Så nära..........men supernöjd ändå

2010-11-07 17:03

Idag har vi tävlat igen, den här gången i lägre sök på trevliga Lindesbergs BK. Vet inte vad det var för känsla jag hade på väg dit, men jag var färdig att ge upp brukstävlande pga infektionerna. Tur att jag inte kastade in handduken före tävlingen.

Vi började med budföringen. Lexus hade inga problem med att springa ut, men framme hos mottagaren, tillika vår kära träningskamrat, så bestämde han sig för att det var bättre där. Nåja, sån´t händer. Platsen hade jag långt innan tävlingen bestämt mig för att avstå, vill inte lägga för mycket press på honom innan han blir helt frisk. Förmodligen slängde jag bort uppflyttningen där helt i onödan.

Sen bar det av till skogen. Först skulle högrehundarna köra i "vår" ruta. En efter en kommer tillbaka utan att ha hittat alla figgarna, och stående kommentaren var hur svårt det var. Första lägrehunden klarade alla figgarna, men sen började manfallet igen. Inget kul att vara sist ut och se hur alla kommer ur rutan utan att ha hittat figgarna. Mycket hinner man tänka. Till sist så var det äntligen vår tur, och när jag kom in i skogen så såg jag hur tättbevuxet det var, dessutom mycket stenigt och kuperat. Var ska man hitta en sån ruta att träna i? Blev ett par tomskick i början innan första skallet kom. Jippie! Efter ytterligare några tomslag kom nästa skall, den dolda figgen avklarad. Nu var det bara en kvar. Blev fruktansvärt nevös när TL sa att det var en minut kvar. Så länge har vi aldrig hållit på i rutan. Blev nästan lite våt i ögat när skallet kom på nästa skick. Min duktiga kille. Betyg 8,5, mest pga att jag krånglat för mycket med honom på transporterna, men å andra sidan så lyfte han aldrig på benet så frågan är vad som kostat mest. Vi var i alla fall klassens bästa sökhund för dagen. Efter söket så bjöds vi på ärtsoppa i skogen, mkt gott. Stor eloge till klubben som bjöd både på mat och fika till oss tävlande i skogen.När de övriga i klassen åkte hem så grattade de min enda kvarvarande medtävlare till segern, dessutom så domarna hörde det. Skulle tro att jag fick lite bra betalt på lydnaden pga det. Nåväl, domarn dömer. Åkte tillbaks till klubben och nu var vi ju bara två kvar som skulle göra upp. Såg att min medtävlare fick någon nolla och tänkte att chansen finns, och den ska vi ta. Fy fasen vad jag är nöjd med min hund idag. Han ville verkligen vara med. Tyvärr så orkade inte hans förare hålla ihop, utan var tvungen att gå in och berömma. Där slarvade vi bort uppflyttning och seger, för han blev så till sig i trasorna att han nollade apporteringen. Skall, dk m.m. Lite surt. Men dagens stora behållning var ändå att han höll ihop en hel dag ( tyvärr så gjorde inte hans förare det), och han hade kul. Är jätteglad för betyg 9 på Lf, framförgående och hopp, nöjd med 7 på krypet, som jag var helt säker på att vi skulle nolla. Ett extra plus var att ena domaren var samma som dömde oss på lydnaden för två veckor sen. Kul att hon fick se Lexus som han kan vara. Helt otroligt men dagens godkända resultat och 2:a placering känns ändå som en seger, framför allt då över sjukdomen. Det är jättekul att köra en välmående Lexus. Nu har vi vintern på oss att träna, och till våren kommer vi igen, för nu vet vi att vi kan.


3 kommentarer

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-11-07 18:14
GRATTIS till dagens bästa sök i vår svåra ruta!
Jag kan tillägga att det var 16 sekunder kvar när skallet vid sista figgen kom. Fler än du som drog en lättnadens suck!
Konstiga kommentarer kan man tycka, men du fick garanterat inga extra poäng pga det. Du fick det ni förtjänade - så bra var ni. Såååå synd, bara, på apporteringen. Det var där uppflyttet rök ...
Så det där med att ge upp - glöm det. Nästa gång smäller det

Och förresten - jag stod INTE på svansen på budföringen

KRAM

Namn: Kjell o Luna
Hemsida: http://hoffeluna.cybersite.nu
Tidpunkt: 2010-11-07 19:26
Man blir så glad av att läsa hur Lexus har kurerat sig till nästan frisk hund. Hur ser inte resultatlistan ut den dag han är fri från den efterhängsna infektionen, då får era konkurenter huka sig för då laddar han för fullt.
Du brukar säga till mig att orden "ge upp" inte existerar, lev som du lär.
Det var så nära men GRATTIS till en fin tävling.
KRAM

Namn: Agneta
Tidpunkt: 2010-11-16 11:13
Nu är det en lång härlig vinter framför oss som vi ska ägna åt träning. Sen fixar ni uppflyttningen galant
Kram!

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031