Lexus vilar........

2010-04-19 09:17

.......men inte vi. Det var länge sen det var tid att skriva något här. Det har varit fullt med jobb upp sen påskhelgen, både för mig och Hasse. Trots att jag är uppvuxen i den här branschen så blir man aldrig riktigt van med dessa toppar och dalar. Vilken tur att man har pigga pensionärer att ta till, både som hundvakt och chaufförer. Annars vet jag inte hur man skulle göra när det kör i hop sig. Som jag skrivit förut så är det här jobbet underbart den här årstiden. Ena dagen är man söderut och ser folk i kortbyxor arbeta på tomterna, nästa dag är man norrut bland scoteråkare och pimpelfiskare. Vi bor i ett långt land.

Nu är det i varje fall vår här hemma. I går försvann den sista isen på sjön, så nu är det bara att invänta badtemperaturen.

Tog nya prover på Lexus förra måndagen, och svaren visade att Borrelian är borta och antikropparna mot Anaplasman har halverats. Underbart! Men ändå så har han en infektion i kroppen. Blev ordinerad strikt vila i två veckor för att se om infektionen går tillbaka utan medicin. Gör den inte det så blir det nya prover och antagligen antibiotika. Tycker jag ser lite skillnad på honom. Ögonen har varit torra de senaste dagarna, och det börjar bli lite tryck i pojken. Dock flämtar han fortfarande under promenaderna och andas med öppen mun. Vi fortsätter vilan en vecka till så får vi se. Lite surt var det att vi inte kunde vara med på söktävlingen igår på klubben, men en tröst var ju att Annelie m Yack försvarade klubbens färger och kom trea med uppflyttning till högre. Grattis till er. Ett försenat grattis till er fina seger i elitlydnad förra helgen på fina 305,5p. Snacka om allrount ekipage. Det är mer nervöst att gå hemma och invänta resultaten från träningskamraterna än att tävla själv. Ett ekipage som också höll oss nervösa förra helgen var Erica och Spader, som trots ett mycket rörig inledning på tävlingen fick ihop poäng så det räckte till ett 1:a pris och LP 1. Stort grattis till er!

Vi får påtryckningar från flera håll angående lkl 2, så det är väl bara att ge upp och börja träna in momenten. ( Hur skulle vi komma någonstans utan våra underbara träningskamrater?). I går kväll kunde vi inte hålla oss utan det var en mycket lycklig hund som fick träna lite på rutan och fjärren. Bara lite lugnt hemma på tomten. I torsdags så hade vi utsocknes besök på klubben och det är första gången som jag sett Lexus sur. Fy fabian, åka till klubben bara för att rasta och ligga i en bil, och sen går matte ner på planen med den där andra svarta hunden. BLÄ!

I lördags hade collieklubben MH på Västerås BK. Jag var testledare på fm och beskrivare på em. Vi fick se flera riktigt roliga hundar. Kul.

Hade erbjudit mig att ligga sökfig på tävlingen igår, nu när jag ändå inte kunde vara med och tävla. Men gulliga Kjell är nog mer mån om mitt förhållande än jag själv, så jag fick vara hemma hos Hasse. Inte ofta vi är lediga samtidigt, så det blev en heldag vid båten. Täckte av och började förbereda inför vårens sjösättning. Mycket jobb är det. Glädjande nog så var det absolut inget fukt eller mögelprickar i båten och allt såg precis ut som när vi täckte den i höstas.

Tusen tack till er alla för att ni bryr er om både mig och Lexus. Många värmande ord har vi fått. Jag mår mycket bra fortfarande. Lite biverkningar, men inte alls så farligt. Har visserligen blivit ett år äldre sen sist, men känner mig yngre än på länge.

Nu till helgen är det dags för Jimmie att tävla SM i Skellefteå. Vi har ju flyg bokat på fredag morgon, men som det ser ut nu så blir det nog bilen. Även om det går att flyga på fredag så är det inte säkert att planet går hem på söndag. Vi passar på att våldgästa våra goda vänner i Umeå, och åker därifrån till Skellefteå på lördagen.  Ska bli kul att träffa er alla, det var länge sen.


3 kommentarer

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-04-19 11:00
Vad härligt det låter att jobba med båten, själva håller vi på för fullt med veden. Inte lika roligt, men vi vill ju inte frysa till vintern. Det är så skönt att du får fortsätta må bra, och härligt att Lexus med största säkerhet ÄNTLIGEN blivit av med fästingsjukan. Nu återstår bara det svåraste: att ta det lugnt. Jag kan mycket väl tänka mig hur lycklig han måste blivit över lite träning. "Den där andra svarta hunden" hälsar att det var JÄTTEKUL att träna i torsdags, och vi passar på att tacka för all hjälp och allt stöd vi får. Vi längtar nu till att Lexus får köra igång så smått så vi kan få bjuda tillbaka.
KRAM

Namn: Annelie med Yack o Natz
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-04-19 12:45
Tack snälla för peppningen till Yacks å min söktävling !
Måste var en härlig känsla att täcka av båten,det är ett säkert vårtecken...sommaren är snart HÄR!!
Skönt att Lexus är på bättringsvägen !! Vi saknar er ska du veta !!
Ses väl på tisdag??
Kram till er!

Namn: Agneta o "lakritstrollen"
Hemsida: http://welanee.cybersite.se
Tidpunkt: 2010-04-19 22:40
Va......trodde du att du skulle komma undan klass 2 (o sen 3...)! Både du o Lexus behöver nya utmaningar i träningen. Vi ses så snart Lexus får träna! Du har väl bokat in tävling 30/5, det är ju betalt och klart - lappen sitter på väggen på kansliet
Kram!

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031