Hänt sen sist

2010-01-27 10:07

Jag antar att det är ett bra tecken att inte hinna med bloggen. Den senaste veckan har i alla fall jag haft så mycket annat roligt att hålla på med.

Vi håller på och tragglar med lydnaden. Daglig dos är det som gäller för att Lexus ska gå bäst. Blir det nå`n dags mellanrum så kommer genast ljud och lite för mycket iver. Använder garagegårn flitigt och har även kört en del på sjön, men nu blir det nog för mycket snö där. Det går verkligen framåt, och det märks att han blir säkrare i momenten, och därmed tystare och lugnare. Ett riktigt topp-träningspass hade vi i fredags här hemma på isen. Hasse var med och det kan ha varit det som gjorde Lexus extra skärpt och hör och häpna, helt tyst under hela passet. Körde igenom hela lägre inkl platsliggning och budföring och han gick verkligen kanonbra.

I helgen blev det ett uppehåll i träningen, men det blev en massa annat kul i stället. På fredagskvällen firade vi pappas särbos 70-årsdag. Det var så roligt för de hade bjudit in alla barn och barnbarn på båda sidorna, tillsammans var vi 23 personer. Att kvällen blev trevlig vittnade klockan om när det blev läggdags närmare två. Tur att man var chaufför, för på lördagsmorgonen var det bara att kliva upp i ottan, packa och fara iväg till Kydingeholm. Det var dags för collieklubbens lokalområdeskonferens. Ett digert program stog på schemat, och det blev många kreativa lösningar för collieklubbens arbete i framtiden. Lite tid till "hopp och lek" blev det naturligtvis också, med väldigt trevlig samvaro på kvällen. Tyvärr så gick klockan väldigt fort, och jag vill inte påstå att jag hoppade ur sängen på morgonen, men det vara bara att bita ihop, äta en god frukost och ta itu med dagens uppgifter. Vid avslutade vid lunch, då var det rätt så skönt att åka hemåt.

Nu var det dags att ta itu med missad träning. Körde ett kort pass söndag kväll, men måste erkänna att jag var lite för trött för att vara riktigt inspirerad. Däremot fick vi till ett mycket bra pass i måndags. Visst var det lite ljud och iver, men det dämpades snabbt och han var väldigt koncentrerad. Igår skulle jag köra lite efter jobbet, men fick slänga in handuken efter en kvart. Gud så kallt det blev, var alldeles stelfrusen om händerna. Nåja, det lilla som blev var helt ok. Han gjorde ett kanonkryp, men då var jag ju naturligtvis tvungen att prova en gång till ( att man aldrig lär sig), och då blev det lite stressigt, dock helt tyst. Även apporteringen var i stort sett helt tyst, så än finns det hopp.

Nu får vi hoppas att det inte blir alltför kallt till helgen, så vi kan komma ut i sökskogen.


3 kommentarer

Namn: Kjell
Hemsida: http://hoffeluna.cybersite.nu
Tidpunkt: 2010-01-27 22:52
Med eran träningsdos kan det ju inte bli annat en en topplaseringvid nästa tävlingstillfälle, ni är så disciplinerade. Skulle vara skönt med lite sök , får se hur Kung Bore sköter sig.
Kram

Namn: Annelie med Yack Lemström
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-01-28 17:07
Tja!
Blogga hinner man göra sen,du gör så rätt.det roliga först.
Va flitig å duktig du är med träningen,det ger resultat,därför går det så bra för er.
Va roligt med kalas.Hälsa och gratulera pappa på 70-års dagen !!!
För några år sedan var jag på kurs en helg på Kydingeholm,det var sommar då, det är förmodligen lika fint där på vintern.
Vi känner oxå för träning,spelar ingen roll vad det blir för träning.
Kram från Annelie & Yack

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-01-28 19:50
Visst är det roligt att vi kan träffas och ha roligt även utan att hundarna är med, även om vi nog saknade dem rätt mycket...
Och det där med daglig dos på träningen är ju A och O, det har vi lärt oss båda två.
Ni är ett härligt ekipage, du och Lexus, och jag inte bara tror - utan är säker på att det kommer att gå som smort när det väl blir dags.
Nu hoppas vi att snön lugnar sig lite så att vi kan få till en träningsträff snart.
Många kramar

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031