Maskinförar-SM

2010-04-26 09:48

Ja, då har man varit på maskinförar-SM. Vem kunde tro att det skulle vara så kul och spännande.

Redan när Jimmie fick reda på att han kvalat in till SM i Skellefteå så var vi snabba och ordna allt så vi kunde åka upp. Jag hade lovat att beskriva, men lyckades fixa ersättare. Flygbiljetter bokades så vi skulle slippa åka bil ( det gör vi nog ändå så det räcker i veckorna), dessutom skulle vi få lite tid över till annat, hälsa på vänner m.m. Boende hade vi bokat hos våra goda vänner Anki och Stellan i Umeå. Hade räknat med allt utom askmolnet.

Det blev till att sätta sig i bilen i fredags morse. Kom fram till Umeå vid 17-tiden och då vankades en mycket god middag. Av förklarliga skäl så träffas vi inte så ofta nuförtiden, men det känns alltid som vi "träffades igår". Nu kom vi på att vi verkligen hade skäl att fira. Det är 30 (!) år sen vi träffades för första gången i Kittelfjäll påsken -80, och vänskapen har verkligen bestått. "Fabbo Stellan" har alltid varit något av en förebild för Jimmie enda sen han var liten pilt, han hade ju både pistmaskin, skotrar och framför allt grävmaskiner. Tror nog att Stellan har en hel del att göra med Jimmies yrkesval. Nu tog Stellan på sig uppgiften att vara Jimmies personliga coach. Stellan har ju tävlat både SM och EM, så han har ju en hel del erfarenheter att dela med sig av.

Vi han även med ett besök i stallet på fredagskvällen för att hälsa på Calle, dotter Jennifers häst.

Jimmie skrev teoriprovet på fredagskvällen och det var en spänd väntan innan vi fick resultatet; 1 fel på 40 frågor = 20 sek tillägg på det praktiska provet. Bra!

Lördag morgon, upp i ottan och iväg till Skellefteå. Tävlingen gick på travbanan.

Gänget väntar

Ett spänt gäng väntar på sin tur att starta. En sammanbiten Stellan längst till höger.

Det var 36 deltagare och maxtiden per deltagare var 15 minuter, så det tog lite tid. Till slut så var det dags för Jimmie.

Intervju

Först blev han intervjuad.

Nu kör vi

Dags för start. Gissa om "mamma" var nervös. När han drog upp gasen och startade så lovar jag att bröstkorgen dunkade nästan värre än under en platsliggning.

Första momentet var att stapla däck med skopan.

Stapla däck

Ett moment som han gjorde mycket bra med den snabbaste tiden av alla.

Däckstapeln

Däcken ligger fint på pallen, snabbt iväg till nästa moment. Tror tyvärr att Jimmie blev lite påverkad av applåderna, och nerverna började darra lite inför nästa moment, labyrinten.

Labyrinten

Ett litet lod på en dm skulle föras genom en labyrint med skopan, och lodet fick inte nudda botten på rännan och inte komma över kanten. Förutom nerverna så hade han lite otur med kastvindarna och sekunderna tickade iväg. Till slut så var han igenom banan.

Vattenhinken

Efter en slalombana med lodet samt nedknuffning av tennisboll  som gick jättebra så var det dags för vattenhinken som skulle lyftas från en plats till en annan. Tidstillägg för varje ½cm vattenspill. Det här momentet gick också bra och framför allt snabbt.

Hinken på plats

Hinken snyggt på plats. Nu var det bara äggpickningen kvar. Här gällde det att inte göra ´hålet i ägget för stort för då blev det tidstillägg.

Äggpickning

Efter ett snyggt och lagom stort hål så skulle maskinen "bara" ställas på plats så var det klart. Tiden var fortfarande mycket bra trots missen i labyrinten, men då slog nerverna till ordentligt. Han körde upp maskinen åt fel håll och var tvungen att köra av och vända. Trots att han gjorde det mycket snabbt så kostande det tid och förmodligen finalplatsen.

Uppdraget slutfört

Äntligen på plats och med maskinen åt rätt håll. Tur att inte de fula orden hördes utanför maskinen, men man kunde läsa på läpparna att han var allt annat än nöjd. Det blev en lång väntan innan vi fick den slutliga tiden. Han låg 3:a med 4 deltagare kvar. 3 stycken skulle gå till final för att göra upp om pallplaceringarna. Tyvärr så lyckades de två sista förarna klämma sig förbi Jimmie och han slutade femma. Just då hade vi en mycket missnöjd son, men när han fick smälta det hela så var han ändå ganska nöjd. Bara att kvala in till SM är ju en merit i sig, och 5:a i sverige är ju inte fy skam. Tror ändå han fick lite blodad tand på tävlandet, och med "fabbo Stellan" som coach så blir ingen förvånad om det blir mer tävlingar framöver.

Efter en lång, blåsig, kall men framför allt spännande dag så var det dags att bege sig tillbaka till Umeå. Ännu en god middag och trevlig kväll blev det. "Fabbo Stellan" var mycket nöjd med "sin" pojk ( det bjuder vi så gärna på).

Söndagen hade vi planerat att göra så mycket eftersom flyget inte skulle gå förrän på kvällen, men nu blev det till att sätta sig i bilen på morgonen i stället och bege sig hemåt. Tusen tack till hela familjen Grahn för er gästfrihet och trevlig samvaro.

Under hemvägen kom det ett SMS; Towa och Arko hade blivit uppflyttade till högre spår. Stort Grattis till er!

Väl hemma så var det två lite trötta men lyckliga hundar som väntade. Tusen tack till Jonas, Fia och Sofie som hjälpts åt med hundpassningen. Lexus var inte så översvallande glad direkt, men senare under kvällen blev han tokig av lycka. Nu ska vi lite försiktigt sätta igång med träningen och se om det håller.

 

 

 


3 kommentarer

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-04-26 16:30
En annan som ibland har problem att parkera en vanlig personbil blir GRYMT imponerad av Jimmies bedrift!
MASSOR av gratulationer, och hatten av för ett riktigt proffs .
Jag förstår att modershjärtat nästan spricker av stolthet

Namn: Towa och gänget
Hemsida: http://brindle.cybersite.se
Tidpunkt: 2010-05-06 10:18
Va spännande!! Kul läsning om maskinförar SM. Förstår att du va nervös, jag blev nervös bara av att läsa.
Vilken duktig son du har. 5:a i Sverige är ju grymt ju! Nästa år så kommer han å vinna!

Tack för dina gratulationer!
Kram!!

Namn: Annelie med Yack o Natz
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-05-12 12:46
Hej!
Vad nervöst det måste ha varit att stå och titta när "lill" pojken tävlar maskinförar SM och vilka moment sen,det där med ägget var ju helt
otroligt.Vilken duktig grabb!!!
till Jimmy för sin fina insats på SM:et nästa år då....tar han det !!
Ha det!
Kram från oss på "Bjuris"

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031