En morgon när jag vakna.......

2009-12-19 11:34

.....var hela världen vit. Ja, i år blev det verkligen som i visan. Från lera och regn till vinter och snö på en natt. Och vilken vinter sen. Inga leriga hundar och inget grus i sängen på flera dar. Hundarna tycker det är jättehärligt med snön och vill inte vara inne. Dom busar på och plöjer fram i ( under) snön, och fast termometern stog på -18 i morse så ska dom ligga ute. Lite jobbigt är det dock under promenaderna, det är ju några decimeter snö att trampa upp, och dessutom så är det väldigt mycket uppför till våran skog, så grannarna tittar lite underligt på en när man kommer tillbaka från skogen med uppknäppt jacka och inga vantar i kylan. Det är ett smärre fyspass att ta sig runt vår skogsrunda, men motion är ju alltid nyttigt. 

Mycket jobb den här veckan och lite för lite hundträning, men några pass har vi hunnit med. Återigen så är det skönt att ha garagegår`n att träna på, i stället för att pulsa runt i snön. Lexus har verkligen varit på G under veckan, och när jag körde i torsdags så var han explosiv, men ändå så lyckades han hålla ihop bra. Ropar fortfarande inte hej, vet ju hur bra han kändes i somras, innan han blev sjuk igen.

Julen närmar sig med stormsteg, och igår så började även jag förbereda mig. Köpte nästan alla julklappar på 3 timmar, duktigt va. Nu ska det bara bakas lite och lagas lite mat, sen blir det till att pynta och försöka göra lite julfint. Det börjar bli hopp om jul även hemma hos oss. I morron ska vi hugga granen, har redan sett ut en fin så jag hoppas den finns kvar.

Det är så vackert ute med rimfrost, sol och lite dimma. Igår kunde man se hur isen började lägga sig på sjön, håller kylan i sig så kan man snart ta en promenad över till de mysiga Österängarna på andra sidan sjön. Dock blev jag lite rädd när det alldeles nyss kom två skidåkare på isen. Igår var det ju öppet vatten och även om det varit väldigt kallt så kan inte isen hunnit bli så tjock på en natt. Lite dumdristigt kan man tycka. Grabbarna får nog börja hugga upp en vak om det ska bli traditionellt bastubad med dopp i sjön dan före julafton.

Fick en underbar present av var gulliga granne igår, en jättekorg fylld med italienska delikatesser. Massor med smaskens! Mycket godsaker blev det till frukosten i morse, bl.a. fänkålssalami och goda skinkor. Mums!

Italienska delikatesser

 


4 kommentarer

Namn: Erica
Tidpunkt: 2009-12-19 17:57
Det verkar faktiskt som vi ska få en vit jul, sannerligen på tiden!
Då känns det ju betryggande att du kan hålla med appell-plan
Hör av dig så kommer vi över och tar ett pass (eller två, eller tre ...)
Det gläder mig att ni har respekt för isen

KRAM

Namn: Kjell
Tidpunkt: 2009-12-20 09:37
Visst är det härligt med vinter, allt du skrev om bla, grus i sängen stämmer så bra. Har också fått blickar när man går utan hanskar i 18 -grader.
Ha de bra i julstöket.

Kram

Namn: Annelie med Yack Lemström
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2009-12-20 22:11
Tjena!
Ja,visst är det härligt att vintern har kommit!
Vilka mysiga grannar ni har.Den där korgen ser verkligen smaskig ut ! om det blir åt över....
Jag fryser bara jag tänker på en isvak...brrrr.
Önskar er en God Jul & Ett Gott Nytt År !
Kram,Annelie & Yack

Namn: Pia
Hemsida: http://www.heldesjo.se
Tidpunkt: 2009-12-22 21:57
Visst är det härligt med riktig vinter!! Jezz och jag är dunderladdade för träning så fort som hon har vilat färdigt efter kastreringen. Ha en riktigt härlig jul så länge!! Kram

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031