Inget småduttande.......

2010-02-18 14:14

Vid förra veckans träning utsocknes fick jag ju lite "hemläxa". I slutet av förra veckan ägnades vi oss intensivt åt läxan och körde därför nästan bara dessa moment. Resultatet blev att ljudet kom tillbaka både i apporteringen och krypet. Hmmm! Tänkte till lite och i måndags så körde vi igenom hela programmet från början, och se, det gick genast mycket bättre. Med ens var ljudet borta. Tydligen så ska vi inte hålla på med småduttande, utan köra hela träningspass. Som någon klok person sa; det är ju tur att man kör hela programmet på tävling.

Tur att man har omtänksamma tränings-"kamrater" som drar upp en i ottan. I tisdags blev det ett pass i ridhus före jobbet. Har ju varit väldigt försiktig med att köra med Lexus inomhus tidigare, eftersom han har haft så lätt för att gå upp i varv, och eftersom stressen kommer ut genom munnen så har det även varit av omtänksamhet mot träningskamraterna som vi valt att köra utomhus. Nu var det i alla fall dags att prova inomhus, och vad var det för sak. Den gamla Lexus, före sjukdomstiden, skulle ha gått upp i stress och haft svårt för att koncentera sig inomhus ihop med andra hundar och låtit något fruktansvärt. Den nya Lexus går in och kör på som det vore den naturligaste saken i världen ( vilket det är också, men inte för Lexus som han var förut). Tack för all hjälp med kommendering. Eftersom vi bara tränat kryp utomhus i vinter så har han lagt sig till med en glidarteknik som inte fungerade på det här underlaget. Kom ett litet ljud vid starten, men därefter så kröp han tyst, dock lite hög bak. Provade även ett framåtsändande med grupp. Vi har ju precis börjat med det här momentet, och bara kört själva. Den "gamla" Lexus skulle nog kollat av människorna i gruppen, men "nya" Lexus bara sprang förbi utan att bry sig. Nu har vi inte fått till tempo-växlingar och inkallning, men det är en bra början. Apportbocken tyckte han smakade lite sågspån, men glädjande nog så tog han den helt tyst, om än lite tveksamt. Ellie fick också komma in i ridhuset och köra några moment så hon blev nöjd. Var väldigt nöjd med  träningspasset, men mitt under träningen så fick jag telefonsamtalet som jag befarat; tävlingen som vi tränat så intensivt inför hela vintern är inställd pga snödjupet. Trist men bara att komma igen. Det kommer fler tävlingar.

Iväg till jobbet efter avslutat pass, men eftersom vi körde så tidigt så han vi med ett pass på kvällen också. Gulliga Börje har ordnat med en liten plogad plan på klubben, och dessutom grävt fram ett hinder. Tusen tack för det. Träffade Kjell och Luna, och Kjell var snäll och kommenderade mig igenom hela lägre. Lite ris fick vi, men en hel del ros också. Hoppet var väldigt ringrostigt, men med lite finslipning så sitter det bra. Han tjuvade inte i alla fall. Kan inte förstå att jag lät mitt hinder stå kvar på gräsmattan när det började snöa för två månader sen, men jag tänkte väl att det blir väl som en vanlig vinter, dvs snart är snön borta. Nu står det i alla fall så fint mitt i snön, och bara översta plankan syns. Tack Kjell för all hjälp.

Onsdagen blev träningsledig, man måste ju arbeta också. Idag har vi haft besök på förmiddagen och kört igenom hundarna. Fick ingen läxa den här gången, så det kanske såg lika bra ut som det kändes. Ännu en helt tyst apportering, lite dåligt tempo men ändå jämt. Tysta krypstarter men då kom det lite pip under LF i stället. Inget som vår TL hörde, men ändå. Det gav sig i alla fall rätt fort, så jag tror inte det är mycket att orda om.

Nu blir det förhoppningsvis ett träningspass i morgon också, sen får Lexus lite ledigt i helgen. Matte och Husse ska roa sig i huvudstaden så hundarna får semester hos pappa. Kan vara nog så skönt att han får vila någon dag.

Nehej, plikten kallar......Får se hur det blir med den utlovade snön i kväll. Till och med jag börjar tycka att det räcker nu, men "han där uppe" är visst väldigt generös den här vintern.

Tills sist; ett stort lycka till till er som ska ut och pröva lyckan på tävlingsplanen i helgen. Jag håller tummarna, och även om jag inte är hemma så förväntar jag mig SMS-resultat.


2 kommentarer

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-02-18 16:27
Tack för en härlig dag, och - JA, det såg bra ut! Och så kan jag lugna dig angående pipet under LF. Jag har då aldrig haft känslan av att jag hör dåligt, så SÅ mycket kan det inte ha varit ...
Och vilken lyx med hinder, väldigt välbehövligt för min del.
Som grädde på moset fick jag ju också hembakat fikabröd efteråt; det satt inte fel det heller.
Kramar

Namn: Annelie med Yack Lemström
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-02-18 21:45
Träningen gick finemang för er !!
När ni laddat så inför tävlingen då blir den inställ . Nu kan ni träna inför högre momenten,då är allt klart när tävlingarna kör igång,lägre,högre...och elit !
Tack för lyckönskningarna .Sms kommer!
Roar er nu kungligt i huvudstaden och ha det så trevligt !
Kram
/ Annelie m Yack

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031