framöver, men man vet aldrig; tids nog kommer nog suget efter lkl 2, men som det känns nu så dröjer det nog ett tag.


Hemma igen

2009-08-12 10:49 | 2 kommentarer

På begäran; en reseskildring.

Vi lämnade bryggan på lördag em och första stopp blev redan i Enköping, där våra goda vänner låg. De var på väg hem och vi på väg ut, så det var lämpligt att träffas en kväll. Vi fick en mycket trevlig kväll tillsammans, var ute och åt och drack gott, sen blev det en trevlig kväll vid bryggan.

Samkväm

Dagen efter så fortsatte färden över Björkfjärden och vidare till Södertälje för "utslussning". Fortsatte en bit mot Mörkö när det började bli dags att slå läger för natten. Hittade en underbar liten vik där vi la till.

Hasse grillar

Lite obligatorisk grillning på kvällen.

Dan efter fortsatte vi söderut. Den här dagen blev det ingen lång tur. La till för natten vid Stendörren i vackra Aspö naturreserevat utanför Nyköping. Dagen efter gick vi in i Oxelösund för tankning och proviantering. Därefter var det dags att korsa Bråviken.

Havet

Här gäller det att ha koll på kompassen. Det blev en rätt så lång dagsetapp. Fortsatte en bit i S:t Annas skärgård och på kvällen blev det gästhamn i Stegeborg, vid infarten till Söderköping. Vilken fantastiskt fin gästhamn. Har inte varit där på flera år, och nu var allt nyrustat. Nya bryggor med stora palmer, nytt servicehus med fräscha duschar, och dessutom en jättefin restaurang på bryggan. Hit kommer vi tillbaka. Nåväl, eftersom vädret inte var det bästa första veckan så var det lika bra att fortsätta färden söderut. Nästa anhalt blev Valdemarsvik där gästhamnen ligger precis i centrum. Kul att se lite folk, och här gick vi ut och åt och lyssnade på trubadur. Eftersom vädret var lite ostadigt så blev det mycket lyssnande på sjörapporten. Nu utlovades det starka vindar och kulingvarning, så i stället för att fortsätta söderut och riskera att bli "inblåsta" nånstans, så valde vi att vända uppåt igen. Vi gick inomskärs för det blåste på rätt så bra, och hamnade i Arkösund på kvällen, väl skyddade för vinden. Här var det segeltävlingar och massor med folk i rörelse. Fint tänkte vi, vi äter lite sen går vi upp på byn. Pyttsan, när vi satt som bäst och åt så öppnade sig portarna däruppe. Ett enormt skyfall fick oss att ändra planerna, och det blev en "spader" i stället. Dagen efter så såg vi faktiskt solen en stund. Som vanligt så har jag ju gott om kläder med mig, men Hasses 3 tröjor och 2 par shorts började se lite solkiga ut. Dags för stortvätt. Vill ju inte ligga still en hel dag bara för att tvätta i hamn, men Hasse körde tvätten för hand, och det blev nog så bra. Bra torkväder var det ju också.

Tvättdag

Efter korsning av Bråviken igen, så blev det naturhamn utanför Oxelösund. La till ganska tidigt på dan, och då var det skapligt väder. Senare började det blåsa upp och vi insåg att vi blev tvungna att flytta båten mer i lä. I ställer för att starta upp och ankra loss så tog Hasse jollen och rodde över viken med en lång tamp, sen drog vi in 5 ton båt för hand i blåsten. Kallt och tungt men det gick bra, och vi kunde sova tryggt på natten. Nästa dag åkte vi vidare mot Stockholms-hållet, och kvällsstoppet blev vid en alldeles egens sandstrand utanför Nynäshamn.

Egen strand

Synd bara att det var så kallt i vattnet. Nu var det ju meningen att Jimmie skulle möta upp nånstans med hundarna, men eftersom de äntligen hade lovat lite bättre väder, så sa pappa ifrån. Hundarna skulle inte behöva vara på en varm båt när de kunde ligga i skuggan under björken hemma hos honom, och så fick det bli. Följande natt tillbringandes i vackra Napoleonviken, och tanken var att vi därefter skulle gå vidare in till Stockholm, men nu hände det något; solen och värmen kom. Hasse blev nog lite besviken att han inte fick besöka NK, men eftersom det äntligen kom lite sol så låg vi kvar i viken två nätter och solade och faktiskt badade en hel del. Det kändes helt ok i vattnet, och folk badade för fullt runt omkring och hoppade från klipporna. Vi mötte aldrig temperaturen, men följande morgon så skulle vi vara lite tuffa och ta ett morronbad i stället för dusch. Jeeesus vad fort jag kom upp. Nu åkte termometern i, 16 grader! Här hade vi badat hela dan innan, men det var ju sol och varmt i luften då.

Napoleonviken

Napoleonviken i månsken.

Färden fortsatte sedan genom Stockholm och inslussning i Hammarbyslussen. Nog för att det är härligt vatten i saltsjön, men det var helt underbart att ta ett dopp i "varma" Mälaren. Det blev en övernattning i Mälaren också, innan det var dags att åka hem till vovvsen. Gissa om de blev glada när vi kom. Lexus höll sig intill mig hela tiden, helt på sin vakt att jag inte skulle åka iväg igen. Väl hemma så skulle vi sätta oss en stund på altanen på kvällen, men tji fick vi: Mygg! Har aldrig varit med om så mycket mygg här hemma. Det blev till att gå in.

Nu hade vi ju lite träning att ta igen. Har jobbat en hel del med krypet, och det går riktigt bra och framför allt tyst.

Igår var det dags för träning på klubben. Först fick vi besök av goda vänner på genomresa, så vi träffades på klubben och tränade ihop en timme. Trevligt! Därefter fick vi besök på klubben av ett kommunalråd, som ville veta lite mer om vår verksamhet samt våra tankar om "farliga hundar". Han blev mycket imponerad av våra hundar och vår träning och vill gärna återkomma i frågan. Körde Lexus nästan 3 timmar med lite uppehåll, och var jättenöjd när jag åkte hem. Den fina formen verkar sitta i, hoppas bara den håller till tävling också.

Oj, det blev ett långt inlägg, men så blir det när man inte bloggar så ofta. Nu drar det ihop sig till jobb igen, känns lite tungt måste jag erkänna. Man vänjer sig gärna med sovmornar och lata dagar. Men det är ju bara att bita ihop, och det är ju bara drygt en månad kvar tills det är dags för lite ledighet igen.


Semester!!!!!!!

2009-07-24 12:20 | 0 kommentarer

Äntligen! Nu är bilarna parkerade i garaget och sista fakturan inknackad=semester. Sällan har väl en semester varit så efterlängtad. I kväll ska båten packas och i morron bär det av. Har väl inga större mål, ska försöka hitta solen. Lite vet vi, på söndag ska vi hämta upp Hasses pappa i Södertälje, för att sen lämna av honom i Norrköping på måndag. Sen fortsätter vi nog neråt, Västervik, Öland eller nån annan trevlig plats. Skönt att inte ha alltför bestämda planer. Första veckan är hundarna hemma hos pappa, sen kommer Jimmie ut med dom till oss. Känns lite tråkigt att lämna dom hemma, speciellt eftersom de redan märkt att vi börjat packa, och ligger och bevakar bilen så vi inte ska kunna åka ifrån dom. Hem går vi nog via Stockholms skärgård och passar på att hälsa på lite folk, bl.a. Lexus syster. Tar faktiskt med träningsväskan, lite kul ska vi väl hitta på på kvällarna.

Praktiskt nog så kommer ungdomarna hem och firar sin semester här, så då sköter de om hus och post m.m. Bra att bo nära vattnet.

Lite utlovade bilder från utställningen:

Serveringen välfylld

Serveringstältet

Välfylld prisbil

"Prisbilen". Praktiskt att kunna sortera priserna da`n före och sen bara köra ner hela bilen. Bra mot regn också.

Grillmästarna Hasse o Hasse

Hasse och Hasse skötte grillen med den äran.

Anders o Lexus i ringen

Anders och Lexus i action i ringen. Än en gång, Tack Anders för att du visade Lexus.

Prisutdelning

Prisutdelning lkl 1.

Grillbevakning

Två trötta hundar hjälper husse att bevaka grillen. Tror att det var ganska lönsamt.

Ett stort grattis till alla framgångar under dagen, både i utställningsringen och på lydnadsplanen. Stort tack till alla som hjälpte till. Visst är det slitigt, men kul också.

Ha det nu så gott allihopa. Jag tar inte med datorn på semestern. Här ska vilas.


Collie-helg

2009-07-19 18:41 | 4 kommentarer

Trött och slut efter en jobbig men rolig helg blir det bara ett kort referat från dagens bravader. Utförligare rapport och bilder kommer senare. Vi har ju haft collie-utställning samt lydnadsprov på Västerås BK idag, och hela gårdagen gick åt till förberedelser. Det byggdes ringar, handlades och ordnades med mat, och framför allt sorterade vi alla dessa priser vi fått ihop. Glädjande var att vi fått ihop så mycket priser att ingen gick lottlös därifrån, varken på lydnaden eller utställningen. Hade även jätte-mycket lott-priser, tyvärr så gick inte själva lottförsäljningen så bra, men de som köpte lotter blev nog nöjda.

Det stora fråge-tecknet idag var nog vädret. Som tur var så blev det inte alls så illa som SMHI "lovat", tvärtom var det perfekt hundväder ända fram till finalerna, då det kom en kort skur precis.

"Våran" dag började med lydnads-prov. Nu skulle jag få se om det var någon skillnad på Lexus efter medicineringen, och det var det verkligen. Platsliggningen gick jättebra, trots att det var fullt med folk på vägen bakom som var på väg till utställningen. Visserligen tittade han lite grann bakåt, men låg helt tyst och stilla. Vi hade startnummer 1, så det vara bara att ge sig in i ringen igen direkt efter platsliggningen. Glädjande var att känslan som funnits på de senaste träningarna fanns där även idag. Visserligen kom det några skall mellan nå`t moment, men i övrigt var han fokuserad och med mig. Tyvärr så drog jag på oss några helt onödiga DK:n, men jag hade bestämt mig för att göra allt för att inte dra på oss några  nollor. Totalt blev det 166 poäng, och idag räckte det till seger.

Sen blev det till att börja göra i ordning inför utställningen. Ett stort tack till Anders som var så snäll och visade Lexus! Du är en pärla! Det såg riktigt bra ut när man fick se er från ring-side. Vi fick ett 1:a -pris och kom tvåa i konkurrensen i bruks-klassen, återigen slagna av Marie-Louise och Rex. Stort grattis till er!  Tack även till Elli för lån av koppel.

Kritik: Mycket god typ. Maskulint huvud med bra parallellitet. Något brett ansatta öron. Något ljusa ögon. Tänder och bett UA. Bra hals- och rygglinje. Brant överarm. Något veka mellanhänder. Något knappt vinklad bak. Rör sig väl från sidan. 1:a Bkl, 2:a kk.

Återkommer med utförligare resultat och bilder. Ett stort tack till alla inblandade, nu får vi vila oss i två år innan det är dags för nästa, stora evenemang, nämligen Collie-SM 2011.

Måste även gratulera Towa Lindh och Qaala, detta fantastiska ekipage som varit ute och tävlat elitlydnad i veckan. 313 poäng! Behöver jag nämna att dom vann. Ni är helt otroliga, tjejer! Stort grattis!


Ny hund?

2009-07-08 18:05 | 6 kommentarer

I söndags träffades jag, Kjelle, Agneta och Pia för lite lydnadsträning. Första riktiga passet för Lexus efter medicinering. Kändes lite som en ny hund, inte så mycket ljud och riktigt duktig på att koppla av. Körde några moment och det kändes riktigt bra.

I går var det dags igen för oss fyra att träffas, och nu var det verkligen en "ny" hund jag hade med mig. Han var så på, och riktigt fokuserad. Han till och med kopplade bort en alldeles bedårande liten schäfervalp som kom i hans riktning. Agneta kommenderade oss, och hennes ord får det att knottras utefter armarna. Vi försökte även oss på att finslipa lite i hoppet, och döm om min förvåning när det gick att korrigera ett moment utan skall. Kan inte låta bli och undra hur länge han varit sjuk. Tusen tack för hjälpen, Agneta! Vi hade ett mycket trevligt väder under kvällen, men man hörde åskan i bakgrunden, dvs. hemma. När jag kom hem så hade det regnat hela kvällen, ändå var det bara början på vad som skulle komma under natten. Det regnade/haglade så det small på taket, och åskade så att huset skakade. Det vara bara hundarna som kunde sova. De rörde inte ens på sina öron, trots att balkongdörren var öppen. De är i alla fall inte åskrädda.

Idag fick jag en körning till Nora; ett litet paket = hundarna får följa med. Ringde direkt till Erica i Frövi och frågade om vi skulle träna lite på Frövi BK, vilket hon svarade ja på. Först körde vi Lexus, och även Erica såg skillnaden. Erica körde oss tävlingsmässigt, och det som jag måste jobba på är att använda samma kommando för ligg på tävling som på träning. Vet inte varför jag börjat med ett hårdare kommando tävlingsmässigt, men hur som helst måste det jobbas bort, för lägga sig kan han, men om matte låter arg så blir man lite konfunderad. Efter Lexus körde vi Ericas Spader, och här ser man verkligen skillnad sen de korrigerat i träningen och börjat med klicker. Har aldrig sett Spader så följsam och framför allt helt tyst. Det var så det kom en liten tår i ögat. Nu ser vi verkligen fram emot era kommande tävlingar, även om jag förstår att det ska få ta tid. Efter Spader så var det lille Silvers tur. Här tränade vi bara på att "vara" på plan, vilket han skötte  bra. Därefter fick han köra budföring som han gjorde mycket bra. Herre Gud, det är en liten valp vi talar om. Ellie fick också komma ut från bilen, och med henne körde jag lite fritt följ samt en inkallning. Hon fick även köra en budföring, det som hon älskar. Det var en mycket nöjd hund som inte bara fått åka bil hela dan ( favoritsysselsättning), dessutom träffat husse i Nora samt fått köra lite lydnad. Kan berätta att hon sover gott nu. Tills sist tog vi ut Lexus igen, och nu gick det lite bättre med läggandet. Körde även en budföring med honom som gick mycket bra. Tusen tack, Erica, för att du tog dig tid med oss, och tack för kaffet och underbart goda bullar. Hör av mig nästa gång jag passerar med hundarna, och du är alltid välkommen att träna med oss i Västerås.

När jag kom hem så hade vi ett litet otrevligt besök i carporten. En liten ( eller ganska så stor) orm hade placerat sig där, och om jag tänkte efter så hade jag nog inget större behov av att gå in i pannrummet och stänga av pool-reningsverket. Det får nog stå och gå ett tag tills ormen gett sig av. Jobbigt att vara "gräsänka", men på fredag så kommer Hasse hem igen, och då bär det av ut på sjön igen.


Värmebölja och bloggtorka

2009-07-01 08:57 | 0 kommentarer

Vilken sommar vi fått! Inte läge för att sitta framför datorn, men ibland måste man göra ett undantag. Hundarna är väl inte riktigt lika glada över värmen, men vi brukar börja dagen med ett bad i sjön i samband med morgonpromenaden, och då håller de sig fuktiga hela da´n. Ja, jag vet att det är vansinnigt att bada Lexus så ofta, med tanke på kommande utställning, men hundarnas välbefinnande går i första hand. Lexus tillbringar resten av dagarna i sin "boning" under altan och Ellie håller sig mest inne. Enda gångerna det blir fart på dom är när någon närmar sig poolen ( vilket blir ganska ofta dessa dagar), då vaknar dom till och agerar badvakter. Häromdan var det dags igen för Lexus att konfronteras med två grävlingar. Vi gick vår vanliga morron-runda och helt plötsligt låg det två grävlingar bakom en sten precis bredvid stigen. Den ena grävlingen sprang iväg, men den andra ville inte ge sig utan strid. Inte direkt trevligt med en rasande grävling på bakbenen och en fullkomligt vansinnig collie som inte ville ge sig utan strid. Lyckligtvis så blev det ingen direkt närkontakt, men grävlingen var ruskigt nära Lexus bakben ett tag. Nu tror jag Lexus var den som segrade, grävlingen sprang iväg till sist och jag kunde kalla in honom, och han var (tyvärr) otroligt mallig och kaxig efteråt.

Det märks att han börjar bli pigg igen, trots värmen. Han är mycket mera "på" och vaksam på allt runt omkring. Har kommit igång så smått med träningen och nu är det ett helt annat tryck i honom. På fredag är det sista dan med medicinering, så håll tummarna för att det har hjälpt. Än en gång tusen tack till alla som hört av sig angående Lexus sjukdom. Tyärr så är det fler hundar som drabbats av samma sak, och problemet är nog mycket vanligare än vad som syns. Svårt att se någon egentlig symtom, och jag tror att det är många hundar som har det utan att det märks.

Förra veckan var det MH-vecka på klubben. För första gången var jag "bara" där som beskrivare, beskrev måndag, fredag och lördag. Det är ingen liten procedur att ordna MH för så många hundar, mycket arbete både före, under och efteråt, men jag tycker RUS-sektorn skötte det hela mycket bra. Efter sista hund på lördagen så blev alla som jobbat under veckan bjudna på mycket god smörgåstårta samt jordgubbar och grädde. Tack för det. När vi ätit klart så mötte jag upp Hasse och Jimmie som kommit in med båten till stan. Jag hoppade ombord och Jimmie körde hem min bil. Sen bar det av ut på böljan den blå. Kom inte så långt innan vi stannade för ett snabbdopp, jag var ju inte så fräsch efter att ha gått MH-banan några varv i värmen. Fortsatte en bit tills vi konstigt nog hittade en tom vik, sällan man sett så många båtar ute. Slängde i ankarna och badade, solade och vilade tills det var dags att duka upp lite räkor och annat gott. Det blev en ganska tidig kväll, men vi skulle ju åka ut för att vila. Finns det något underbarare än att vakna upp på en spegelblank sjö och ta sig ett morrondopp före frukost. Till och med den obligatoriska svanen var där, och det var en snäll och trevlig variant. Efter frukost så blev det sol och bad för hela slanten, innan det framåt eftermiddagen var dags att börja dra sig hemåt. Pappa hade ju hundarna och ville gärna ha lite avlösning framåt kvällen. Nästan hemma träffade vi på goda vänner som låg ute och badade, och naturligtvis så stannade vi och tog ännu ett dopp, och en fika innan vi gick hem till bryggan.

Den här veckan har jag lite halvsemester, bara några svängar att köra samt lite pappersarbete. Lika hemskt som det är att åka iväg 3 på morronen i januari, lika underbart är det samma tid i juni, när sjön ligger spegelblank och skiftar i lila och orange. Dessutom är det inte helt fel att komma hem på förmiddagen och veta att man gjort sitt för dan. Såna här dagar blir det inte mycket mer gjort än att ligga och plaska i poolen eller i sjön. Poolen börjar bli så varm att det knappt svalkar ( 29 grader), men det är inte helt fel att ligga och guppa på en madrass utan att riskera att driva iväg om man skulle somna. Nu har jag ju mina badvakter som säger till om något verkar galet.

Idag grattar vi Hasse som fyller år. Blir lite tårta med släkten i kväll, och på lördag blir det lite fest med "gänget". Vi brukar försöka träffas när någon fyller år, inte så mycket för uppvaktningen men för att få en anledning till att träffas. Håller vädret i sig så blir det säkert ett riktigt pool-party på lördag, fast de flesta föredrar att bada i sjön, så vi får väl varva.

Ha det nu så gott och njut av den svenska sommaren när den är som bäst.

 


Glad Midsommar

2009-06-18 20:58 | 2 kommentarer

Det går framåt med Lexus. Mycket piggare och gladare. Nu får vi verkligen hoppas att det räcker med den här medicinkuren. Igår var jag på klubben och tittade på lydnadstävlingen som vi inte fick vara med på. Lite 10 små negerpojkar över det hela, då det bara blev 6 ekipage som genomförde tävlingen, dock med goda resultat. Om jag inte missminner mig så var det 5 1:a pris och en på 158 poäng. Grattis! Efter tävlingen kunde jag inte låta bli att gå ner på plan en stund med Lexus och fick lite sällskap också. Lexus var verkligen på hugget och jag med. Tur att man har kamrater som säger till en att bryta i tid, han är ju inte frisk än.

Än en gång grattis till våra SM-ekipage, till ett mycket bra genomfört SM. Vad gör väl en förarglig nolla när man har en sån härlig attityd på plan, och Towa var ju ruskigt nära finalen. På`t igen. Vi kunde ju inte låta bli och busa lite grann när vi  inte kunde vara där själva, och resultatet går att se på tjejernas hemsidor.

Ja, då var det midsommar då. Sommarens höjdpunkt, åtminstone hemma "på vår gata". Nu är det fullt i varje stuga, och alla förbereder sig för det 72:a midsommarfirandet på området. Hasse och jag inledde helgen med en härlig båttur i regnet. Mötte upp goda vänner som flyttade sin båt från Västerås ut till våran båtklubb. Jättekul! I morgon blir det dans och lekar i midsommarhagen, därefter blir det mat och sång här hemma. Tror vi blir c:a 15 pers, hoppas det inte hällregnar hela kvällen.

ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR MED BÅDE SILL O POTÄTER ( och kanske en liten kall till)!


«februari 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728

Blogg

Badvakten Lexus

2009-09-14 09:02 | 3 kommentarer

Tänk vad många roliga skratt vi får när vi umgås med våra fyrfota vänner. Som alla säkert vet så älskar vi att bada i vår familj, och extra skönt är det nu på höstkanten när vi värmt upp poolen till 30 grader. Det blir både morrondopp och kvällsdopp, som vanligt med hundarna ivrigt vaktande vid kanten. Vi har aldrig låtit hundarna bada i poolen, dels för att inte få revor i poolduken och dels för att kloret inte är speciellt bra för collie-pälsar, dom får bada i sjön i stället. I torsdags så var det väldigt varmt och skönt, med andra ord så var jag allt annat än fräsch när jag kom hem från jobbet och beslöt därför att ta ett dopp innan jag åkte ut till klubben för träning. När jag skulle dyka i från kortsidan så stog Lexus som vanligt på långsidan, beredd att rycka in om något skulle hända. Gissa om jag blev förvånad när jag efter att ha dykt i simmade rätt in i något lurvigt. Jodå, visst var det Lexus som hade dykt i samtidigt som mig. Där simmade han omkring och hade det hur skönt som helst. Tur att det inte var så kallt på kvällen när vi skulle träna, för som alla vet så tar det lite tid för en collie-päls att torka. Vet ej om det var doppet som gjorde det, men han gick i alla fall väldigt bra på träningen. Lugn, sansad och fokuserad.

I fredags kväll blev det ett litet spontant pool-party tillsammans med våra kära grannar. Jättetrevligt! Till saken hör att när vi tävlade sist så vann vi en hundleksak i form av en livboj som dessutom piper. Nog har det väl lekts en del med den, men den har inte tillhört favoritleksakerna, utan mest legat i leksakskorgen. Gissa om det blev stort skratt när vi alla ligger i poolen och njuter och Lexus plötsligt springer i i huset för att komma ut med just livbojen påträdd på nosen, mycket lik en delfin. Med en underbar snärt med nosen så lyckades han kasta i "livbojen" mitt bland oss badande i poolen. Vet inte om han tänkte på sina egna erfarenheter da'n innan, men nog verkade det som han tyckte att vi behövde den. Underbara jycke!

I helgen har det varit full fart i collie-klubbens LO. MT på lördagen och MH på söndagen, båda dagarna på Lindesbergs BK. Glädjande att 4 hundar blev godkända på MT. Stort grattis till er alla! Söndagens MH blev också en mycket trevlig dag. Jag var beskrivare och det är alltid lika roligt att få se så många trevliga, lekfulla, skottfasta colliesar utan kvarstående rädslor. Men jag måste nog få säga att dagens stora överraskning var en litet toy-pudel. En riktig liten tuffing utan kvarstående rädslor och helt skottfast.

Får ju inte glömma att gratulera Agneta och Razzel som varit ute och tävlat elit-lydnad även denna helg. Trots en mycket förarglig nolla på sittande i grupp = 30 poäng borta så lyckas dom samla ihop hela 285,5 poäng! Lägg på 30 poäng och räkna själva. Vilket ekipage!


Varannandags-Lexus och pip-ost

2009-09-06 19:21 | 2 kommentarer

I tisdags när jag var ute på körning så hann jag bara konstatera att jag skulle hinna hem till träningen på klubben, när det började smälla i motorn. Ringde Hasse som sa; -stå still - jag kommer. Lyckligtvis så var jag i Örebro och ringde till goda vänner som var snälla och dels kom och hjälpte mig leta felet, dels tog med mig hem och bjöd på kaffe medan jag väntade på Hasse. Lyckligtvis så var det inget jättefel, en spridare hade lossnat och vi kunde köra den hem, men då var träningen slut för länge sen. Tur att man har en händig karl som service-team.

I onsdags så träffade vi Towa på klubben för att köra lite sökträning. Båda Lexus och Qaala var lite ringrostiga på den biten, men det märktes absolut inte på Qaala. Snabb som vanligt och med jättebra skallmarkeringar fanns det ingenting för Towa att oroa sig för inför stundande tävling. Lexus visade lite ringrost på första figgarna. Han sprang lite förbi, men jobbade bra hela tiden med näsan på, och markeringarna var jättebra. Och vad kul han tyckte det var. Efteråt så gick jag ner på plan för att fila lite lydnad, och det kändes sådär. Apporteringen som varit så bra och framför allt tyst den senaste tiden, där gick han tillbaka till startskall, och även startskall i krypet, men i övrigt så gick han skapligt.

I torsdags så var det träning igen, och nu stärktes mina misstankar om att han håller på att få ett återfall med anaplasman. Det var den "gamla" gapiga och stressiga Lexus, och han kändes lite låg. Ringde vet. i fredags och har en tid nu på tisdag för nya provtagningar. Eftersom han förmodligen har kvar antikroppar från förra svängen, så kommer man nu mäta med två veckors mellanrum, för att se om de ökar eller minskar. Det går väldigt upp och ner, ena dan är han på topp och nästa lite låg.

Skulle ha tävlat sök igår, men pga dessa misstankar så strök jag oss. Ville inte utsätta honom för en hel dags tävlande om han inte mår bra. Som tur är så finns det andra som är ute och tävlar och håller fanan uppe. Annelie m Yack, som efter att under lång tid fokuserat på lydnads-SM dammade av spårselen och tävlade Elitspår med den äran; 548 p och en 3:e plats. Towa och Qaala vill ju inte vara sämre dom, en vecka efter spår-SM debuterar dom i elit-sök med 557,25 p och 3:a. Certpoäng för båda tjejerna. Agneta och Razzel tävlade lydnad med den äran, 282 p och 2:a. På samma tävling var nygifta fru Palm, dvs Anna  med Winna, och trots en förarglig nolla fick dom ihop 257,5 p. Även Karin och Saffran gjorde bra ifrån sig på lägre spår, 488 p uppfl. och 3:a. Grattis till er alla. Vilka träningkompisar man har.

Pip-osten då? Jo, vi har ju fortfarande kartonger oupp-packade, det är ju bara tre år sen vi flyttade. I lördags var jag i garaget och rotade i en låda, som vanligt med Lexus hjälp. Vilken lycka för Lexus då han hittade en pipande ost i naturlig storlek, förmodligen av märket Port Salut. Trots att Lexus har mycket stor kamplust så har han alltid föredragit godis framför kamp som belöning, men då har vi ju inte provat pip-ost tidigare. Körde lite lydnad hemma på tomten, med osten i fickan och Jeeesus vilket läggande han fick till. Det snabbaste jag har sett. Övriga moment gick också jättebra, visserligen så hade han en bra dag ( skulle kanske åkt och tävlat ändå), men jag är övertygad om att det var ostens förtjänst. Så kära vänner, nästa gång vi ses på plan och jag har en ost i väst-fickan så har det inte slagit runt helt, det är bara helt normal hundträning.


Tack

2009-08-28 10:20 | 1 kommentarer

TUSEN, TUSEN tack för alla gratulationer vi fått för vårt Lp 1. Med tanke på mängden gratulationer skulle man kunna tro att vi gjort ett stordåd, och när det gäller "ettan" för oss så var det nästan det. Det har verkligen gått troll för oss i den klassen, och det har varit olika moment som krånglat varje gång. Nu satsar vi i alla fall fullt mot nya mål och meriter.

Sommarn börjar dra ihop sig mot slutet, och i och med det så börjar det bli full fart på alla hundaktiviteter. Roligt att det börjar bli så många ekipage på träningskvällarna på klubben. Vi är ju några tappra som försökt hålla igång under sommaren, men visst är det roligare när man är fler på plan.

Nu i helgen så är det dags att krama ihop tummar och tår för våra SM-ekipage, Towa Lindh med Qaala och ("collie-kändisen") Dick  Lindfors med Nimbus. Towa tävlar i spår och Dick i rapport. Vi kommer att tillbringa helgen på sjön, men jag kommer att ha datorn med mig, och hoppas vi har täckning så man kan följa tävlingarna. För säkerhets skull så har jag försäkrat mig om täta SMS-rapporter.

Visst är det lite vemodigt när sommaren börjar ta slut, men det finns också mycket att glädjas över. Kantareller t.ex, det fullkomligt kryllar av dom, till Lexus stora förtret. Han tycker det är urtråkigt att stå still på samma fläck, när det finns så mycket att utforska i skogen. Med Ellie är problemet precis tvärtom, hon lägger sig gärna mitt bland svamparna, så man får lyfta både på henne och mossan när man ska plocka.

Ett annat stort glädjeämne här i huset är att Jimmie har fått jobb, trots att han har ett år kvar i skolan. Nu kommer han att göra all praktikt under året på det företaget, som då har en bra chans att "skräddarsy" honom för sina behov. Att han dessutom blivit lovad en ny grävmaskin när han börjar där "på riktigt" gör ju inte saken sämre. Det värmer ett modershjärta att båda grabbarna har jobb i dessa tider, tids nog så kommer det nog motgångar för dom också, men den dan den sorgen.

Nej, nu ska jag göra en kantarellpaj att ta med ut på sjön. I kväll vankas det nykokta hjälmar-kräftor. Mums!


Marginaler

2009-08-16 20:39 | 8 kommentarer

Ja, det är små marginaler som avgör. Idag var det Aroslydnaden på klubben, två tävlingar på samma dag. Om jag inte är felinformerad så var det över hundra starter sammanlagt. Jättekul!

Började förmiddagens tävling med platsliggningen som gick bra, därefter även full pott på tandvisning. Fortsatte med linförigheten som visserligen kändes mycket bra, men hade nå`n liten småmiss. Blev så glad när vi fick betyg - 9,5, att jag gjorde ett kardinalfel = berömde Lexus. Ja, ni som känner honom vet nog hur det gick........Jättelycklig hund med startskall och bristande koncentration. Kämpade för att hålla ihop honom men tyvärr, förargliga 159 poäng. Trots allt så är jag jätteglad för betyget på lf samt att vi fick 9 på helheten, men däremellan så var det både slarv och ljud.

OK, det är bara att bryta ihop och komma igen. Bestämde mig för att nu fick det bli sista tävlingen i 1:an, det har ju mest spökat för oss i den klassen. Det var väldigt blåsigt idag och samtidigt mycket folk och det märktes på de hundar som tävlat förmiddags-passet, att nu började dom bli trötta. Återigen 10-10 på plats o tandvisning, men när vi började lf så blev han lite loj. 7,5 på lf och  lojt på läggande och ställande,( 6,5 resp 5,) samtidigt som vi hade 10 på inkallning och 9 på hopp gjorde att det blev en spännande väntan på prisutdelningen. Skulle det räcka eller skulle det återigen fattas nåt ynka poäng. Jodå, det räckte precis. Den här gången hade vi poängen på vår sida, kom trea och dessutom äntligen vårt Lp. Underbart skönt att det blev ett Lp till slut.

Ett stort grattis till Anna, Towa, Agneta, Jeanette, Börje m. fl som hade fina framgångar idag! Ni är jätteduktiga!

Nu kommer vi att fokusera på brukset framöver, men man vet aldrig; tids nog kommer nog suget efter lkl 2, men som det känns nu så dröjer det nog ett tag.


Hemma igen

2009-08-12 10:49 | 2 kommentarer

På begäran; en reseskildring.

Vi lämnade bryggan på lördag em och första stopp blev redan i Enköping, där våra goda vänner låg. De var på väg hem och vi på väg ut, så det var lämpligt att träffas en kväll. Vi fick en mycket trevlig kväll tillsammans, var ute och åt och drack gott, sen blev det en trevlig kväll vid bryggan.

Samkväm

Dagen efter så fortsatte färden över Björkfjärden och vidare till Södertälje för "utslussning". Fortsatte en bit mot Mörkö när det började bli dags att slå läger för natten. Hittade en underbar liten vik där vi la till.

Hasse grillar

Lite obligatorisk grillning på kvällen.

Dan efter fortsatte vi söderut. Den här dagen blev det ingen lång tur. La till för natten vid Stendörren i vackra Aspö naturreserevat utanför Nyköping. Dagen efter gick vi in i Oxelösund för tankning och proviantering. Därefter var det dags att korsa Bråviken.

Havet

Här gäller det att ha koll på kompassen. Det blev en rätt så lång dagsetapp. Fortsatte en bit i S:t Annas skärgård och på kvällen blev det gästhamn i Stegeborg, vid infarten till Söderköping. Vilken fantastiskt fin gästhamn. Har inte varit där på flera år, och nu var allt nyrustat. Nya bryggor med stora palmer, nytt servicehus med fräscha duschar, och dessutom en jättefin restaurang på bryggan. Hit kommer vi tillbaka. Nåväl, eftersom vädret inte var det bästa första veckan så var det lika bra att fortsätta färden söderut. Nästa anhalt blev Valdemarsvik där gästhamnen ligger precis i centrum. Kul att se lite folk, och här gick vi ut och åt och lyssnade på trubadur. Eftersom vädret var lite ostadigt så blev det mycket lyssnande på sjörapporten. Nu utlovades det starka vindar och kulingvarning, så i stället för att fortsätta söderut och riskera att bli "inblåsta" nånstans, så valde vi att vända uppåt igen. Vi gick inomskärs för det blåste på rätt så bra, och hamnade i Arkösund på kvällen, väl skyddade för vinden. Här var det segeltävlingar och massor med folk i rörelse. Fint tänkte vi, vi äter lite sen går vi upp på byn. Pyttsan, när vi satt som bäst och åt så öppnade sig portarna däruppe. Ett enormt skyfall fick oss att ändra planerna, och det blev en "spader" i stället. Dagen efter så såg vi faktiskt solen en stund. Som vanligt så har jag ju gott om kläder med mig, men Hasses 3 tröjor och 2 par shorts började se lite solkiga ut. Dags för stortvätt. Vill ju inte ligga still en hel dag bara för att tvätta i hamn, men Hasse körde tvätten för hand, och det blev nog så bra. Bra torkväder var det ju också.

Tvättdag

Efter korsning av Bråviken igen, så blev det naturhamn utanför Oxelösund. La till ganska tidigt på dan, och då var det skapligt väder. Senare började det blåsa upp och vi insåg att vi blev tvungna att flytta båten mer i lä. I ställer för att starta upp och ankra loss så tog Hasse jollen och rodde över viken med en lång tamp, sen drog vi in 5 ton båt för hand i blåsten. Kallt och tungt men det gick bra, och vi kunde sova tryggt på natten. Nästa dag åkte vi vidare mot Stockholms-hållet, och kvällsstoppet blev vid en alldeles egens sandstrand utanför Nynäshamn.

Egen strand

Synd bara att det var så kallt i vattnet. Nu var det ju meningen att Jimmie skulle möta upp nånstans med hundarna, men eftersom de äntligen hade lovat lite bättre väder, så sa pappa ifrån. Hundarna skulle inte behöva vara på en varm båt när de kunde ligga i skuggan under björken hemma hos honom, och så fick det bli. Följande natt tillbringandes i vackra Napoleonviken, och tanken var att vi därefter skulle gå vidare in till Stockholm, men nu hände det något; solen och värmen kom. Hasse blev nog lite besviken att han inte fick besöka NK, men eftersom det äntligen kom lite sol så låg vi kvar i viken två nätter och solade och faktiskt badade en hel del. Det kändes helt ok i vattnet, och folk badade för fullt runt omkring och hoppade från klipporna. Vi mötte aldrig temperaturen, men följande morgon så skulle vi vara lite tuffa och ta ett morronbad i stället för dusch. Jeeesus vad fort jag kom upp. Nu åkte termometern i, 16 grader! Här hade vi badat hela dan innan, men det var ju sol och varmt i luften då.

Napoleonviken

Napoleonviken i månsken.

Färden fortsatte sedan genom Stockholm och inslussning i Hammarbyslussen. Nog för att det är härligt vatten i saltsjön, men det var helt underbart att ta ett dopp i "varma" Mälaren. Det blev en övernattning i Mälaren också, innan det var dags att åka hem till vovvsen. Gissa om de blev glada när vi kom. Lexus höll sig intill mig hela tiden, helt på sin vakt att jag inte skulle åka iväg igen. Väl hemma så skulle vi sätta oss en stund på altanen på kvällen, men tji fick vi: Mygg! Har aldrig varit med om så mycket mygg här hemma. Det blev till att gå in.

Nu hade vi ju lite träning att ta igen. Har jobbat en hel del med krypet, och det går riktigt bra och framför allt tyst.

Igår var det dags för träning på klubben. Först fick vi besök av goda vänner på genomresa, så vi träffades på klubben och tränade ihop en timme. Trevligt! Därefter fick vi besök på klubben av ett kommunalråd, som ville veta lite mer om vår verksamhet samt våra tankar om "farliga hundar". Han blev mycket imponerad av våra hundar och vår träning och vill gärna återkomma i frågan. Körde Lexus nästan 3 timmar med lite uppehåll, och var jättenöjd när jag åkte hem. Den fina formen verkar sitta i, hoppas bara den håller till tävling också.

Oj, det blev ett långt inlägg, men så blir det när man inte bloggar så ofta. Nu drar det ihop sig till jobb igen, känns lite tungt måste jag erkänna. Man vänjer sig gärna med sovmornar och lata dagar. Men det är ju bara att bita ihop, och det är ju bara drygt en månad kvar tills det är dags för lite ledighet igen.


Semester!!!!!!!

2009-07-24 12:20 | 0 kommentarer

Äntligen! Nu är bilarna parkerade i garaget och sista fakturan inknackad=semester. Sällan har väl en semester varit så efterlängtad. I kväll ska båten packas och i morron bär det av. Har väl inga större mål, ska försöka hitta solen. Lite vet vi, på söndag ska vi hämta upp Hasses pappa i Södertälje, för att sen lämna av honom i Norrköping på måndag. Sen fortsätter vi nog neråt, Västervik, Öland eller nån annan trevlig plats. Skönt att inte ha alltför bestämda planer. Första veckan är hundarna hemma hos pappa, sen kommer Jimmie ut med dom till oss. Känns lite tråkigt att lämna dom hemma, speciellt eftersom de redan märkt att vi börjat packa, och ligger och bevakar bilen så vi inte ska kunna åka ifrån dom. Hem går vi nog via Stockholms skärgård och passar på att hälsa på lite folk, bl.a. Lexus syster. Tar faktiskt med träningsväskan, lite kul ska vi väl hitta på på kvällarna.

Praktiskt nog så kommer ungdomarna hem och firar sin semester här, så då sköter de om hus och post m.m. Bra att bo nära vattnet.

Lite utlovade bilder från utställningen:

Serveringen välfylld

Serveringstältet

Välfylld prisbil

"Prisbilen". Praktiskt att kunna sortera priserna da`n före och sen bara köra ner hela bilen. Bra mot regn också.

Grillmästarna Hasse o Hasse

Hasse och Hasse skötte grillen med den äran.

Anders o Lexus i ringen

Anders och Lexus i action i ringen. Än en gång, Tack Anders för att du visade Lexus.

Prisutdelning

Prisutdelning lkl 1.

Grillbevakning

Två trötta hundar hjälper husse att bevaka grillen. Tror att det var ganska lönsamt.

Ett stort grattis till alla framgångar under dagen, både i utställningsringen och på lydnadsplanen. Stort tack till alla som hjälpte till. Visst är det slitigt, men kul också.

Ha det nu så gott allihopa. Jag tar inte med datorn på semestern. Här ska vilas.


Collie-helg

2009-07-19 18:41 | 4 kommentarer

Trött och slut efter en jobbig men rolig helg blir det bara ett kort referat från dagens bravader. Utförligare rapport och bilder kommer senare. Vi har ju haft collie-utställning samt lydnadsprov på Västerås BK idag, och hela gårdagen gick åt till förberedelser. Det byggdes ringar, handlades och ordnades med mat, och framför allt sorterade vi alla dessa priser vi fått ihop. Glädjande var att vi fått ihop så mycket priser att ingen gick lottlös därifrån, varken på lydnaden eller utställningen. Hade även jätte-mycket lott-priser, tyvärr så gick inte själva lottförsäljningen så bra, men de som köpte lotter blev nog nöjda.

Det stora fråge-tecknet idag var nog vädret. Som tur var så blev det inte alls så illa som SMHI "lovat", tvärtom var det perfekt hundväder ända fram till finalerna, då det kom en kort skur precis.

"Våran" dag började med lydnads-prov. Nu skulle jag få se om det var någon skillnad på Lexus efter medicineringen, och det var det verkligen. Platsliggningen gick jättebra, trots att det var fullt med folk på vägen bakom som var på väg till utställningen. Visserligen tittade han lite grann bakåt, men låg helt tyst och stilla. Vi hade startnummer 1, så det vara bara att ge sig in i ringen igen direkt efter platsliggningen. Glädjande var att känslan som funnits på de senaste träningarna fanns där även idag. Visserligen kom det några skall mellan nå`t moment, men i övrigt var han fokuserad och med mig. Tyvärr så drog jag på oss några helt onödiga DK:n, men jag hade bestämt mig för att göra allt för att inte dra på oss några  nollor. Totalt blev det 166 poäng, och idag räckte det till seger.

Sen blev det till att börja göra i ordning inför utställningen. Ett stort tack till Anders som var så snäll och visade Lexus! Du är en pärla! Det såg riktigt bra ut när man fick se er från ring-side. Vi fick ett 1:a -pris och kom tvåa i konkurrensen i bruks-klassen, återigen slagna av Marie-Louise och Rex. Stort grattis till er!  Tack även till Elli för lån av koppel.

Kritik: Mycket god typ. Maskulint huvud med bra parallellitet. Något brett ansatta öron. Något ljusa ögon. Tänder och bett UA. Bra hals- och rygglinje. Brant överarm. Något veka mellanhänder. Något knappt vinklad bak. Rör sig väl från sidan. 1:a Bkl, 2:a kk.

Återkommer med utförligare resultat och bilder. Ett stort tack till alla inblandade, nu får vi vila oss i två år innan det är dags för nästa, stora evenemang, nämligen Collie-SM 2011.

Måste även gratulera Towa Lindh och Qaala, detta fantastiska ekipage som varit ute och tävlat elitlydnad i veckan. 313 poäng! Behöver jag nämna att dom vann. Ni är helt otroliga, tjejer! Stort grattis!


Ny hund?

2009-07-08 18:05 | 6 kommentarer

I söndags träffades jag, Kjelle, Agneta och Pia för lite lydnadsträning. Första riktiga passet för Lexus efter medicinering. Kändes lite som en ny hund, inte så mycket ljud och riktigt duktig på att koppla av. Körde några moment och det kändes riktigt bra.

I går var det dags igen för oss fyra att träffas, och nu var det verkligen en "ny" hund jag hade med mig. Han var så på, och riktigt fokuserad. Han till och med kopplade bort en alldeles bedårande liten schäfervalp som kom i hans riktning. Agneta kommenderade oss, och hennes ord får det att knottras utefter armarna. Vi försökte även oss på att finslipa lite i hoppet, och döm om min förvåning när det gick att korrigera ett moment utan skall. Kan inte låta bli och undra hur länge han varit sjuk. Tusen tack för hjälpen, Agneta! Vi hade ett mycket trevligt väder under kvällen, men man hörde åskan i bakgrunden, dvs. hemma. När jag kom hem så hade det regnat hela kvällen, ändå var det bara början på vad som skulle komma under natten. Det regnade/haglade så det small på taket, och åskade så att huset skakade. Det vara bara hundarna som kunde sova. De rörde inte ens på sina öron, trots att balkongdörren var öppen. De är i alla fall inte åskrädda.

Idag fick jag en körning till Nora; ett litet paket = hundarna får följa med. Ringde direkt till Erica i Frövi och frågade om vi skulle träna lite på Frövi BK, vilket hon svarade ja på. Först körde vi Lexus, och även Erica såg skillnaden. Erica körde oss tävlingsmässigt, och det som jag måste jobba på är att använda samma kommando för ligg på tävling som på träning. Vet inte varför jag börjat med ett hårdare kommando tävlingsmässigt, men hur som helst måste det jobbas bort, för lägga sig kan han, men om matte låter arg så blir man lite konfunderad. Efter Lexus körde vi Ericas Spader, och här ser man verkligen skillnad sen de korrigerat i träningen och börjat med klicker. Har aldrig sett Spader så följsam och framför allt helt tyst. Det var så det kom en liten tår i ögat. Nu ser vi verkligen fram emot era kommande tävlingar, även om jag förstår att det ska få ta tid. Efter Spader så var det lille Silvers tur. Här tränade vi bara på att "vara" på plan, vilket han skötte  bra. Därefter fick han köra budföring som han gjorde mycket bra. Herre Gud, det är en liten valp vi talar om. Ellie fick också komma ut från bilen, och med henne körde jag lite fritt följ samt en inkallning. Hon fick även köra en budföring, det som hon älskar. Det var en mycket nöjd hund som inte bara fått åka bil hela dan ( favoritsysselsättning), dessutom träffat husse i Nora samt fått köra lite lydnad. Kan berätta att hon sover gott nu. Tills sist tog vi ut Lexus igen, och nu gick det lite bättre med läggandet. Körde även en budföring med honom som gick mycket bra. Tusen tack, Erica, för att du tog dig tid med oss, och tack för kaffet och underbart goda bullar. Hör av mig nästa gång jag passerar med hundarna, och du är alltid välkommen att träna med oss i Västerås.

När jag kom hem så hade vi ett litet otrevligt besök i carporten. En liten ( eller ganska så stor) orm hade placerat sig där, och om jag tänkte efter så hade jag nog inget större behov av att gå in i pannrummet och stänga av pool-reningsverket. Det får nog stå och gå ett tag tills ormen gett sig av. Jobbigt att vara "gräsänka", men på fredag så kommer Hasse hem igen, och då bär det av ut på sjön igen.


Värmebölja och bloggtorka

2009-07-01 08:57 | 0 kommentarer

Vilken sommar vi fått! Inte läge för att sitta framför datorn, men ibland måste man göra ett undantag. Hundarna är väl inte riktigt lika glada över värmen, men vi brukar börja dagen med ett bad i sjön i samband med morgonpromenaden, och då håller de sig fuktiga hela da´n. Ja, jag vet att det är vansinnigt att bada Lexus så ofta, med tanke på kommande utställning, men hundarnas välbefinnande går i första hand. Lexus tillbringar resten av dagarna i sin "boning" under altan och Ellie håller sig mest inne. Enda gångerna det blir fart på dom är när någon närmar sig poolen ( vilket blir ganska ofta dessa dagar), då vaknar dom till och agerar badvakter. Häromdan var det dags igen för Lexus att konfronteras med två grävlingar. Vi gick vår vanliga morron-runda och helt plötsligt låg det två grävlingar bakom en sten precis bredvid stigen. Den ena grävlingen sprang iväg, men den andra ville inte ge sig utan strid. Inte direkt trevligt med en rasande grävling på bakbenen och en fullkomligt vansinnig collie som inte ville ge sig utan strid. Lyckligtvis så blev det ingen direkt närkontakt, men grävlingen var ruskigt nära Lexus bakben ett tag. Nu tror jag Lexus var den som segrade, grävlingen sprang iväg till sist och jag kunde kalla in honom, och han var (tyvärr) otroligt mallig och kaxig efteråt.

Det märks att han börjar bli pigg igen, trots värmen. Han är mycket mera "på" och vaksam på allt runt omkring. Har kommit igång så smått med träningen och nu är det ett helt annat tryck i honom. På fredag är det sista dan med medicinering, så håll tummarna för att det har hjälpt. Än en gång tusen tack till alla som hört av sig angående Lexus sjukdom. Tyärr så är det fler hundar som drabbats av samma sak, och problemet är nog mycket vanligare än vad som syns. Svårt att se någon egentlig symtom, och jag tror att det är många hundar som har det utan att det märks.

Förra veckan var det MH-vecka på klubben. För första gången var jag "bara" där som beskrivare, beskrev måndag, fredag och lördag. Det är ingen liten procedur att ordna MH för så många hundar, mycket arbete både före, under och efteråt, men jag tycker RUS-sektorn skötte det hela mycket bra. Efter sista hund på lördagen så blev alla som jobbat under veckan bjudna på mycket god smörgåstårta samt jordgubbar och grädde. Tack för det. När vi ätit klart så mötte jag upp Hasse och Jimmie som kommit in med båten till stan. Jag hoppade ombord och Jimmie körde hem min bil. Sen bar det av ut på böljan den blå. Kom inte så långt innan vi stannade för ett snabbdopp, jag var ju inte så fräsch efter att ha gått MH-banan några varv i värmen. Fortsatte en bit tills vi konstigt nog hittade en tom vik, sällan man sett så många båtar ute. Slängde i ankarna och badade, solade och vilade tills det var dags att duka upp lite räkor och annat gott. Det blev en ganska tidig kväll, men vi skulle ju åka ut för att vila. Finns det något underbarare än att vakna upp på en spegelblank sjö och ta sig ett morrondopp före frukost. Till och med den obligatoriska svanen var där, och det var en snäll och trevlig variant. Efter frukost så blev det sol och bad för hela slanten, innan det framåt eftermiddagen var dags att börja dra sig hemåt. Pappa hade ju hundarna och ville gärna ha lite avlösning framåt kvällen. Nästan hemma träffade vi på goda vänner som låg ute och badade, och naturligtvis så stannade vi och tog ännu ett dopp, och en fika innan vi gick hem till bryggan.

Den här veckan har jag lite halvsemester, bara några svängar att köra samt lite pappersarbete. Lika hemskt som det är att åka iväg 3 på morronen i januari, lika underbart är det samma tid i juni, när sjön ligger spegelblank och skiftar i lila och orange. Dessutom är det inte helt fel att komma hem på förmiddagen och veta att man gjort sitt för dan. Såna här dagar blir det inte mycket mer gjort än att ligga och plaska i poolen eller i sjön. Poolen börjar bli så varm att det knappt svalkar ( 29 grader), men det är inte helt fel att ligga och guppa på en madrass utan att riskera att driva iväg om man skulle somna. Nu har jag ju mina badvakter som säger till om något verkar galet.

Idag grattar vi Hasse som fyller år. Blir lite tårta med släkten i kväll, och på lördag blir det lite fest med "gänget". Vi brukar försöka träffas när någon fyller år, inte så mycket för uppvaktningen men för att få en anledning till att träffas. Håller vädret i sig så blir det säkert ett riktigt pool-party på lördag, fast de flesta föredrar att bada i sjön, så vi får väl varva.

Ha det nu så gott och njut av den svenska sommaren när den är som bäst.

 


Glad Midsommar

2009-06-18 20:58 | 2 kommentarer

Det går framåt med Lexus. Mycket piggare och gladare. Nu får vi verkligen hoppas att det räcker med den här medicinkuren. Igår var jag på klubben och tittade på lydnadstävlingen som vi inte fick vara med på. Lite 10 små negerpojkar över det hela, då det bara blev 6 ekipage som genomförde tävlingen, dock med goda resultat. Om jag inte missminner mig så var det 5 1:a pris och en på 158 poäng. Grattis! Efter tävlingen kunde jag inte låta bli att gå ner på plan en stund med Lexus och fick lite sällskap också. Lexus var verkligen på hugget och jag med. Tur att man har kamrater som säger till en att bryta i tid, han är ju inte frisk än.

Än en gång grattis till våra SM-ekipage, till ett mycket bra genomfört SM. Vad gör väl en förarglig nolla när man har en sån härlig attityd på plan, och Towa var ju ruskigt nära finalen. På`t igen. Vi kunde ju inte låta bli och busa lite grann när vi  inte kunde vara där själva, och resultatet går att se på tjejernas hemsidor.

Ja, då var det midsommar då. Sommarens höjdpunkt, åtminstone hemma "på vår gata". Nu är det fullt i varje stuga, och alla förbereder sig för det 72:a midsommarfirandet på området. Hasse och jag inledde helgen med en härlig båttur i regnet. Mötte upp goda vänner som flyttade sin båt från Västerås ut till våran båtklubb. Jättekul! I morgon blir det dans och lekar i midsommarhagen, därefter blir det mat och sång här hemma. Tror vi blir c:a 15 pers, hoppas det inte hällregnar hela kvällen.

ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR MED BÅDE SILL O POTÄTER ( och kanske en liten kall till)!