Lexus the original

2010-10-05 20:15

Skrockfull som jag är så vet jag knappt om jag vågar skriva dessa rader, men jag måste dela med mig av glädjen. Lexus tillfrisknande går från klarhet till klarhet, men jag är naturligtvis fortfarande medveten om att bakslaget kan komma när som helst.

Tror att det var tur i oturen att vi inte kunde åka till collie-SM, och att senaste medicineringsperioden sammanföll med sommarens värmebölja, så det blev en riktigt ordentlig vila.  Den Lexus som vi har nu är en helt annan än den vi haft de senaste åren. Hur länge har han varit sjuk?

Nu är vi igång ordentligt med träningen, och jag får ett gensvar som jag aldrig har fått. Han fungerar så bra på plan, och det är inga större problem att gå in med korrigeringar. En njutning att träna lydnad och kännas som ett team. En litet egenskap har han lagt sig till med; när han varit riktigt duktig så vill han belöna sig själv med ett fritt hopp över hinder. Det får han så gärna.

Att han mår mycket bättre visade han förra helgen då vi var på utställning igen. En pigg och glad Lexus i ringen som tyckte det var roligt att visa upp sig. Belöningen blev ett 1:a-pris i bruksklass.

Ögonen är en tydlig värdemätare på infektionen, och nu har de varit så gott som helt torra i mer än två veckor. Han äter som en häst, och Ellie får verkligen skynda sig att äta, vid minsta tvekan tar Lexus hennes mat också. De senaste åren har det varit det omvända, Ellie har snabbt tagit Lexus mat när han bara fnyst åt det. Han är otroligt social, visar inget tecken på att vilja dra sig undan, tvärtom.

Även om han är ordentligt på vid träning, så har han inga större problem att koppla av på plan. Tänk, vi som skulle börja med träning av att bara vara  på plan utan att gå upp i varv, och så var det troligtvis infektionen som orsakade stressen. Det är riktigt roligt när man får frågan om man skaffat ny hund......nej, nej, det är bara Lexus original. Är det konstigt att man går med glädjetårar innaför ögonlocken.......? Nu håller vi tummarna ( tack alla snälla som hjälper oss med det) för att det fortsätter åt samma håll.

Hösten är här på allvar, och till helgen drar det ihop sig till årets happening i båtklubben, den årliga eskadern till Strängnäs och Strängnäs marknad. Ser ut som att vädret kan bli riktigt bra och att vi slipper frosthalka på däck. Känns lite konstigt nu när man kör till Strängnäs var och varannan kväll, men det är alltid lite annorlunda att komma från sjösidan. Det brukar vara jättetrevligt när vi är så många båtar som åker tillsammans och glöggdoften är stark på bryggan. Efter helgen så är det nog dags att planera för upptagning, det blir nog inget julbord i Sandhamn i år.


5 kommentarer

Namn: Yvonne E
Tidpunkt: 2010-10-05 22:05
Vad härligt att Lexus mår så mycket bättre nu! och grattis till 1:a priset.
Ha det bra.

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-10-06 09:07
Så där! Nu har jag gråtit en skvätt igen. Jag vet verkligen hur det är att traggla med olika krämpor som gör att ingenting fungerar i lydnaden. Jag gläds så otroligt med dig, men jag tänker INTE släppa tummarna ...
Och som du säger; hur trist det än var att ni inte var med till Oskarshamn i somras så var det kanske bäst som det blev. Nu hoppas vi på en rejäl come-back i sommar i stället. Då är det ju inte lika lång resväg heller.
KRAMAR

Namn: Kjell o Luna
Hemsida: http://hoffeluna.cybersite.nu
Tidpunkt: 2010-10-06 21:20
Man blir så himmla glad när man läser om Lexus, och som du säger , hur länge har han varit sjuk men endå försökt när du ville gå lite lydnad, nu när han mår så pass bra förstår jag att det fuktas i ögonvrån och det är legalt. Det är så härligt att ni båda mår bra och det syns på plan, glädjen lyser i ekipaget.
Kram och nospussar

Namn: Agneta, Razzel o Ester
Hemsida: http://welanee.cybersite.se
Tidpunkt: 2010-10-06 23:41
Tummarna hålls hårt för att "anaplasma-klorna" har släppt sitt grepp om Lexus nu.!!!! Så härligt att han mått bra en längre tid nu. Då har han säkert hunnit hämta en massa krafter som kan hjälpa till att hålla honom frisk! Lycka till med träningen

Namn: Ann
Hemsida: http:/
Tidpunkt: 2010-10-07 21:32
Underbara rader om Lexus att läsa!!!!!!!!!!!!!!! KRAM

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031