Kallt!

2010-01-08 15:17

Kylan håller i sig, dock är det lite varmare än de -30 vi hade häromdan. Just nu har vi -18, och det räcker till. Ingen sökträning den här helgen heller. Det blir inga långa lydnadspass, men i stället så försöker vi köra något moment efter varje promenad, då både hund och förare är uppvärmda. Krypet har gått riktigt bra de senaste dagarna, däremot så ställde jag till det med apporteringen ( igen). Borde ha lärt mig vid det här laget att det inte går att dra upp Lexus på apporten genom bus, resultatet blir skall, men å andra sidan så har tempot blivit bättre så jag kanske ska köra med uttröttningsmetoden. Läggande under gång är färskvara när det gäller Lexus, om vi inte kört det på ett tag så blir han seg. Det här med micropass passar honom alldeles utmärkt, då får han ju träna varje gång vi går ut.

Annars så är inte hundarna störda alls av kylan, tvärtom så verkar de älska den. Ellie är nog född polarhund för hon vill inte vara inne alls. Apropå kyla; hur kan man låta sin mor på 83 år bo i ett litet dragigt hus med trasig vedpanna. När grannarna kom till undsättning när det var närmare -30 ute, så hade hon som varmast +3 grader inne.  Visserligen kan man väl diskutera om man ska bo så vid den åldern, men så länge man är klar i knoppen så måste man få bestämma själv var man ska bo. Nu är i alla fall pannan fixad, tack vare snälla grannar (ni må tro att jag kollar varje dag att det ryker i hennes skorsten), men till hennes barn kan jag bara säga; "skämmes, tamejfan"! Vi ska nog inte klaga så mycket på kylan ändå, mina vänner i norr har det mycket värre, ner mot -40. Burr! Och visst börjar det bli ljusare ute, nu kan det bara bli bättre. Snart är vi ute och spårar igen.

Trodde nästan ett tag att det var dags för ett återfall för Lexus. Han kräktes 2 gånger och ville inte äta en dag. Han bara tänka tanken på återfall innan han vräkte i sig maten, och nu är allt som vanligt igen. Peppar, peppar. Det var kanske lite för mycket julskinka och andra godsaker.

De nya skidorna har jag inte provat än pga kylan, men nu utlovas det ju lite mildare väder till veckan så då kanske det är dags. Jimmie investerade också i ny utrustning, så nu är vi två som är sugna på att prova grejorna. Det blir nog Arboga nån kväll till veckan, en alldeles utmärkt teknikbacke på nära håll, när man bara vill testa grejorna.


5 kommentarer

Namn: Kjell
Hemsida: http://hoffeluna.cybersite.nu
Tidpunkt: 2010-01-08 20:41
Visst tusan är det för kallt. Tog på Luna täcket när vi gick på prom, det var inte populärt, så det får bli korta promisar utan täcke i stället. Hon värkar också gilla kylan, blir sprallig både inne och ute. Kallt för tanten, tur att hon har er som hjälper henne när inte hennes odågor till barn vill, beklagligt milt sagt.
Ha de bra i kylan
Kram

Namn: Kjell
Tidpunkt: 2010-01-08 20:43
Glömde. Skitsnygg bild på Lexus

Namn: Erica
Hemsida: http://www.andica.dinstudio.se
Tidpunkt: 2010-01-09 15:33
Lova mig att vara försiktig vid skidprovningen, och när ni ändå är i Arboga .... Kanelbullar finns!
Här är kylan också sträng, men vi håller också igång.
När det gäller Lexus och apporteringen tror jag att du egentligen redan har hittat lösningen, nu gäller det bara att tålmodigt (visst är det nåt som vi är bra på du och jag) nöta på tills det sitter som gjutet (för det kommer det att göra).
Jag ser VERKLIGEN fram emot er kommande tävlingssäsong och önskar alla små fästingar till betydligt varmare breddgrader.
KRAM

Namn: Pia
Hemsida: http://www.heldesjo.se
Tidpunkt: 2010-01-10 19:02
Synd att det ska vara så kallt när vi äntligen har fått en riktig vinter!! Som tur är gillar Jezz att vara ute ändå, men det blir inte mycket tränat... Hoppas vi ses snart! Kram

Namn: Annelie med Yack Lemström
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-01-11 12:55
Hej!
Garanterat myggfritt!
Stackars gamla mamman,så där gör man inte,skäms på er barn!Tur att hon har goa grannar och att du tittar till henne !
Det blev nog för mycket av det goda för Lexus.
Nu är min lunch slut,dags att sätta igång å jobba.
Kram!

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031