Vardag igen

2010-09-02 16:28

Det var ett tag sen det skrevs något här, men semestern fick att tvärt slut och det blev långt ifrån någon mjukstart på jobbet. Normalt så brukar det vara lite lugnt efter semestern, men inte i år. Det är akuttransporter med delar till kärnkraftverk som måste igång till vintern, materiel till landets enda sockerbruk som havererat mitt i skörden och mycket annat tok utöver den vanliga körningen. Men man får ju se mycket av vårt land, och visst känner man sig lite viktig när produktionen står och faller med delarna man har på flaket.

Har satt igång Lexus så smått efter nästan två månaders vila. Det verkar som vilan gjort honom gott, för så pigg som han varit de senaste två veckorna har han inte varit på ett par år. En riktig liten odåga som anfaller sin matte bakifrån på promenaderna, håller fart på "morsan" ( som inte är sen att hänga på), kampar och sliter och framför allt med ett stort träningssug. Det känns som jag går med ett leende på läpparna hela tiden, och ser  mellan fingrarna med hans påhitt ( inom en viss gräns naturligtvis). Äntligen svarar han på lydnaden och tycker det är riktigt kul. Naturligtvis så får man backa bandet efter ett så långt uppehåll, och visst blir det lite ljud, men det mesta sitter kvar. Kul är att även andra ser skillnad på honom. Jag ropar absolut inte hej än, det är långt kvar innan man kan det, men det är så skönt att han är tillbaka, om än bara tillfälligt. Det är ju så lätt att man skyller på ålder och annat när de blir lite mindre framåt, men nu ska jag vara ändå mer uppmärksam. En annan sak är att han har återgått till att ligga på sin soffa som han inte använt på jättelänge. Dessutom är han mycket mer social än han varit på länge, nu är han med oss i stället för att dra sig undan under trappen. Har en ny tid bokad hos veterinären om två veckor, men har haft flera samtal med honom under sommaren. De här infektionerna kan ju yttra sig på så många olika sätt, och i Lexus fall så sätter det sig tydligen på hjärnan och lungorna. Det är alldeles för många hundar som drabbas av detta, kan ingen hitta på ett sätt att utrota dessa fästingar.

Har ju lovat bilder från semestern:

Tillbringade några dygn ihop med våra goda vänner och f.d grannar. Grilla måste man ju, även om det regnar.

Tony grillar

Tony skyddar köttet från väta.

Sussa kollar

Sussa kollar så allt går bra.

 

Får ofta frågan om det inte blir långtråkigt ute på sjön, och svaret är nej. I stället blir man förvånad över hur fort dagarna går, även fast man inte gör så mycket. När man är flera som åker ihop såhär så blir det ju alltid mer rörelse, men annars då? Ja, när det inte regnar så solar vi och badar, fiskar lite, med betoning på lite. Tar en tur i jollen och ser oss omkring,  tittar på filmer som vi inte hunnit sett, läser, lagar god mat och bakar. Hasse har dessutom alltid något projekt på gång som ska göras. Jag lovar att hans verktygslåda på båten rymmer mycket mer än vad en "normal" person har hemma.

Efter att ha varit hemma några dar så gick vi ut igen, men den här gången nöjde vi oss med Mälaren. Första natten tilbringade vi på vår klubbholme, alldeles ensamma.

Ensamma på ön

Skönt för hundarna som kunde springa fritt. Ellie trivdes bra på bryggan.

Ellie på bryggan

Naturligtvis så skulle det badas bastu, så Hasse satt i gång och eldade medans vi lånade lite saker ur verktygslådan och tränade uppletande. Måste göra något vettigt när det bara tar 10 min att gå runt ön.

Bastun

Bastun är relativt ny då den gamla brann upp. Själv är jag väl ingen riktig bastuälskare, men så där kan det vara skönt. Hasse friskade i med tvagning i sjön, men själv föredrog jag duschen på båten.

Hundarna älskar verkligen att vara med på sjön, fast man får inte vara pedant, särskilt inte om det regnar.

Två som trivs

Skönt att sova till motorljudet.

Vad blir det för mat?

Lexus kollar in dagens meny. Observera tungan.

Mys

"-Stör inte, matte. Vi myser med husse".

Fortsatte runt i Mälaren tills det var dags att åka hem och arbeta. Många börjar plocka upp sina båtar nu, men vi har en del kvar av säsongen. Troligtvis så går vi ut till helgen, men sen har vi ju en av årets höjdpunkter kvar, båteskadern till Strängnäs marknad i oktober. Först efter det kan vi plocka upp.


5 kommentarer

Namn: Kjell o Luna
Hemsida: http://hoffeluna.cybersite.nu
Tidpunkt: 2010-09-02 22:03
Ser riktigt skönt ut, härliga bilder. Det är ju fint att Lexus känner sig piggare och hoppas att han får fortsätta med det, vill ju se honom på tävlingsbanan där han hör hemma.
Ha de bra
Vi hörs
Kram
Kjell

Namn: Agneta, Razzel o Ester
Hemsida: http://welanee.cybersite.se
Tidpunkt: 2010-09-03 22:11
Roligt att se hur ni har det på båten . Klart att Lexus blir frisk av en sån semester . Men lite otippat att man bakar ombord på båten?! Håller tummarna för att Lexus får förbli frisk nu!!! Ha det bra, vi ses!

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-09-07 18:19
Nu är det JAG som inte hunnit läsa bloggar och kommentera på ett tag. Det värsta är att jag inte hunnit träna heller ... Men så är det i livet, och snart blir det blir väl bättring på det med antar jag.
Härliga bilder, men framför allt härligt att läsa om Lexus framsteg. Nu håller vi verkligen alla tummar för att han får förbli FRISK
Kram

Namn: Rex och Hetsa
Tidpunkt: 2010-09-07 18:38
Hoppas det håller i sig med Lexus nu.

Namn: Ann o Moa
Tidpunkt: 2010-09-14 07:12
Underbara bilder ifrån båtsemester!! Ser sååå mysigt ut och förstår att ni och hundarna trivs !! KRAM

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031