Godkänd ? comeback

2010-03-07 18:56

Efter sommarens och höstens sjukskrivning och vinteruppehåll så var det idag dags att prova en söktävling. Då tävlingar blivit inställda pga snömängden så var det in i det sista ovisst om det skulle bli tävling. En eloge till Uppsala BK som ordnade till det mycket bra under gällande förutsättningar.

Har försökt träna ordentligt på lydnaden under vintern, och det var flera än jag som funderade om jag var riktigt klok när jag i torsdags, efter andra dan i rad med körning till Skara, hämtade hundarna hos pappa och vände direkt tillbaka till Fellingsbro för lydnadsträning. Den träningen gick i alla fall jättebra ( tack för hjälpen) och det kändes som om vi hade en chans på uppflyttning. Tyvärr så lider Lexus fortfarande vissa dagar av sviterna efter infektionerna ( inte så konstigt) och det första jag såg när jag kom till Uppsala var kladd i ögat, ett typiskt infektionstecken och då brukar han vara lite låg. Inledde med budföringen som jag tyckte gick bra, men domarna såg tydligen något annat, 8-8. Därefter var det platsliggning ( något som vi inte kört med skott ordentligt på över ett år), Lexus blev lite osäker och satte sig upp, och eftersom det var en lite låg dag, så valde jag att avbryta. Synd, men vill inte förstöra för framtiden. Resten av lydnaden gick sådär, han var lite låg. Apporten sprang han ut och "spottade" på, och det övriga poängen var väl inget att jubla över, förutom 9:or på inkallande och hopp ( som vi tränat en gång under vintern).

Nåja, dan var förstörd men vi tog söket som träning. Hade startnummer två, och trots ordentligt vallande så var det väldigt mycket snö i rutan. Började skicka åt vänster, och jippie, där kom skallet. Sprang ut och väntade att domarna skulle vara med, men icke. Väntade på domarens "godkännande" att ta fram figgen, men det kom inte. Bröt honom i alla fall och transporterade tillbaka. Skickade direkt åt andra hållet, och där kom markeringen direkt. Väntade även här på domaren, osäker som man blir på tävling att de ska ha hunnit se allt. På skick tre och fyra visade han tydligt att han hade tredje figgen i näsan, och eftersom dan ändå var förstörd så tvingade jag inte ut honom på djupet när han visade så tydligt att det inte var någon där. Det var alltför många blodiga hundtassar ändå på hundarna före oss. Nästa skick gick han ut med bra fart, och visst kom markeringen direkt. Här var det en dold figge i en liggande soptunna, och även här väntade jag på klartecken från domaren som inte kom.

Att han fick nerdrag för att han inte gick ut ordentligt på tomskicken köper jag helt, men lite surt med nerdrag för att han hade svårt att avbryta och tydligen var alltför på på figgen, det var ju helt missförstånd mellan mig och domarna. Men jag klagar inte, all heder till de funktionärer som ägnade en hel dag i detta snödjup. Jag är mycket nöjd med klassens bästa sökarbete, och vi slutade dagen på pallen som tvåa, även om det var uppflyttning vi var ute efter. Bara att bryta ihop och komma igen ( för det ska vi göra). Det var endast två som lyckades av alla tävlande under dagen, så vi var i gott sällskap. Tack allihop för underbar träningshjälp, det behöver vi mer av, och tack för alla lyckönskningar och gratulationer. Vi hoppas få göra skäl för det en annan gång.


8 kommentarer

Namn: Kjell o Luna
Hemsida: http://hoffeluna.cybersite.nu
Tidpunkt: 2010-03-07 20:19
Ja nog är det surt allt, så som ni har tränat i vinter, både hemma och åkt många mil till träning. Domarna borde ha informerat dom tävlande att det bara var att gå ut och hämta figgen, och inte göra så där, klart man blir osäker.
Går han fortfarande på medecin eller måste du till veterinären igen, synd om grabben som inte blir helt bra.
Jag vet att ni har glömt det här inom några dar, sen är det nya tag som gäller. Vi får hitta någon bra plan utan snö där vi kan träna.
Kramar

Namn: Erica
Hemsida: http://www.andica.dinstudio.se
Tidpunkt: 2010-03-07 20:50
Det är så synd att Lexus skulle ha en av sina sämre dagar just idag . Vi vet ju att de kommer då och då, lyckligtvis med längre och längre mellanrum. En sån GRYM otur att det händer just när ni ska visa vad ni kan - för det kan ni !
Det är inget att göra något åt, utan bara att komma igen, hur trist det än är.
Känner jag dig rätt är ni igång igen rätt snart (hoppas det - gillar att träna tillsammans med dig).
Kramar i massor från träningsfreaket och hennes rally-collie

Namn: Agneta
Hemsida: http://welanee.cybersite.se
Tidpunkt: 2010-03-07 21:37
Ni gjorde det bra efter dom förutsättningar som blev Grattis!
Man måste inte prestera på topp för att vara förtjänt av lyckönskningar och gratulationer, men självklart hoppas vi att det går ändå bättre nästa gång!
Kram

Namn: Pia
Hemsida: http://www.heldesjo.se
Tidpunkt: 2010-03-07 22:36
Tack för sms-rapport även om jag inte såg den förrän nu på kvällen. Alltid roligt att kunna följa hur det går! Grattis till en väl genomförd tävling, även om det var synd att förutsättningarna inte var på er sida idag. Jag tror på er!!
Kram Pia

Namn: Annelie med Yack o Natz
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-03-08 13:04
Det är så roligt att få sms och få veta hur det går för kompisarna ute på tävlingarna.tack Marie !
Mycket klantigt av domarna att inte säga nåt. Det gör ju att man blir osäker och kommer ur form o fokusering.
Nu tränar vi med hela kitet,domare,tävlingsled och med domarspadar i luften och framkallar lite tävlingsnerver Vad säger du?
GRATTIS till er som gjorde en tuff och bra genomförd tävling !
Kram A m Y o N

Namn: Elli
Hemsida: http://www.ellraz.dinstudio.se
Tidpunkt: 2010-03-08 19:30
Grattis till Godkänt resultat
Även en STOR eloge för att överhuvudtaget tänka på tävling i detta hopplösa snöland Domaren verkar ju att ha varit kvar i sitt vinteride... synd.
Tråkigt att Lexus hade en av sina sämre dagar men som du själv sagt: Bryt ihop o kom igen med nya tag Det är ju ändå träningen som är roligast, eller!!??

Kramar

Namn: Towa och gänget
Hemsida: http://brindle.cybersite.se
Tidpunkt: 2010-03-09 22:22
Grattis till en bra årsdebut!
Ni gjorde det riktigt bra i dessa förhållanden vi har. Tufft att springa i all denna snö. Riktigt bra jobbat!

Precis som du skriver så är det bara på´t igen!
Kram!!

Namn: Ann
Tidpunkt: 2010-03-16 21:27
Hade missat att man kunde skriva kommentarer här, men nu så vet jag !
Ville bara lite sent skriva och GRATULERA till ett godkänt resultat !! Imponerad av din träningsflit och kämparglöd trots svår värk med allt som det drar med sig. Starkt jobbat!!!
Hoppas skovet ger med sig och du slipper den värsta värken framöver.

Återigen, grattis! Nästa gång kör ni hela vägen upp !

KRAM

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031