Trögt

2010-01-04 12:14

1:a arbetsdagen på 1½ vecka, och gud vad trögt det går. Inte blir det bättre av att avstämningar m.m. inför bokslutet ska göras. Tar en liten bloggpaus så får vi se om det går lättare sen.

Nyårsafton blev en mycket lyckad tillställning. Alltid lite nervöst när man tussar ihop folk som inte känner varandra, och dessutom från så skilda ställen som Kansas City, Nashville, Rytterne och Uttersberg, men oj så trevligt vi hade det. Personkemin stämde till 110 %, och vi hade en mycket lyckad dag och kväll tillsammans. Inte blev det något fiske, men korvgrillning på stranden blev det till lunch. Sen fortsatte vi hemma hos oss och sång och skratt fyllde kvällen. Underbart att se hur kul Ellie tycker att det är med fullt hus hemma, hon verkligen njuter av att ha fest, medans Lexus mest har fullt upp med att leta matrester under bordet. Men han tycker det är kul han också. När tolvslaget närmade sig så var det dags att tända facklor och lyktor och bege sig till den gemensamma stranden för raketer och champagne. Lillpojken hade somnat så Beth stannade hemma med honom och hundarna, och enligt henne så sov både barn och hundar lugnt under tolvslaget. Tänk vad fort två veckor går. I morron åker dom hem igen . Snyft! Men nu har vi lovat att nästa gång vi ses så blir det hemma hos dom, så nu är det bara att börja spara pengar.

Lite ( med betoning på lite) hundträning har det blivit, mest korta pass här hemma på vägen. Igår fick vi trevligt främmande av Kjell och Luna. Först tog vi en promenad i skogen, sen körde vi lydnad på isen. Tjock is och lite pudersnö gav ett perfetkt underlag. Håller vädret i sig så har vi en liten apell-plan som är 5 km lång och 500 m bred. Vi behövde inte trängas. Dock var det lite blåsigt och kallt, så det blev inget långt pass, men det som blev blev väldigt bra. Lexus var först lite konfunderad, bryggan och stranden är enligt mina hundar världens roligaste lekplats både sommar och vinter, och nu krävdes det plötsligt allvar. Men han blev fort med på noterna och gick riktigt bra. Den orörda snön gjorde att man verkligen kunde kolla hur man går, och för den som undrar; helt om marsch gick i precis samma fotspår och vinklarna var i det närmaste 90 grader. Tack för visiten, Kjell. Det får ni gärna göra om.

Sökträning har det blivit lite dåligt med pga kylan, men vi hoppas på bättring. Visserligen bryr sig inte hundarna om att det är kallt men det känns inte bra att första köra ett hårt sökpass och sen kanske ligga i en kall bil flera timmar efteråt. Vi filar på lydnaden så länge. Får Lexus hålla sig frisk så börjar nedräkningen till tävling snart.

I går kväll var vi på bio tillsammans med pappa och hans särbo. När pappa skulle tänka efter när han var på bio sist så kom vi på att det var Dunderklumpen och jag var nog c:a 7 år. Han är snäll min pappa, för han sa att det var 25 år sen. Tack för det. Före filmen så blev vi bjudna på restaurang, mycket gott. Vi såg Göta Kanal, och ja, visst är det banalt men man får i alla fall skratta lite.

Nehej, bokslut var det. Och sen ska jag i väg och köra en sväng, men jag hoppas hinna ett litet lydnadspass först.


3 kommentarer

Namn: Annelie med Yack Lemström
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2010-01-04 12:59
Hej och God fortsättning !
Kul nyårs afton !
Bläää,jag håller oxå på med årsbokslut,papper,papper,siffror och åter siffror,det är liksom inte min grej,vi kommer inte riktigt överens alla gånger.
Tycker det är för kallt med sökträning.Jag fryser och då fryser Yack oxå förstås.
Kram, Annelie m Yack

Namn: Erica
Tidpunkt: 2010-01-04 18:06
Härligt att du har tillgång till en "liten" appellplan. Vi kommer och provar så snart det blir lite mindre okristliga temperaturer. Som du vet behöver jag ju också träna på att gå rakt...
Jag såg också Dunderklumpen på bio, men dessvärre tror jag nog att det var liiite längre sedan. Det är härligt med snälla föräldrar!
Kramar

Namn: Kjell
Hemsida: http://hoffeluna.cybersite.nu
Tidpunkt: 2010-01-04 21:46
Gick min gymnasietid i Strömsund, där står Dunderklumpen staty så jag har klättrat på honom, stor är han. Visst blev lydnaden kort men det vi gjorde blev snyggt.
Kram

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031