Tävlat

2010-10-24 19:27

Tredje försöket att blogga i kväll, nu med det fasta nätet. Skärpning Telia!

Skulle inte skrivit det senaste inlägget för som ett brev på posten ( eller mejl ska det kanske vara)  så blev Lexus lite sämre, låg och med kladdiga ögon. Den senaste veckan har han dock varit piggare.

Vet ej hur det gick till, om det var tävlingssug ( har inte tävlat sen i början på mars), grupptryck eller allmän idioti, men helt plötsligt så var jag anmäld till dagens lydnadstävling på Örebro Hundsällskap. Skulle ju aldrig mer köra lydnad, och nu skulle vi tävla 2:an, en uppgift vi var allt annat än klara för.

Torsdagen ägnades åt genrep på annan ort, och Lexus var verkligen på tårna och gjorde sitt yttersta. Tror han gjorde sitt livs bästa apportering då. Var verkligen kul att köra igenom honom. I fredags så började Ellie löpa, och genast så började Lexus tänka med fel kroppsdel. Lördagen ägnades åt båtupptagning, och det blev ingen tid över till träning. Väderprognosen för söndagen lovade allt annat än gott, och snälla Hasse fixade vinterdäck på en bil som jag kunde ta.

Bar iväg mot Örebro i morse, och redan i Arboga så blev det till att slå på vindrutetorkarna. Ju närmare Örebro vi kom ju mer övergick det till snö. När vi kom fram så började sågspånsmarkeringarna på planerna snöa över.

Dagen började med gruppmomenten för samtliga klasser. Lexus låg så fint när jag kom tillbaka, men tydligen hade han skiftat ställning för betyget blev 9,5, vickar.

Det var hela 13 ekipage i 1:an ( varav 3 collie) så väntan blev ganska lång. Gör inte så mycket när man har trevliga kamrater att titta på. Tyvärr så ville vår korthårsdam inte ligga i snösörjan, men vilken revansch de tog på programmet sen. Flertalet 10:or, bl.a. på helheten. Ser fram emot när allt stämmer för er. Även övriga collieekipage fick små förargliga missar och poängen räckte inte hela vägen. Dags då för tvåan, även här med 3 collieekipage. Kul.

Var det några moment jag var säker på så var det fria följet, läggandet och hoppet. Ha! Lexus kändes så på när vi gick in, men kom direkt på en mycket godluktande fläck, sen var det momentet förstört, en 7:a. Läggande var jag ju säker på, gissa om jag blev förvånad när jag vände mig om och han satt. Ovan vid snön ? Inkallning med ställande hade vi inte tränat helt moment någon gång, så där är jag mycket nöjd med 7,5. Rutan; ja, här såg man hur vi missat att tränat med flera personer på plan. Tyckte jag riktade in honom rätt, men han fokuserade på domaren och tävlingsledaren som stod till vänster. Skickade och han sprang rakt till dessa två, lyckades på något vis dirigera honom till höger ( ett moment vi heller aldrig tränat på), och han galopperade fint in i rutan och ställde sig snyggt, då hade jag i ren frustration förflyttat mig, och nollan var ett faktum. Apporteringen slarvade han bort totalt, en 5:a, och i favvogrenen hopp blev det segt sättande och en 7:a. Fjärren kändes något så när säkert före tävlingen, men idag flippade han ur och började nosa i backen samt klia sig, en 5:a. Får väl vara glad åt kommentaren på helheten; "Oengagerat av hund idag. Bra förararbete"

Det är tydligt att Lexus är påverkad av infektionen, han orkar inte hålla ihop ett helt program. Hört flera med samma symtom och samma problem. Men var så säker, så länge det finns hopp så planerar vi att komma tillbaka. Mera träning, och stackars våra kamrater som ska få agera statister på rutan.

 


6 kommentarer

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-10-24 20:35
Såg er ju aldrig på plan eftersom vi stod som bäst i startgroparna då.
Men som du säger själv: momenten är inte befästa och han ÄR inte helt frisk.
Härligt ändå att ni är på gång i hetluften igen. Och lika trevligt som alltid att träffas.
Jag agerar mer än gärna statist på rutan gånger många.
KRAM

Namn: Ann o Moa
Tidpunkt: 2010-10-24 21:56
Synd att det inte kändes ngt bra för er idag, och förmodligen är Lexus inte riktigt återhämtad ordentligt än som du säger, men tycker ändå att ni kämpade på tappert båda två och att det var jättekul att ni var med idag !Hoppas verkligen att få tävlingssällskap av er snart igen ! Ha det gott! KRAM PS. tack för dina gulliga ord om oss

Namn: Kjell o Luna
Hemsida: http://hoffeluna.cybersite.nu
Tidpunkt: 2010-10-24 22:01
Lexus är duktig trotts att han inte är frisk, och när han blir det kommer poängen.
Att föraren fick bra betyg är jag inte förvånad över, har ju sätt ekipaget i aktion förut.
Statist javisst, närhällst du vill.
Kram

Namn: Elli
Tidpunkt: 2010-10-25 07:25
Tack för trevligt sällskap o peppning Lexus tyckte nog det var trevligt att tävla, för det första så är han väl en sökhund!? därav så stack han till "personalen" Har bildbevis på en glatt arbetande Lexus i samarbete med sin matte Vi får väl göra gemensam sak o "på`t igen". Det såg MKT lovande ut Ställer gärna upp som statist vid lämpligt tillfälle!! Lexus får fortsätta att hämta de sista krafterna så går det som tåget på banan !!
Kram

Namn: Mariann o Andorra
Tidpunkt: 2010-10-25 19:14
Spelar ingen roll om han kanske inte gick så bra som han kan (när han är frisk) han är ändå världens bästa collie!!! Lexus i arbete i sökskogen, under spårabete eller patrullstig är svårslagen så i mina ögen är han ändå bäst!!!

Namn: Agneta
Hemsida: http://welanee.cybersite.se
Tidpunkt: 2010-10-25 22:20
Det där fixar ni när förutsättningarna är lite bättre!!!
Tror nog att han kände av att det blev fel redan från start, och reagerade då med ofokusering. Så kan ju även våra rutinerade hundar göra. Bra jobbat o på't igen

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031