Man blir så trött

2009-12-06 18:52

Ja, visst var det nästan så man satte senaste Brukshunden i halsen, så som skribenten skriver på sin privata blogg att hon önskar man ska göra. Hur kan man tillåta att en person som i sin privata blogg bedriver en personlig vendetta gentemot collieklubben, att skriva en artikel i tidningen Brukshunden om colliens vara som brukshund. Det är ju ingen hemlighet att artikelförfattaren är emot de krav som collieklubben ställer på sina uppfödare för att få valphänvisning. Visst, det är skillnad på collie och collie, det är jag den första att skriva under på, men de uppfödare som prioriterar mentaliteten och bruksegenskaperna får i stort sett fram mycket dugliga brukshundar. Jag och många med mig är mycket stolt över det arbete som collieklubbens styrelse samt den fantastiska registerkommittén gör, och det är väl ingen slump att collieklubbens RAS används som föredöme för hur andra raser bör arbeta.

Collien hör hemma i brukshundsgruppen, och där ska den förbli. Lexus är ensam långhårscollie i vår sökgrupp, men jag tror inte att någon i gruppen tänkt tanken att han inte platsar som sökhund. Han går precis lika bra som både schäfrar, hoffar, holländare, BC m.m. Nog om detta, men ibland blir man så arg att man måste ventilera sig.

Vad har hänt under veckan då? Ja, förutom det sedvanliga tragglandet med lydnaden här hemma så har det blivit några härliga träningsträffar. I tisdags så var det Kjell och jag som träffades på klubben för lydnadsträning. Det var minusgrader och fruset underlag, ingen lera. Underbart! Lexus gick mycket bra, men den här kvällens stora behållning blev uppvisningen av Kjell och Luna. Vilka framsteg de har gjort under hösten. Det börjar lukta tävling. I onsdags fick vi utsocknes besök, och återigen blev det träning på klubben, fortfarande fruset underlag. Det gick mycket bra för samtliga hundar, men som vanligt så var det barn-/pensionärsgruppen som hade roligast. Tack för en mycket bra och givande träning.

Torsdag till lördag blev det lydnadsträning hemma på tomten, och även lite uppletande. Har jag berättat att Hasse satt upp en strålkastare på husgaveln, så nu kan vi köra även när det är mörkt. Tack för det. Tyvärr så höll inte frosten i sig så länge, så nu är det som vanligt igen, dvs klafsa runt i lera.

Idag var det dags för sök igen. Tre tappra; Annelie m Yack, Kjell och Luna och så jag med Lexus. Ellie fick vara hemma hos husse den här gången. Trevligt var att vi fick besök av Agneta och Razzel som var på väg till lydnadsträning, men kom och hälsade på oss först och var med och vallade rutan. Kul! Luna går från klarhet till klarhet och jobbar lugnt och metodiskt med näsan påkopplad hela tiden. Mycket snyggt! Även Yack skötte sig som vanligt mycket bra, och "mamma" Annelie var mycket duktig även hon. Lexus gick sist och var fruktansvärt på. Han gjorde ett fantastiskt bra sökjobb, och vilket skall! Han fick 8 figgar, och allt gick väldigt bra fram till sista figgen där han fick lite problem. Fick skicka om flera gånger, men han jobbade så frenetiskt bra hela tiden, och till slut så kom han fram och fick sin kattmat. Det kändes som om det var mer tryck än vanlig i honom idag och han var inte ens andfådd efter att ha kört hela rutan. Friskhetstecken? Kan även nämna att han äter som en häst nu, och han har även stulit bullar och andra godsaker från bordet. Det har inte hänt på evigheter. Inte har det varit något kladd i ögonen de senaste dagarna heller. Men än är det för tidigt att ropa hej.

Tills sist så blir det ännu ett Grattis till Towa, den här gången med "lille" Arko. De vann debuten i lkl 2 med fina 186 poäng! Vad månde det bliva?


3 kommentarer

Namn: Erica
Tidpunkt: 2009-12-06 20:46
Vad begreppet jornalistheder (eller för all del vanlig etik och moral) betyder är sannerligen inte bekant för alla.
Jag håller med om att det är skillnad på collie och collie, men ingen som känner våra hundar (nuvarande såväl som tidigare) kan säga annat än att de är (och var varit) BRUKSHUNDAR!

Jag är så avundsjuk på din nya belysning, men jag får väl hålla till godo med att min man är världens bästa spårläggare .

Jag hoppas att det blir tillfälle till någon träning även nästkommande vecka.

Kramar från Erica, Rallybilen och "Lambi".

Namn: Kjell
Tidpunkt: 2009-12-06 22:53
Visst har vi skoj och visst går våra hundar bra, oavsätt ras. Du får bjuda in personen i fråga till en uppvisning så kan jag garantera att hon blir storögd och håller snattran i fortsättningen. Lexus är en mycket duktig Collie som kommer att sopa dom allra flästa av banan nu när han börjar bli friskare och förhoppningsvis senare helt återställd.
Vi ses
Kjell

Namn: Annelie med Yack Lemström
Hemsida: http://anneliel.mine.nu
Tidpunkt: 2009-12-07 08:04
Har väl aldrig läst nåt så dumt att collien inte skulle vara en brukshund.Collien är en brukshund så ÄR det! Ser man Lexus i både söket å lydnaden är han definitivt en brukshund ! Han är otroligt duktig !
Så roligt att se att han är pigg igen och kryat på sig.
GRATTIS till damen Ellie på nio års dagen .
Tack för sökträningen och trevligt sällskap

Kram.

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031