Borttappad inspiration

2010-03-22 10:40

Inte vet jag om det beror på den misslyckade tävlingen, att vi tränat så intensivt under vintern, eller att jag inte mått så bra fysiskt ( förmodligen en kombination av allt), men det rätta träningssuget har inte infunnit sig under de senaste veckorna. Tur då att man har omtänksamma kamrater som drar ut en på träning. När man väl packat väskan och kommit iväg till träningsplan så är det ju så kul.

Fast igår så tog det nog priset. Efter en lång, kall och snörik vinter så var det ju några dagar förra veckan som verkade vara vår. Träningskamraterna hade planerat träning i går eftermiddag och det ville man ju gärna vara med på. Här hemma började det snöa på förmiddagen, och nordanvinden bet hårt i kinden, men när jag åkt de c:a 2 milen in till stan så kom jag till ett riktigt snöoväder. Där hade det kommit över en dm snö, och vinden gjorde att både vägar och cykelbanor drev igen. Trots ett flitigt tränande under den här vintern så kan jag nog säga att det här var det värsta träningsvädret på hela säsongen. Svårt att hitta cykelbanan fram till träningsplanen, hårda vindar så man knappt kunde gå upprätt och massor med snö att pulsa i. Var nog bara den lilla förtjusande Ester som uppskattade vädret. Man kan ju undra vad man håller på med. Bildbevis finns på Kjell o Lunas hemsida. Nåja, träningen gick faktiskt riktigt bra för oss alla. Sen var det bara att skotta och skrapa fram bilarna och halka hemåt till stugvärmen. Väl hemma kunde jag konstatera att snöandet var väldigt lokalt, för här hade det bara kommit några centimetrar. Nu måste väl våren vara på väg i alla fall. Tänk en grön, torr, härlig appellplan.

I lördags var det fest med båtklubben. Kul att träffa alla efter en lång vinter, nu börjar man känna suget efter böljan den blå. Fast det dröjer nog. Normalt så brukar vi sjösätta i mitten av april, men i år har vi inte börjat med förberedelserna än. Kanske man ska göra som nå`n föreslog; ställa ner båten direkt på isen och vänta på islossningen.

En som trotsade gårdagens vinterväder var Annelie m Yack som var och tävlade elitlydnad med fina 275 p och en andraplats. Grattis till er!

Måste även passa på att gratulera Jimmie som tagit sig till final i grävmaskins-SM för unga förare. Finalen går i Skellefteå i april, och tusen tack till alla som ställer upp så att "mamma" får vara med på plats.


4 kommentarer

Namn: Agneta, Razzel o Ester
Hemsida: http://welanee.cybersite.se
Tidpunkt: 2010-03-22 22:00
Jag begriper fortfarande inte att ingen av oss var klarsynt nog att ställa in träningen igår . Men nån nytta gjorde vi väl och som sagt Ester tyckte det var toppen (det gjorde faktiskt Razzel också i motsats till när vi var på den torra asfaltsplanen förra veckan...).
Ester var överlycklig även idag när hon återigen fick fara runt i mjuk nysnö. Blir nästan lite nedstämd av att tänka på att hon snart får klara sig utan snön som är det enda hon känner till. Men hon har börjat hitta pinnar och kottar under snön och en ny värld öppnar sig... Vi vill ha vååååår!!!!
Kram

Namn: Kjell
Hemsida: http://hoffeluna.cybersite.nu
Tidpunkt: 2010-03-22 22:01
Det där med inspirationen, vem kan ha den påkopplad för jämnan, och som du säger så har det varit mycke för dig i vinter. Jag tror att bara det börjar töa bort lite och solen värmer, träna knoppar och man ser att gräset börjar grönska på sig lite, då kommer kännslan tillbaka, för nu är det lite jobbit att motivera sig själv, så känner jag iallafall.
ha de bra, kram

Namn: Erica
Hemsida: http://www.andica.dinstudio.se
Tidpunkt: 2010-03-23 07:31
Som vanligt alltför självkritisk... Visst har det inte varit samma glöd från din sida de senaste veckorna, men engagemanget kan man då rakt inte klaga på, och detta trots en hel hög med olika motgångar och hinder . Jag vill ge dig en STOR eloge!
Det har krävts vilja och motivation denna vinter för att inte bara dra filten över huvudet och vänta på värmande vårsol. Den viljan har du, envisheten också, och sist - men absolut inte minst - en bra hund med förutsättningar att gå långt.
Kramar i massor

Namn: Annelie med Yack o Natz
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-03-24 12:39
Tack för grattiset !
Båt säsongen är snart här,nästan inom räckhåll ! Vi har ingen värme i våran lilla båten "Böljan" så vi får nog vänta ännu längre.
Det börjar väl nästan att dra ihop sig till lite sökträning ! Ska kolla läget.
Va jätte duktig Jimmy är som tagit sig ända till SM,det tycker jag var toppen bra gjort!!
Hälsa och gratulera och att jag håller tummarna för honom!!!
Kram!

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031