Äntligen

2010-01-13 09:33

Efter två veckors sträng kyla så var det helt plötsligt "bara" -10 i går kväll. Rena värmeböljan! Vi har ju trots kylan varit duktiga och tränat nästan varje dag, men det har ju bara blivit nåt moment i taget i samband med promenaderna, och max 10 min per gång. Vi har även tragglat lite inomhus med kryp och stegförflyttningar och annat som man kan köra på hallgolvet. Men igår kväll var det dags för ett riktigt pass vid garaget. Eftersom Ellie löper så är Lexus liiiite stissig, och dessutom så var det så länge sen vi körde ett riktigt träningspass, så jag köpte att han var lite för mycket på och lät en del, och körde med uttröttningsmetoden.

Vi började med linförigheten, ett moment som vi inte kört på länge, vilket märktes i början. Efter en stunds tragglande och även en liten begäran om skärpning så gick han till slut för en "9,5:a". Framförgåendet har blivit mycket bättre sen jag lärde mig att gå i rätt tempo, har även fått lite annat tips som gör han han går i det närmaste helt rakt. Tack för hjälpen. Fria följet var det inte mycket att säga om igår, skärpt och fokuserad. Inkallningen var som vanligt väldigt bra, det momentet har vi verkligen lyckats med, men det kan ju vara bra att stämma av att det sitter kvar. Läggande under gång; här var han lite seg första gången, men peppade lite och sen la han sig jättebra flera gånger. När det gäller apporteringen så kör vi med utnötning, första gångerna var det skall på väg ut men bra tempo. Körde flera gånger och utan att han tappade intensiteten så minskade ljudet. Nöjde mig när det endast kom ett litet kampljud vid gripandet. Krypet har verkligen blivit mycket bättre. Igår kröp han låg och lugnt i bra tempo, och även vänstersvängarna gick bra. Här har jag ändrat lite på belöningsformen och det verkar ha gett resultat. Ljudgivningen är konstigt nog ett moment som har varit lätt att lära in. Nog för att man kan tycka att Lexus inte borde ha något problem med att skälla, men det gäller ju att vara tyst på kommando också. Men det har han greppat och håller nu nästan ut skallet hela tiden, och är helt tyst under den tysta delen. Avslutade med fjärrdirigering, och den börjar fungera riktigt bra. Ingen tendens att ta sig framåt utom lite grann från sitt till stå, men det får vi fila mer på. Körde inget hopp med tanke på halkrisken. Gissa om det var två nöjda individer som åkte hem.

Apropå kylan som varit; Det första vi gjorde när vi flyttade hit permanent var att riva den gamla öppna spisen och sätta in en täljstenskamin med fläkt. Nu när det varit så kallt har Hasse haft fullt upp med att hjälpa andra med värmen, men här hemma har vi eldat i vår kamin och haft det så varmt och gott. Dock märkte vi efter nyår att det var lite kallt i badrummet ( det enda rummet på nedervåningen som har stängd dörr), men det har vi skyllt på arbetet med källaren och att är oisolerat under. Lite ironi i att grannar har suttit hemma hos oss och värmt sig, för i lördags eftermiddag när Hasse skulle kolla vår golvvärme så upptäckte han att den var kall. Elpatronen hade lagt av, och med tanke på hur länge det varit kallt i badrummet så har vi alltså varit utan golvvärme under den här kalla perioden och enbart värmt upp huset med kaminen, utan att ha märkt något. Visserligen så har det inte blivit sådär olidligt varmt när vi eldat, men vem tänker på det när det är så kallt ute. Snacka om bra investering. Som tur är så har jag en händig karl dessutom med mycket saker i "boa", bl.a. en ny elpatron, så några timmar senare så var det varmt i badrummet igen. I måndags så märktes det att allt fungerade igen. Hade styrelsemöte för collieklubbens LO här, och det blev så varmt att vi fick öppna dörren. Ändå ett angenämt bekymmer.

Nu hoppas vi att "värmeböljan" håller i sig, så det kan bli lite sök till helgen.


3 kommentarer

Namn: Erica
Hemsida: http://www.andica.dinstudio.se
Tidpunkt: 2010-01-13 12:06
Ett sånt efterlängtat inlägg, även om jag fått rapporter innan .
Visst är det bara underbart när allt går så bra.
Även hos oss har kylan tacklat av lite, så i eftermiddag blir det ÄNTLIGEN ett riktigt pass för oss också.

Och visst hade vi varmt på mötet, för att inte tala om vilket gott bröd
KRAM

Namn: Annelie med Yack Lemström
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-01-14 12:54
Hejsan!
Vad duktiga ni är med träningen,inte utan att jag blir peppad när jag läser det och bra går det för er!
Det är underbart med braskamin,vi har aldrig eldat så mycket i våran som nu.
Va bra att Hasse är så händig !
kanske vi ses i helgen för sök träning....om det inte blir för kallt.
Kram Annelie med Yack

Namn: Kjell
Hemsida: http://hoffeluna.cybersite.nu
Tidpunkt: 2010-01-15 21:57
Sök på lördag, entligen.
Ska sluta att vara stråppig, förlåt.
Härligt med lyckad träning, sånt blir man glad av.
ses i morm.
Kram

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031