Nöjesweekend??????

2010-02-21 18:57

Vem kunde ana när vi i september bokade våra biljetter till Björn Skifs, att det skulle bli en av de värsta snöhelgerna under den värsta vintern i "manna-minne". Inte vi i alla fall. Nåja, det borde väl inte bli något problem. Ha! Det började redan på fredags-kvällen. Snö och drivor = vägen ner till oss inte framkomlig. När så Peter kom med traktorn och började ploga så gick det naturligtvis sönder en slang på traktorn. Tur att Hasse och hans verktyg finns till hands. Medans de mekade traktor så åkte jag med hundarna till pappa och Laila ( så de skulle slippa bli uppjagade tidigt på lördagsmorgonen). Fixade även lite Tacos till grabbarna, samtidigt som jag packade. Traktorn gick igång och plogat fick vi. Upp i ottan ( nåja) lördag morgon för att hämta våra kamrater och möta upp de andra på Västerås Central. Ett litet manfall blev det, då en av oss var tvungen att stanna hemma inför kommande snöfall och plogning. Vi fick en Maria med oss i stället för en Jonas, och det var ju nog så bra. Tågen från Västerås var en timme försenat, men vi var ju ute i god tid, så det skulle inte bli något problem. Väl framme i Stockholm så var det ju bara en kort promenad till hotellet vid Sergels Torg. Okey, kort men fy sjutton så kall. Fy vad det blåste nordan mellan husen. Det blev ett stopp på Åhléns med resväskor och annat, och ett par vantar och ett par långkalsonger inhandlades. Vilket härligt gäng vi är, men vi syns verkligen när vi är ute.

Väl framme på hotellet så hade vi bara en timme på oss innan taxin skulle hämta oss för vidare färd till Djurgården. Räckte precis till lite uppfräschning ocn en liten " stänkare". Borde anat onåd när taxin körde fast på vägen till Cirkus, men inte då. I alla fall så var showen mycket, mycket bra. Kan varmt rekommendera den. "Gubben" blir bara bättre med åren. Det var stående ovationer och dans på läktarna. Extra kul var att det var så många västeråsare på showen, kul att träffa er alla. Väl upprymda efter showen så tillstötte nästa problem; taxi till restaurangen i gamla stan. Nåja, "bönder" brukar inte vara så bortkomna. En taxi ryckte vi och fick iväg första gänget, sen kom problemet. Försökte ringa efter en taxi till, men bara automatsvar att alla bilar var upptagna. Lyckligtvis så kom det en bil som inte hittade "sina" resenärer, så till slut var vi alla samlade på restaurangen. Åh, vilken god ( men ack så dyr) mat som om vi åt och drack. Det blev av snö-förklarliga skäl ingen promenad tillbaka till hotellet, men väl två varma taxi-bilar. Väl tillbaka på hotellet så hamnade vi i baren och där var det melodifestival m.m. på storbilds-tv. Hamnade med ett gäng från Arjeplog som var mycket trevliga. Inte blev det nåt mer utgång på stan, men trevligt hade vi ändå. Väl inne på hotellrummet så var det skidor på "burken". Hoppsan, ett guld och ett brons! Det måste firas!

Efter en härlig sovmorgon och en underbar hotellfrukost så blev det lite surfande på internet; alla tåg inställda! Ojdå! Nåja, det löser sig nog. Checkade ut och tog en promenad till centralen. "Vårt" tåg var det första som skulle gå för dagen. Eftersom vi inte hade bokade platser så gick vi  ut i god tid och fick bra platser på ett oskyltat tåg med loket åt fel håll. Ordinarie avgångstid 13.07 till Västerås. Oj, oj, oj. efter att ha åkt fram och tillbaks på bangården så kom vi till slut iväg 15.30 mot Västerås. Vi är visserligen ovana tågresenärer, men en stor eloge till personalen för god information under hela tiden. Dessutom bjöds det på kaffe och annat gott, tack för det. När vi satt där på bangården så började SMS:en droppa in från våra kamrater som varit ute och tävlat.

Stort grattis till er alla; elitlydnad: Annelie m Yack 292 p, Anna o Winna 297 p, Agneta o Razzel 304 p. Vilket gäng ni är! Pia och Jezz debuterade i tvåan med delad seger på 180,5 p och sist men absolut inte minst tävlingsdebuterande Kjell och Luna i ettan med fina 168,5 poäng. Än en gång Grattis allihop! Tack för snabb rapportering.

Till slut började tåget rulla hemåt, och vi anlände Västerås "bara" nästan 3 timmar försenade. Får vara tacksam ändå eftersom det var ett av de få tågen som kom fram. Tack Jonas för att du hämtade oss med varm bil. Väl hemma så var det bara att börja skotta och elda för att få upp värmen i huset. Tack till både Jimmie och pappa som hållit igång både värme och snöskottning, annars skulle det varit ännu värre. Hämtade två mycket lyckliga men trötta hundar hos pappa och Laila, vet inte hur de gör, men hundarna är så nöjda och trötta när man hämtar dom. Tack så mycket för hjälpen. Väl hemma kom ett SMS till; stort grattis till Erica Svensson som klarat provet till ringsekreterare. Nu återstår bara ringpraktiken för dig.

Här återstår upp-packning och annat, men vilken trevlig helg vi haft trots snöovädret. Och har ni möjlighet så boka en biljett till Björn Skifs, det är det verkligen värt. Fråga oss som varit på  ett mycket trevligt äventyr.


4 kommentarer

Namn: Agneta
Hemsida: http://welanee.cybersite.se
Tidpunkt: 2010-02-22 01:39
Ha, ha tänk att en stockholmstripp kan innehålla så mycket äventyr !!! Men är man bara öppen för lite annorlunda lösningar så blir inte problemen så stora . Ni verkar ha haft det jättebra ändå!
Tack för grattis'et! Kram!

Namn: Pia
Tidpunkt: 2010-02-22 12:43
Härligt med en nöjesweekend trots allt snötrassel Tack för grattis, jag är jätteglad och nöjd!!

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-02-22 14:44
Oj, vad avundsjuk jag är på att ni varit och sett "gubben" live. Jag har också sett honom live en gång, men det var otäckt många år sen (då på oooga-chaka-tiden...) och hade gärna gjort det igen. Det kanske blir tillfälle så småningom, vad vet jag?
Man får väl ändå säga att ni hade tur med resan med tanke på hur det varit på sistone, helt otroligt , och visst är det roligt med alla framgångar på OS. Jag tror nog att jag tycker att Anjas bragd går utanpå det mesta.
Kram och tack för grattiset.

Namn: Annelie med Yack Lemström
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-02-24 12:55
Hej !
Åh,du har varit på Björn Skifts show,va avundsjuk jag blir,det måste ha varit helt otroligt bra.Han är helt komplett som artist och som
person oxå !
Vilken resa och vad ni fick vara med om mycket på en gång ! Visst är det otroligt att allt löser sig till slut !
Skulle verkligen vilja se showen...plus lite äventyr,det piggar alltid upp !
Ha det så gott och kram från Annelie m Yack

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031