Ny medicin - nytt liv?

2010-03-31 15:44

Med risk för att den här bloggen börjat handla mer om sjukdomar än om hundar så hoppas jag detta blir det sista sjukdomsinlägget på ett mycket långt tag. Ni är många som är så jättegulliga och bryr er och kommer med stärkande ord, därför ska jag här redogöra för vad som hänt sen sist. Absolut ingen självömkan utan bara enkel information.

Som alla vet så har jag dragits med ett stort skov hela vintern som bara eskalerat. Sprutorna jag fick den 1 mars verkade i c:a 2 veckor, sen blev det nästan värre. Nu har mars månad till stor del ägnats åt provtagningar, röntgen och andra kontroller och igår så skulle det äntligen hända något. Fick träffa en för mig ny, alldeles underbar läkare som uttryckligen sa; -"så här kan du inte ha det, det måste vi göra något åt". Efter en ny grundlig undersökning och flera prover så blev det beslutat om ny medicin som sattes in omedelbart. Nu satte man in cortison och cellgifter ( i låg dos till att börja med), dessutom fick jag en massa andra mediciner för att förhindra biverkningar. Syftet är att kroppens immunförsvar ska sluta angripa sig själv och så småningom börja fungera mer normalt. Cortisonet är ju snabbverkande och redan efter några timmar så började jag känna en markant skillnad till det bättre. Cellgifterna verkar på längre sikt och tas en gång i veckan. Resultatet hittills: har sovit hela natten ( första på mycket länge), kunde nästan obehindrat ta mig ur sängen i morse, kunde gosa med hundarna direkt på morgonen med fungerande händer, gick, inte stapplade, nerför trappen, en härlig morgonpromenad på skaren utan större bekymmer, gled med lätthet in i bilen iväg på jobb och körde sträckan Västerås - Skärblacka utan att gå ut och röra på benen dessutom klev jag ur bilen nästan obehindrat när jag kom fram. Inte undra på att man haft ett leende på läpparna hela dagen. Naturligtvis är detta cortisonets förtjänst, men jag hoppas det andra ska hjälpa på längre sikt. Får hoppas man slipper större biverkningar så man kan fortsätta medicinera.  Ett stort tack till alla som stått ut med mig under den här tiden, familjen som stöttat och hjälpt, Hasse som fått dragit ett enormt lass här hemma, och framför allt alla underbara träningskamrater som dragit ut oss på träning och bara funnits där. Ni är guld värda allihop. Nu får jag citera en viss Ceasar Millan; jag är full av energi som måste ut.

En liten kuriosa i det hela; när jag röntgade händerna så blev man lite orolig över en liten fraktur i långfingret som inte läkt som det skulle. Konstig nog det fingret som gjort minst ont. De tittade lite konstigt på mig när jag sa att det var sviter från hundträning. Hundidiot?

Något som inte är lika roligt är att jag börjar misstänka återfall på Lexus. Han har den senaste tiden börjat visa sig otrygg ibland på platsliggningen, vill ogärna krypa och har även visat osäkerhet i andra träningssituationer. I morse var han dessutom riktigt kladdig i båda ögonen och det var länge sen. Ska naturligtvis beställa tid för nya prover, men vi får hoppas att det bara är något tillfälligt. I år vill jag verkligen vara med på collie-SM.

Till sist önskar vi er alla en riktigt GLAD PÅSK! Själv hoppas jag på lite sökträning, nu när snömängden äntligen har minskat i skogen. Lite sol på det och helgen är fulländad. Fast i morgon tar jag mig en tur på kvasten, hoppas vi ses i Blåkulla.

 


7 kommentarer

Namn: Erica
Hemsida: http://www.andica.dinstudio.se
Tidpunkt: 2010-04-01 09:29
Rackans vilket liv det blir i Blåkulla nu när du ÄNTLIGEN slipper värken
Skämt åsido; det var en befrielse att höra vilken skillnad det var bara i rösten och tonfallet igår. Håller alla tummarna för att det här ska fungera nu, och givetvis även för Lexus.
MÅNGA KRAMAR!

Namn: Kjell
Hemsida: http://hoffeluna.cybersite.nu
Tidpunkt: 2010-04-01 10:47
Härligt att höra att läkaren har hittat förhoppningsvis en ny annfallsteknik, och att den fungerar, så glad för din skull. Att må dåligt varje morron måste ha tärt på humöret, men endå lika glag och trevlig när vi träffas, snacka om att sätta smärtan åt sidan, fantastiskt. Ses väl någe i helgen för lite sök.
Ha en trevlig och bra helg. GLAD PÅSK
Kramar

Namn: Pia & Jezz
Tidpunkt: 2010-04-01 15:54
Glad Påsk, vi ses i Blåkulla!

Namn: Agneta
Hemsida: http://welanee.cybersite.se
Tidpunkt: 2010-04-01 23:29
Jag såg dig allt flyga förbi, men hann inte på dig . Nu är jag hemma igen, landningen blev lite hoppig...har inte sett till katten sedan dess .

Härligt att du fått en läkare som förstår allvaret. Men man önskar ju att alla skulle resonera så... Jag håller tummarna för både dig och Lexus
Kram!

Namn: Annelie med Yack o Natz
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-04-08 13:03
Hejsan!
Va HÄRLIGT för Dig Marie!!!En duktig läkare och bra medicin.
Inte har jag märkt något på dig att du har haft ont och inget har du klagat heller. ALLTID lika glad och positiv när vi träffats !!
-smörgåsarna var toppen goda .TACK SÅ MYCKET!! Du glömde väl inte hälsa Hasse ?!
Kramis,kramis från Annelie o grabbarna bus!!!

Namn: Yvonne E
Tidpunkt: 2010-04-14 19:43
Håller tummarna för både dig och Lexus.
Så härligt det måste varit för dig att "hux flux" få må så bra! Ibland vill man räkna in vissa läkare i "Änglaskaran".

Namn: Ann
Tidpunkt: 2010-04-15 16:23
Gud så underbart! Blev tårögd när jag läser "sova en hel natt", "med lätthet ta mig upp ur sängen", "gosa med hundarna" m.m! Såna saker som de flesta andra tar för givet och inte ens reflekterar över, men som smärtar enormt i hjärtat när det inte funkar/man inte orkar/ det gör för ont!! Blir varm i hjärtat och glad att du fått hjälp! Hoppas nu att det hjälper, även på längre sikt! Håller tummarna för att skoven håller sig borta så att du kan få samla lite krafter och positiv energi som också hjälper dig i kampen mot smärtor och kriget i din kropp. KRAM

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031