På helgen ska man vila, eller........

2010-01-18 09:34

Ja, vi ligger i. I torsdags körde jag igenom Lexus vid garaget igen. Nu gick han ännu bättre än föregående pass. Körde hela lägrelydnaden plus några fler moment och var mycket nöjd. Nu var han lugn och fokuserad och därmed mindre ljud. I fredags blev det endast fokus på kryp och apportering här hemma. Krypet börjar se riktigt bra ut och när det gäller apporteringen så blev det endast en övning, då Lexus galopperade ut i full fart och tog apportbocken tyst och därefter full fart tillbaka. Någon klok person har sagt att varför göra om något som inte kan bli bättre, så det rådet lydde jag.

I lördags så var det äntligen dags för sökträning. Det kalla vädret som varit har inte direkt lockat till varken ligga under en gran och filosofera eller att lämna hundarna i kalla bilar, men i lördags var temperaturen alldeles behaglig ( kanske i varmaste laget för figgarna som skulle springa i snön). Vi var sju ekipage och Lexus startade sist. Egentligen är det väldigt bra för hundarna när vi är så många, för man får gott om tid både till att värma upp och varva ner. När det blev våran tur så hade jag bett mina kära kamrater att försöka lura oss och lägga sig där jag inte visste var. Måste ju stämma av om jag kan lita på min hund och framför allt läsa av honom. Kamraterna gnuggade händerna av glädje, de älskar att klura till det. Var lite rädd att han skulle gå till de legor de andra hundarna kört på, men det var inga problem med det. Lexus gick inte att lura, däremot ställde jag till det. De hade lagt en dold figge i bak-kant, och inte trodde väl jag att de kunde vara så elaka att de la en figge till på ungefär samma ställe, fast den här gången alldeles nära stigen. Lexus ville ut där, men jag min klant ville längre fram i rutan. Till slut fick jag tillsägelse att lita på min hund, och mycket riktigt så låg det en figge bara c:a 2 meter från stigen. Duktig hund och fy på sig, matten. Totalt fick han 5 figgar i hela rutan och jag var mycket nöjd efteråt. Trots många tomskick och mycket spring i snön så kämpade han så bra, och glädjen när han hittade sista figgen med kattmaten var stor. Markeringarna var mycket bra och han jobbar så lugnt och metodiskt men ändå med fart. Efter det obligatoriska fikat och hundsnacket så var det en del som ändå inte var nöjda för dagen, så vi åkte till en närliggande parkering där vi körde flyingövningar med en hund samt budföring med de övriga. Här tjuvade Lexus första gången, men sen gick det jättebra, precis som för övriga hundar. Det hade börjat skymma innan vi mycket nöjda med dagen satte oss i bilen för hemfärd. Tack alla för ännu en mycket trevlig och givande dag.

Nu var det inte hem och lägga sig på soffan, utan bara att förbereda söndagens övningar. Äntligen skulle det bli skidåkning. Det var jag och Jimmie och hans kompis som klev upp i ottan på söndagsmorgonen och åkte iväg till Romme. Nu skulle skidorna få bekänna färg. Det har sina sidor att som medelålders, halvsjuk tant åka tillsammans med två yngre män, man vill ju inte vara sist ner. Måste erkänna att jag var lite nöjd när liftarna stängde klockan 3. Vi hade en underbart härlig dag, och helt utan incidenter. Nåja, Jimmie hade väl lite snökontakt efter ett hopp i fun-park, men det är sånt man får räkna med när man ligger och kör på gränsen. Skidorna levde mer än väl upp till vad som utlovats, och Jimmie var nöjd med sina också. Måste erkänna att jag är lite glad att det är kontorsarbete idag, för nu börjar cortisonet gå ur kroppen, och man börjar känna av både det ena och det andra. Men vad gör väl det när man haft så kul.

En som också hade kul var Lexus i morse. Trots att det var full fart med husse igår, så var inte hans matte hemma på hela dagen. Vi gick igenom alla leksakerna i korgen medan jag åt frukost, och när jag sen gjorde mig i ordning för morronpromenad så satt han och sjöng för mig, mycket glad över att allt var som vanligt igen och att få sin mattes uppmärksamhet. Ska gå igenom pappershögen här under dagen, sen får det bli lite lydnadsträning framåt kvällen. Gräsänka hela veckan, då är det tur att man har hundarna som sällskap och tidsfördriv.


2 kommentarer

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-01-18 13:17
På helgerna ska man göra det man tycker är roligast, och det verkar du ju ha lyckats med .
Härligt att det går så bra med både lydnaden och söket. Det är nackdelen med spår i detta underag - hunden är ju liksom överflödig ...
Vila nu upp kroppen ordentligt (varför skulle man inte kunna göra det på en måndag förresten ) så kanske vi kan få till en lydnadsträff längre fram i veckan?
Kram

Namn: Annelie med Yack Lemström
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-01-21 13:04
Hej!
Ni ligger i för fullt,det är bra det !
Söket i lördags gick han helt perfekt i sök sitt arbetet ! man ska ALLTID lita på sin hund,Marie.. jag vet, man vill gärna gå in och styra och bestämma. Vi lär oss !
Vilken härlig dag i skidbacken ni hade Häftigt!! Ni måste var jätte duktiga!!!
Det blir nog ingen sväng upp till Kläppen i år för våran del.För mig som knappt kan ta mig ner för en pytte backe duger Björnö backen åt mig .
Ta det lugnt och var rädd om dig !
Kram, Annelie med Yack

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031