Ännu en helg i hundens tecken

2010-09-20 09:39

Inte konstigt att man blir kallad hundidiot av oinvigda. Började i fredags med att bada Lexus och försökte göra honom fin inför utställningen. Precis när jag börjat föna ringer telefon;- "kan du åka till Järfälla? Nu?". Lyckligtvis så ordnade det sig med annan chaufför, annars har det bara varit att bada om igen. Lämnade den nybadade i husses vård och åkte till Mora på fredag kväll. Övernattade på Mora BK där jag fick äran att beskriva 7 collies och en lapsk vallhund på lördagen. Vi hade jättetur med vädret och fick se många härliga hundar. Än en gång fick vi se att med nyfikenhet och leklust kommer man långt som hund. Glädjande väldigt lite kvarstående rädslor och många ettor på skotten. Dagens stora behållning var nog ändå den collie som svarade spökena med lekinviter. Fantastiskt att se, hoppas det blev filmat och kanske läggs ut. Kul att jobba med så duktiga och trevliga figuranter och en fantastiskt duktig testledare, som trots relativt ny i "branschen" har mycket kunskap att dela med sig av. Maten vi fick gick heller inte av för hackor. Nåja, efter 8 avklarade hundar vara det bara att bege sig hemåt. Husse hade skött sig jättebra för Lexus var fortfarande ren.

Söndag morgon, upp i ottan och börja putsa på Lexus. Utställning i Eskilstuna. Tur att det är nära, har faktiskt närmare dit än till min egen klubb. Inte många som slank igenom nålsögat i collieringen. Av 22 anmälda hundar delades endast ett ck ut i kvalitén, några få släta ettor och resten åkte ut med tvåor och nå`n trea. Själva stog vi mellan en etta och tvåa, men pga en lite för hög svans så blev det en tvåa. Glädjande att vi var fyra hanhundar i bruksklass. Grattis Erica Svensson med Spader som vann bruksklassen med enda förstapriset. Stort, stort grattis även till Anders Svensson som med unge Silver tog hem hela rubbet från unghundsklassen, Cert och BIR samt dagens enda ck. Inte bara Ellie som gillar den grabben. Grattis även till Sussie Olofsson och hennes mysiga rottistik Xtra som tog Cert och Bim. Pga av en fruktansvärd huvudvärk kunde jag inte stanna kvar och titta på er. Tack för hjälpen med Lexus.

Något annat jättekul är alla collies som blivit korade i helgen. Med risk för att glömma någon får ni ett samlat grattis! Nämnas bör ändå kennel Springmist`s tik som fick sitt andra korningsdiplom. Lyfter på hatten och bugar. Det våras för collien.

Och så till veckans Towa; Debut i elit skydd med unge Arko, seger med 723,5 poäng, cert och sm-kval. Stort grattis till er.

Annelie m Yack har också varit ute och tävlat. Elitlydnad i Strängnäs, 277 p och en 2:a placering. Grattis till er! Grattis även Vire och Ilana som blev uppflyttade till lägre.

Lexus är fortfarande pigg. Senaste proverna visade att värderna halverats. Försöker att ta det lite lugnt ändå, känns lite som att det är sista chansen till tillfrisknande. Trycket i lydnadsträningen håller i sig, men gladast blev han nog när det var hans älskade matte som gick morronpromenaden idag, vilka tokryck. Och lerig fick han bli också. Ordningen återställd.

Nehej, plikten kallar. Börjar gå lite tungt med kvällskörningarna när det blir mörkt allt tidigare. Saknar sommaren.


1 kommentarer

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-09-21 10:00
Huvudvärk var väl milt uttryckt??? Du var ju askgrå i ansiktet, men trots det lika trevlig som alltid.
VAR RÄDD OM DIG!!!!!!!!!
Tänk på att semestern precis är över och det är då man ska vara utvilad ...
Många kramar

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031